Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  2/4/2015


Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ‘’ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ’’

Κατηγορηματικά διαβεβαίωσε ‘’πως οι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά δεν θα αυξηθούν και ότι ο ίδιος δεν θα υπογράψει κάτι τέτοιο ‘’σήμερα Πέμπτη από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης  Βαρουφάκης.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινό ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ πιέζουν για την εξομοίωση των συντελεστών ΦΠΑ σε νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα προσυπογράψω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Δεχόμαστε ασφυκτικές πιέσεις, το ξέρετε. Είναι ιδεολογήματα αυτά» ανέφερε. «Θα αυξήσετε τον ΦΠΑ στα νησιά», μας λένε. «Όχι», τους απαντάμε», είπε ο υπουργός και απέδωσε τα προβλήματα στην είσπραξη του ΦΠΑ στην υποστελέχωση των φορολογικών υπηρεσιών.«Πασχίζουμε να μιλήσουμε γι’ αυτά τα θέματα, αλλά αντιμετωπίζουμε τον τοίχο του ιδεολογήματος που δεν θέλει να μπει στην ουσία» εξήγησε.

ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΥΕ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), ενάντια στο συνεχιζόμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, που επιβλήθηκε με μνημονιακό νόμο της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου στηρίζει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη  απεργία.

‘’Καλούμε την Κυβέρνηση ’’αναφέρει ‘’ άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να προχωρήσει στις δεσμεύσεις της για την κατάργηση του Ν. 4177/13, την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου απαγόρευσης του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ

Το θέμα της υποστελέχωσης και αποδυνάμωσης του τομέα του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ  Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, οδηγεί σε οριακό επίπεδο τη λειτουργία του και εγκυμονεί κινδύνους αφού είναι φύσει αδύνατο να καλυφθούν οι βάρδιες και οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

Εκτιμά ως επιτακτική τη τοποθέτηση (μέσω μεταθέσεων ή αποσπάσεων) 20 πληρωμάτων προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες και τονίζει ότι ενώ είχε συμφωνηθεί η απόσπαση 5 διασωστών για να στελεχώσουν τα πληρώματα των ασθενοφόρων, άμεσα, τελικά ενδέχεται να έρθουν μόνο τρία.

‘’Είναι εμπαιγμός ’’υπογραμμίζει ο βουλευτής ‘’ να αποσπώνται τελικά μόνο τρεις διασώστες για να καλύψει τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι η υπηρεσία λειτουργεί στο όριο και είναι αδύνατο να καλυφθούν οι βάρδιες των ασθενοφόρων ενώ οι ανάγκες αυξάνονται λόγω της τουριστικής περιόδου.’’

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Δ. ΓΑΚΗΣ

Την άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού Λέρου ζητά, με επιστολή που απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη  Γ. Πανούση και Ναυτιλίας  Θ. Δρίτσα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης.

Αναφέρεται μεταξύ άλλων στις κρατικές υποδομές φιλοξενίας στη Λέρο που δεν επαρκούν για τα κύματα μεταναστών/προσφύγων που έρχονται στο νησί, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να «στοιβάζονται» σε υπαίθριους χώρους.  Επίσης, στις διαθέσιμες εγκαταστάσεις και τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης στους χώρους αυτούς που  είναι απελπιστικές, αποτελώντας εστίες μόλυνσης τόσο για τους ίδιους τους πρόσφυγες, όσο και για τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς.

 Ο κ. Γάκης επισημαίνει ότι λόγω της συνεχιζόμενης εμπόλεμης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και λαμβάνοντας υπόψη τη βελτίωση των κλιματικών συνθηκών το καλοκαίρι στο Αιγαίο, εκτιμάται ότι τα κύματα προσφύγων που θα περνούν στη Λέρο θα υπερπολλαπλασιαστούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ανθρώπους που διαχειρίζονται την ανθρωπιστική κρίση στο νησί.

Ζητά  επίσης να ληφθούν υπόψη οι  ανάγκες φύλαξης του κτιριακού συγκροτήματος «Βίλλα Άρτεμις», που έχει ανακαινιστεί για τη χρήση του ως χώρος φιλοξενίας, όπως επίσης και η κατάλληλη εκπαίδευση των ενστόλων καθώς και ο εφοδιασμός τους με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΡΑΣ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Εξώδικο προς τη διοίκηση του Δημοτικού Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Κω κοινοποίησαν σήμερα οι 13 από τους 14 εργαζόμενους του σταθμού ,που παραμένουν τρεις μήνες απλήρωτοι ,ανακοινώνοντας την απόφαση τους να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 6 Απρίλη ,καθώς ο επίτροπος αρνείται να υπογράψει το ένταλμα πληρωμής λόγω μη έγκαιρης τροποποίησης ( το 2010 με την εφαρμογή του Καλλικράτη)του καταστατικού της επιχείρησης .
‘’Η τροποποίηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς στο καταστατικό του ΔΗΡΑΣ αναγράφεται μόνο η λειτουργία του ραδιοφώνου και όχι της τηλεόρασης’’δήλωσε στην ΕΡΑ Ρόδου  ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Μπαρδακάς.

Ωστόσο και παρά τις παρατηρήσεις του επιτρόπου στο παρελθόν τόσο στη προηγούμενη όσο και στη σημερινή διοίκηση  η τροποποίηση δεν έγινε με αποτέλεσμα να σταλεί αρνητική έκθεση και η υπόθεση να έχει ‘’παγώσει’’ στο τμήμα Νομικών προσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Από τη πλευρά της η διοίκηση του ΔΗΡΑΣ προχώρησε καθυστερημένα σε ένσταση επί της ακυρωτικής απόφασης του επιτρόπου του Ελεγκτικού συνεδρίου αρνούμενη ωστόσο να δώσει έστω και προσωρινή λύση στο οικονομικό αδιέξοδο των εργαζομένων παρά το γεγονός ότι το ποσό της επιχορήγησης έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο και είναι στη διάθεση της Δημοτικής επιχείρησης.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02/04/2015 - 20:02