Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Στον Έβρο σήμερα ο γραμματέας της Κ. Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης

Διήμερη περιοδεία στον Έβρο και την Ξάνθη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης. Ο κ. Κορωνάκης θα συμμετάσχει στις ανοιχτές συνελεύσεις μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ των οργανώσεων Κοσμοσώτειρας, Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας ενώ αύριο το απόγευμα θα προεδρεύσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας- Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ξάνθη. Στη διάρκεια των συνελεύσεων θα συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις και η θέση του κόμματος αλλά και του μαζικού κινήματος στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.Ερώτηση Ν. Γκαρά για τη μετεγκατάσταση του ΙΚΑ Ορεστιάδας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, με θέμα τη μετεγκατάσταση του ΙΚΑ Ορεστιάδας σε δημόσιο κτίριο της περιοχής. Η κα. Γκαρά σημειώνει ότι το ενοίκιο που πληρώνει το ΙΚΑ για το ιδιωτικό κτίριο που στεγάζει τις υπηρεσίες του στην Ορεστιάδα ανέρχεται στο ποσό των 1.860 ευρώ, ενώ υπογραμμίζει την ακαταλληλότητά του για τις ανάγκες του Οργανισμού, λόγω παλαιότητας και κατασκευής. Καταλήγοντας, η βουλευτής ερωτά τον υπουργό Υγείας, εάν θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να μετεγκατασταθεί το ΙΚΑ Ορεστιάδας σε κάποιο δημόσιο κτήριο της περιοχής, εάν είναι ενήμερος για τα διαθέσιμα κτήρια που πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις φιλοξενίας του υποκαταστήματος και εάν υπάρχει ή εάν προτίθεται το υπουργείο να σχεδιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της μετεγκατάστασης.Αναγκαίοι οι έλεγχοι για την πάταξη του παρεμπορίου στην ΑΜΘ

Η ανάγκη συντονισμού και ενεργοποίησης των κλιμακίων ελέγχου λαϊκών αγορών και υπαίθριου εμπορίου (Κ. Ε. Λ. Α. Υ. Ε.) επισημάνθηκε στη συνάντηση που προκάλεσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Εξακουστός με υπηρεσιακούς παράγοντες από όλη την περιφέρεια ΑΜΘ, με θέμα την καταπολέμηση του παρεμπορίου.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν τα προβλήματα και τα εμπόδια που δυσχεραίνουν την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των κλιμακίων, ενώ αποφασίστηκε ο εφοδιασμός τους με τα απαραίτητα εργαλεία για τη διενέργεια των ελέγχων. Επίσης τέθηκαν τα ζητήματα υποστελέχωσής τους, της έλλειψης αυτοκινήτων και της υποβολής αιτήματος συνδρομής της αστυνομίας κατά την διενέργεια των ελέγχων, για την ασφάλεια του προσωπικού.

Τέλος, ιδιαίτερα υπογραμμίστηκε η ανάγκη να εστιαστεί ο έλεγχος στον εντοπισμό της παράνομης διακίνησης στα σημεία εισόδου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου αλλοδαποί και Έλληνες διακινούν παράνομα προϊόντα διασυνοριακά/διακρατικά αποσκοπώντας σε μεγάλα έσοδα από την δραστηριότητα αυτή.Εκδήλωση για τους ποιητές του Διδυμοτείχου διοργανώνει ο σύλλογος «Καστροπολίτες»

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους ποιητές του Διδυμοτείχου διοργανώνει ο Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου “Καστροπολίτες” την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο δημοτικό αμφιθέατρο της πόλης. Η εκδήλωση, που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίηση, όπως έχει καθιερωθεί η 21η Μαρτίου, και έχει τον τίτλο: “Διδυμότειχο: Γη του κάλλους, της ιστορίας και του πολιτισμού”, θα πλαισιωθεί από τον Θεατρικό Σύλλογο του Διδυμοτείχου και το Ωδείο “Θρακία Μούσα”. Επίσης, στον προθάλαμο του αμφιθεάτρου θα λειτουργεί έκθεση με πίνακες ζωγραφικής του ζωγράφου, ποιητή και λογοτέχνη, Βασίλη Χρυσανθακόπουλου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Να σημειωθεί ότι την ημέρα της εκδήλωσης, στην είσοδο του αμφιθεάτρου, θα γίνεται και συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων, τα οποία ο Σύλλογος θα διαθέσει σε κατοίκους της περιοχής Διδυμοτείχου, που τα έχουν ανάγκη.Και η Αλεξανδρούπολη συμμετέχει στο Διεθνές Ράλι Αντίκας «Μαρίτσα 2015»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Λέσχης Αυτοκινήτων «Αντίκα» της Φιλιππούπολης και της Αδριανούπολης, είχε εχθές ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Θέμα της συνάντησης ήταν η διοργάνωση του φετινού Διεθνούς Ράλι Αντίκας «Μαρίτσα 2015», από 1-3 Μαΐου, στο οποίο θα συμμετέχει και ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54