Ειδήσεις από την ΕΡΑ Τρικάλων

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Δράσης στήριξης της Αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟ.ΜΕ, το  Κοινωνικό Στέκι “Rossonero”, το Δίκτυο «Αλληλεγγύη για όλους» των Τρικάλων και η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων  διοργανώνουν Εκδήλωση – Συζήτηση ενόψει της δίκης που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 23/3, όπου επιχειρείται από την πρώην εργοδοσία να ξεκινήσει η διαδικασία εκποίησης του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. μπροστά στο φάσμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης έχουν σηκώσει στις πλάτες τους έναν μεγάλο και πολύχρονο αγώνα να κρατήσουν το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοιχτό, μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Μπροστά τους εδώ και καιρό εμφανίζονται δεκάδες εμπόδια που βάζει η πρώην εργοδοσία τους, η οικογένεια  Φιλίππου.  Η πρώην εργοδοσία που έχει εγκαταλείψει τόσο τη ΒΙΟ.ΜΕ. όσο και ολόκληρο τον όμιλο της Φίλκεραμ-Τζόνσον εδώ και 4 χρόνια, που εγκατέλειψε εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην ανεργία και στην απαξίωση, έχει το θράσος να προβάλλει για μια ακόμη φορά αξιώσεις για περάσει το εργοστάσιο σε πώληση και διάλυση, χωρίς να αναλαμβάνει καμιά ευθύνη για τα χρέη της.

 Το  Σάββατο 21 Μαρτίου στο “Rossonero”, στις 7 το απόγευμα,θα ενημερωθούμε και θα συζητήσουμε με εκπροσώπους των εργαζόμενων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

Άλλη μία νίκη καταγράφει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Μετά από πολύωρη παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Τρικάλων και από πολύωρες συζητήσεις με τους παράγοντες της επιχείρησης, επανασυνδέθηκε το ρεύμα στην πενταμελή οικογένεια. Το αίτημα του άνεργου Τρικαλινού να ενταχθεί σε ευνοϊκή ρύθμιση, καταβάλλοντας κάθε μήνα περί τα 100ευρώ έγινε δεκτό. Να σημειωθεί ότι το ρεύμα κόπηκε με εντολή της ΔΕΗ την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Τρικαλινός μένει στο σπίτι του με την γυναίκα και τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Το μικρότερο είναι 2 ετών.

Μετά τους γιατρούς στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις, συλλαλητήρια αλλά και πανελλαδική σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων σωματείων στις 2 Απριλίου. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η καταβολή των οφειλομένων νυχτερινών αργιών των ετών 2012, 2013, 2014 δεν είναι εξασφαλισμένη. Στα Τρίκαλα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έχουν προγραμματίσει συνέλευση για την προσεχή εβδομάδα.

Στις μουσικές πόλεις της Ευρώπης, και τα Τρίκαλα, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη. Συγκεκριμένα, υποβλήθηκε η σχετική πρόταση στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020» και εγκρίθηκε η συμμετοχή για τη δράση MusicCities(Μουσικές Πόλεις) με μια ακόμη ιδιαιτερότητα: και οι τέσσερις πόλεις που μετέχουν, είναι μεταξύ τους αδελφοποιημένες. Εκτός από τον Δήμο Τρικκαίων, μετέχουν οι Δήμοι Αμπεργκ (Γερμανία), Μπρασόφ (Ρουμανία) και Βράνιε (Σερβία), με τους οποίους ο Δήμος. Στους στόχους είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των πολιτών των τεσσάρων δήμων και η προαγωγή της μουσικής πολυπολιτισμικότητας στη μουσική παράδοση. Απώτερος στόχος, εξάλλου, του προγράμματος «Μουσικές Πόλεις» είναι για τον Δήμο Τρικκαίων, η διοργάνωση ενός φεστιβάλ «έθνικ» μουσικής, η οποία θα συγκεντρώνει και θα αναδεικνύει τον μουσικό πλούτο της περιοχής μας, σε επαφή και διάλογο με τις παραδοσιακές μουσικέ των τριών άλλων πόλεων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54