Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  2/4/2015


---Ηχηρή απουσία του Δήμου Βόλου από σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το νέο ΕΣΠΑ. Σαράντα δήμαρχοι και δέκα Περιφερειακοί σύμβουλοι απ΄ όλη τη χώρα, παρακολούθησαν το σεμινάριο «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», που διοργανώθηκε  στις Βρυξέλλες, μεταξύ αυτών και οι Θεσσαλοί δήμαρχοι Κιλελέρ, Ελασσώνας και Ρήγα Φεραίου. Όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η κάθε τοπική κοινωνία, ώστε να καταφέρει να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. , ενώ έγινε εκτενής παρουσίαση του πλαισίου για την κοινωνική οικονομία αλλά και των ευκαιριών χρηματοδότησης που παρουσιάζονται για τους Δήμους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Διοργανώτρια της ενημερωτικής εκδήλωσης, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ και του Ε.Λ.Κ, Μαρία Σπυράκη.

---Εγκατέλειψαν τον Μιχάλη Μιτζικό, οι Θεολόγης Διαμαντένιας και Κέρσα Σπανομήτρου. Σε επιστολή τους στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, αναφέρουν μόνο ότι γνωστοποιούν την απόφασή τους να μην ανήκουν στη Δημοτική ομάδα <<Δύναμη Βόλου>> , αλλά να πορευτούν ως ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. «Η Δύναμη Βόλου προχωρά απρόσκοπτα και παραμένει δίπλα στους συμπολίτες και ψηφοφόρους της», δήλωσε αμέσως μετά την αποχώρηση  των δύο, ο επικεφαλής της παράταξης.

 ---Όσοι σύμβουλοι διαφωνούν με την πολιτική που ασκούμε, να ανεξαρτητοποιηθούν, διαμηνύει ο αντιδήμαρχος Βόλου. Ο Δημήτρης Λιβογιάννης, φωτογραφίζει προέδρους Τοπικών Συμβουλίων οι οποίοι  κυρίως, κατά την ψήφιση του Κανονισμού Άρδευσης διαφώνησαν με τις πρακτικές άσκησης καθηκόντων, της Δημοτικής Αρχής και καθημερινά αυξάνονται οι φωνές δυσαρέσκειας, εκ μέρους των συμβούλων. Κορυφή του παγόβουνου, η παραίτηση του προέδρου του Τοπικού Συμβούλου Ν. Αγχιάλου, Θωμά Ερρινάκη, μετά την υπόθεση των πηγών του Πηλίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα ακολουθήσουν και άλλοι.

---Στο μεταξύ, την αυτονόμηση εφαρμόζουν από χθες – ξεκίνημα της αρδευτικής περιόδου-, οι αγρότες του ενιαίου Δήμου Βόλου. Προσλαμβάνουν υδρονομείς, προχωρούν σε καθαρισμούς χώρων και αυλάκια νερού.

---Αναβολή για τις 20 Οκτωβρίου 2015 έδωσε το ΙΑ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στην υπόθεση απόπειρας εκβίασης του Γιώργου Δαλούκα, με κατηγορούμενο τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

---Ντόμινο με απρόβλεπτες συνέπειες για εργαζόμενους και ασφαλισμένους, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τρίτους. Επί μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές κλινικές του Βόλου, λόγω μη απόδοσης των οφειλών του Ενιαίου Ταμείου προς τις κλινικές, ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα από αυτούς που εργάζονται σε διαγνωστικά κέντρα και ιατρεία. Χθες, πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Σωματείου Υγειονομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας.

---Σ΄αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως δημοσιεύτηκε χθες, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και ισχύει ήδη, η κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία.

---Ξενώνα, για την φιλοξενία συνοδών ασθενών, θα αποκτήσει το Αχιλλοπούλειο Βόλου, μετά από απόφαση της διοίκησης, ικανοποιώντας αίτημα του Συλλόγου Φίλων του νοσοκομείου. Επίσης θα αξιοποιηθεί και δεύτερο ακίνητο συνιδιοκτησίας του, με την  Ι.Γ. Εφορεία Αρχαιοτήτων, θα στεγάσει, την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων. Να αναφέρουμε πως και τα δύο κτίρια, βρίσκονται στην οδό Πλαστήρα, δίπλα στο Αθανασάκειο Μουσείο.

--- Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, οι συνεργαζόμενες Οργανώσεις της Μαγνησίας, με αιχμή τα προβλήματα του ασφαλιστικού, της υγείας και της άμεσης καταβολής του δώρου Πάσχα, σε όλους τους συνταξιούχους. Θα επιδώσουν ψήφισα στον υπουργό Οικονομικών.

---Παραδίδεται ημιτελής στην κυκλοφορία αύριο, ο παραλιακός Βόλου – Αγριάς. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, η τοποθέτηση του αγωγού αποχέτευσης έχει ολοκληρωθεί σχεδόν σε όλο το μήκος του δρόμου, πλην ενός τμήματος μπροστά από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ. Η παρέμβαση στο τμήμα αυτό θα γίνει μετά το Πάσχα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των επισκεπτών κατά τη διάρκεια της Πασχαλινής περιόδου.

---Τα σωματεία της ΒΙΟΜΕ, των τσιμέντων Χαλκίδας, η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, συνδιοργανώνουν Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης που αύριο από τη Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο θα περάσει από την Λάρισα, για να καταλήξει στον Βόλο. Στις 8 το βράδυ, θα βρίσκονται στην ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ, θα διανυκτερεύσουν στην πόλη μας και την Κυριακή θα καταλήξουν στην Αθήνα, με ενδιάμεσους σταθμούς τα Άσπρα Σπίτια και την Χαλκίδα. Στην Αθήνα, τελικός προορισμός, έχουν προγραμματιστεί σειρά δράσεων, κατάληξη το υπουργείο Εργασίας. Στις 11 δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Συντακτών Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας. Στο πάνελ των ομιλητών και εκπρόσωπος της ΕΡΑ ΒΟΛΟΥ.

---Συνεχίζεται στο Μεταξουργείο της Ν. Ιωνίας, η δεύτερη προβολή, του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.  Απόψε, Φασισμός Α.Ε. και Μίλαντ – Ο πλανήτης μου…
 
---Τη βοήθεια των πολιτών ζητά ο Χρήστος Μπότης, πατέρας έξη παιδιών,  που έχασε σε τροχαίο το πόδι του. Επέμβαση για τεχνητό μέλος, θα κοστίσει 36.000 ευρώ. Όποιος μπορεί να ενισχύσει οικονομικά, να  απευθυνθεί στις Τράπεζες Alfa και Πειραιώς με το όνομά του.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02/04/2015 - 12:14