Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Λαϊκός ξεσηκωμός για τα σκουπίδια


Γενικός ξεσηκωμός των πολιτών αναμένεται σήμερα στις 12 το μεσημέρι έξω από το Διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας, μετά το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για έναν δήμο χωρίς σκουπίδια, προκειμένου να απαιτήσουν όχι μόνο την αποκομιδή των σκουπιδιών από την πόλη και τα χωριά, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και της αισθητικής.

Την κινητοποίηση στηρίζουν η ΑΔΕΔΥ, έχοντας κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 μέχρι το τέλος της βάρδιας, το ΠΑΜΕ το Εργατικό Κέντρο, ενώ τη συμμετοχή των πολιτών ζητούν επιστημονικοί, επαγγελματικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής.


Σε Φλόκα – Αγρίνιο 3,5 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών του Πύργου

Μέσα σε κλίμα έντασης και έντονης αντιπαράθεσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαϊας αποφάσισε –κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του- να δεχθεί μέρος από τους τόνους σκουπιδιών που από καιρό τώρα έχουν κατακλύσει το δήμο Πύργου, στον ΧΥΤΑ του Φλόκα.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Δυτικής Αχαϊας παραβρέθηκαν και επιχειρηματολόγησαν, ίσως καθοριστικά- ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχος Ηλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρ. Λιατσής και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τάκης Αντωνακόπουλος.

Η απόφαση ελήφθη με 18 θετικές ψήφους, 8 αρνητικές και 1 άκυρη και σύμφωνα με αυτή, θα μεταφερθούν εκεί περίπου 2.000 τόνοι σκουπιδιών, ενώ άλλοι 1.500 τόνοι θα μεταφερθούν στον ΦΟΔΣΑ Αγρινίου. Διαδικασίας που αναμένεται να ξεκινήσει εντός της εβδομάδας.

Ωστόσο από την ΠΕΔ και την Περιφέρεια συνεχίζεται η διερεύνηση και σε άλλους ΦΟΔΣΑ ή δήμους που λειτουργούν νόμιμους ΧΥΤΑ ώστε να δεχθούν ποσότητες σκουπιδιών του Πύργου προκειμένου να δοθεί έστω μια μικρή ανάσα στο δήμο.
Σε πολιτική εκδήλωση των ΑΝΕΛ στον Πύργο ο Τέρενς Κουίκ

Στην Ηλεία βρέθηκαν το Σάββατο ο υφυπουργός. Επικρατείς Τέρενς Κουίκ και ο βουλευτής Αχαΐας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος.. Αρχικά στην Αμαλιάδα, ο κ. Κουίκ κήρυξε την έναρξη της Ημερίδας, που αφορούσε στην οικολογική γεωργία, επισημαίνοντας πως “είναι μια από τις προτεραιότητες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην πρωτογενή πολιτική και η απάντηση στην απόπειρα επιβολής των γενετικά τροποποιημένων σπόρων”. Μάλιστα ο κ. Τέρενς Κουίκ ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι υπάρχει ένα αδιάθετο ποσό 253 εκ. ευρώ, το οποίο προοριζόταν για τους νέους αγρότες, χωρίς ποτέ να εγκριθεί η διάθεσή του. Όπως είπε έχουν κινηθεί οι διαδικασίες, ώστε το ποσό αυτό να φτάσει στους νέους αγρότες, με όσον το δυνατόν χαμηλότερο επιτόκιο.  Στον Πύργο, αφού πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, οι κ.κ. Κουίκ και Νικολόπουλος παραβρέθηκαν σε πολιτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο "Ιόνιον" και συμμετείχαν στελέχη και μέλη των ΑΝΕΛ, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες, όπου αναλύθηκε η πολιτική επικαιρότητα, καθώς και θέματα κοινωνικής πολιτικής και ζητήματα που αφορούν την Ηλεία.ΟΓΑ: Μέχρι τη Μ. Τετάρτη το οικογενειακό επίδομα 2015

 Το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, 8 Απριλίου, θα καταβληθεί φέτος η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων σε περίπου 700.000 δικαιούχους από τον ΟΓΑ

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δόθηκε η εντολή προς τον ΟΓΑ για να εκταμιευθεί το ποσό των 130 εκατ. ευρώ που απαιτείται για τη συγκεκριμένη δόση, έως την παραπάνω ημερομηνία.

Επίσης σε ότι αφορά δικαιούχους παλαιότερων δόσεων οικογενειακών επιδομάτων όπως αυτοί προέκυψαν ύστερα από την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων του εντύπου Α21, για τους οποίους δεν έγινε πληρωμή στις 6/3 η καταβολή των ποσών που τους αναλογούν θα γίνει μαζί με την προκαταβολή για του οικογενειακού επιδόματος για το 2015.Αμαλιάδα: Αναβάλλεται η λαϊκή βιομηχανικών προϊόντων το Σάββατο

 Από το δήμο Ηλιδας γνωστοποιήθηκε ότι η λαϊκή αγορά με τα βιομηχανικά προϊόντα δεν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου λόγω της διοργάνωσης στο Κλειστό Στάδιο του Φεστιβάλ "Κερνάμε Ελλάδα" που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20-22 τρέχοντος μηνός. Οσον αφορά τη λαϊκή με τα αγροτικά προϊόντα, αυτή θα πραγματοποιηθεί στον παράπλευρο με αυτόν της  λαϊκής δρόμο.
Παράταση του χρόνου νομιμοποίησης σταβλικών εγκαταστάσεων

 Από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης προωθείται νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία παρατείνεται η προθεσμία νομιμοποίησης των σταβλικών και εν γένει κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων για 18 μήνες από τη λήξη της, δηλαδή μέχρι τις 12 - 09 - 2016.Καιρός

Γενικά καλός θα είναι o καιρός σήμερα στη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι, στο Ιόνιο ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20/03/2015 - 11:00