ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ 01/04/2015

--- Conținutul proiectului de lege privind modernizarea și raționalizarea Administrației Publice care va fi depus mâine în parlament a fost prezentat  președintelui Republicii, Prokopis Pavlopoulos de ministru supleant  pentru Reformele Administrative, Yiorgos Katrougalos care a fost primit la Palatul Prezidențial.--A fost adus aseară în parlament proiectul de lege privind refuncționarea Radioteleviziunii publice ERT.

Conform regulamentului parlamentului va fi dezbătut de comisia de resort și apoi va fi supus plenului spre dezbatere și votare.---În plină evoluție se află teleconferința Euroworking group.---Deținuții care fac greva foamei continuă acest protest deși majoritatea dintre ei se află la limită cu sănătatea.

La amiază 20 de solidari ai acestora au pătruns în grădina Parlamentului și  au ridicat panouri. Imediat în continuare au fost luați de forțele poliției și duși la GADA unde la ora aceasta în fața clădirii se desfășoară un miting de protest.

Mobilizația de protest a generat reacția parlamentarilor de la guvern da și a opoziției.---Purtătorul de cuvânt al guvernului Gavriil Sakelaridis a calificat această mișcare provocatoare și de neânțeles.”Invazia aceasta funcționează în dauna hotărârii guvernului de a desființa gardurile rușinii  dimprejurul parlamentului. Hotărâre la care noi vom insista”.---Μarina Chrysoveloni, reprezentanta ANEL  a calificat antidemocrată invazia în grădina Parlamentului. ” Trebuie să   știe toată lumea -și anarhiștii- că guvernul are răspunderea privind asigurara ordinii publice și buna funcționare a sistemului de disciplină„.---”Există sau nu un stat sau a fost și el desființat?” s-a întrebat purtătorul de cuvânt al ND. 

Ex ministrul Ordinii Publice, Nikos Dendias a cerut guvernului să apere   ordinea publică.---Secretarul Grupei parlamentare a Potami P. Karkatsoulis a solicitat premierului să ” ia în sfârșit inițiativa pentru o bună funcționare a guvernului pentru a nu se continua încălcarea legalității și ocuparea clădirilor publice”.

---Tunelul de la Aghios Kostantinos și Kamena Vourla pe traseul către Atena va rămâne azi și mâine închis de la ora 8:00-18:30 datorită unor lucrări de inspecție și revizuire tehnică a luminilor și a sistemului de control ignifug. Circulația se desfășoară pe vechea șosea națională. ----Un bazar cu prilejul Paștelui unde sunt expuse articole de manufactură create de angajații/concediați  ERT va funcționa de la 3-6 aprilie la Ertopen pe B-dl Mesogeion 463 vis a vis de clădirea ERT,  la Aghia Paraskevi .

METEO :

                                    

---Vreme în general frumoasă și senină în mai toată țara. Doar pe alocuri se vor semnala preciptații sub formă de ploaie în NV țării.

La Atena vreme însorită cu temperaturi cuprinse între 8-19 grade

La Thessaloniki între 8-16 grade

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54