Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   02-04-2015Συνδεδεμένη και στους βαμβακοπαραγωγούς που έχασαν ή είχαν μειωμένη παραγωγή

Δε θα χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση οι βαμβακοπαραγωγοί που δεν κατάφεραν να συγκομίσουν την παραγωγή τους ή είχαν μειωμένες αποδόσεις στις καλλιέργειές τους, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης-Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απαντώντας θετικά σε σχετικό αίτημα της Περιφέρειας ΑΜΘ, με το οποίο ζητούσε τη χορήγηση της συνδεδεμένης 2014-2015 και στις περιπτώσεις που η παραγωγή καταστράφηκε από συνεχείς βροχοπτώσεις ή πλημμύρες.

Ορεστιάδα: Ανοιχτή σύσκεψη για την ΕΒΖ προκαλούν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτή σύσκεψη με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις για την ΕΒΖ προκαλούν οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καΐσας και Δημήτρης Ρϊζος, την Κυριακή 5 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας και είναι ανοιχτή σε κάθε φορέα αλλά και στους παραγωγούς και τους εργαζόμενους, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συζήτηση για την επανεκκίνηση της Βιομηχανίας, μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησής της.

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΟ

Τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας ενέκρινε ομόφωνα εχθές το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Σύμφωνα με αυτήν, το τιμολόγιο μειώνεται κατά 10% σε όλες τις κατηγορίες τελών και υπηρεσιών ύδρευσης, ενώ προβλέπεται και μείωση, από 150 ευρώ σε 100 ευρώ, των τελών σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης και κατά 30% των τελών σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης. Επίσης, αποφασίστηκε η ένταξη στο «κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΥΑΟ, και των φοιτητών των πανεπιστημιακών σχολών που λειτουργούν στην πόλη.

Νέα ασθενοφόρα σε Σουφλί, Σαμοθράκη, Δίκαια και Ορεστιάδα

Δύο ασθενοφόρα στο Σουφλί, δύο στη Σαμοθράκη, δύο στα Δίκαια και ένα στην Ορεστιάδα, θα παραδοθούν στα αντίστοιχα Κ. Υ. των συγκεκριμένων περιοχών, σύμφωνα με τον σχεδιασμό κατανομής του νέου στόλου, 21 ασθενοφόρων, που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια ΑΜΘ μέσω ΕΣΠΑ. Το συνολικό κόστος των ασθενοφόρων ανέρχεται σε 1.270.614 ευρώ. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Καλτσίδη, άλλα 22 ασθενοφόρα αναμένεται να ενισχύσουν τις δομές Υγείας των πέντε περιφερειακών ενοτήτων της περιφέρειας ΑΜΘ.

Το καλοκαίρι η έναρξη της ανακύκλωσης στον δήμο Ορεστιάδας

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει στον δήμο Ορεστιάδας το πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων από πλαστικό, μέταλλο, γυαλί αλλά και τα μαγειρικά έλαια, όπως ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας ο δήμαρχος, Βασίλης Μαυρίδης. Ο δήμος έχει ήδη προμηθευτεί τους ειδικούς μπλε κάδους και τα δύο απορριμματοφόρα για την ανακύκλωση και θα προσθέσει στον εξοπλισμό του τους τράκτορες και τους κώδωνες για τα γυάλινα απορρίμματα, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε 42 επιλεγμένα σημεία. Για την κάλυψη του λειτουργικού κόστους του προγράμματος, η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης θα επιδοτεί τον δήμο με 35.000 ευρώ ετησίως, ενώ θα αναλάβει και την υλοποίηση της καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού για την ορθή διαδικασία της ανακύκλωσης.

Ρυθμίσεις οφειλών ανακοίνωσαν οι δήμοι Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας

Τη δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τον δήμο Αλεξανδρούπολης έχουν οι οφειλέτες του δήμου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου, σε εφαρμογή του νόμου 4321/2015. Οι οφειλές ρυθμίζονται εφάπαξ ή σε 2 έως 100 δόσεις, με απαλλαγή προσαυξήσεων ανάλογα των δόσεων, και ελάχιστο ποσό δόσης τα 20 ευρώ. Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη ρύθμιση μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση, στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου, μέχρι τις 26 Μαΐου 2015. Αντίστοιχη ρύθμιση οφειλών έχει ανακοινώσει ήδη και ο δήμος Ορεστιάδας.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02/04/2015 - 13:43