ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ 30/03/2015

--- Οdezbatere privind negocierile în curs a solicitat prim ministrul Alexis Tsipras de la Președintele Parlamentului,Zoi Kostantopoulou. Dezbaterea va demara diseară la ora 20:00.

Conform informațiilor premierul va solicita din partea  liderilor de partid să se pronunțe pozitiv sau negativ cu privire la inițiativele legislative ale guvernului  și a cursului negocierilor cu partenerii europeni și va face o dare de seamă a activității guvernamentale de până acum.

----Într-un climat bun se desfășoară discuțiile la Brussels Group. A existat un acord în principiu asupra politicilor care trebuie să transfere poverile bugetare de la cei săraci la cei care au posibilități financiare.

Aceleași surse au subliniat că programul prezentat de guvern este întru totul calculat și prevede venituri la buget în valoare de 3 miliarde euro pentru 2015 și nu cuprinde măsuri recesioniste.

Acțiunile prevăzute ar putea aduce un excedent bugetar de 1,5% și vor permite un ritm de creștere care se estimează 1,4%.

----Obiectivele bugetului pentru 2015 vor fi revizuite în baza negocierilor, a remarcat ministrul de Finanțe, Yiannis Varoufakis răspunzând unei înrebări adresate de deputatul ND, Lefteris Avghenakis.

Ministrul a clarificat că existența unui gol bugetar pentru 2015 depinde de obiectivul excedentului bugetar pentru an în curs , conform metodologiei programului de politică economică care se află în atenția negocierilor cu partenerii creditori.--- Până la 14 iuie s-a prelungit depunerea scrisorilor de intenție privind cercetările de hidrocarburi din Marea Ionică și la Sud de insula Creta, ca urmare a hotărârii ministerului Reorganizării Productive, Mediului și Energei, Panayiotis Lafazanis.

Prelungirea cu două luni se consideră indispensabilă pentru a se consolida eforturile și inițiativele informative cu scopul de a exista un interes mai viu din partea țărilor și companiilor energetice pentru valorificarea energetică a acestor regiuni marine.

--- O majorare a sinuciderilor cu 35% a înregistrat Grecia din 2010 și până azi, conform unui studiu, ca urmare a austerității și a șomajului care a crescut vertiginos în ultimii 5 ani. Se pare că politicile de austeritate influnțează mai mult bărbații care au rămas fără servici dar totodată o creștere considerabilă s-a înregistrat și în rândurile persoanelor de vârsta a treia.---Patru proiecte de lege vor fi aduse în parlament în cursul acestei săptămâni. Este vorba de proiectul de lege pentru redeschiderea ERT, proiectul de  lege pentru desființarea închisorilor de tip Gamma, reorganizarea sectorului public și îndreptarea nedreptăților  în cazul concedierilor funcționarilor publici, și suspendarea licitațiilor pentru prima locuință.

--- De azi  (30/3)  și până pe 8/4 va fi închisă Șoseaua Națională Atena-Corint, în regiunea Corintului de la intersecția către Epidavros până la intersecția Tripolis.

---METEO :

Vreme frumoasă în general în cea mai mare parte a țării și doar înnorări trecătoare în Creta și Egeul Răsăritean.La Atena cer senin și însorit cu temperatura la 20 de grade Celsius.

Vreme similară și la Thessaloniki unde termometrul va înregistra maxima la 16 grade Celsius.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54