Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  19/3/2015Θα φύγουν ή θα μείνουν;

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση αποκομιδής των απορριμμάτων του δήμου Πύργου καθώς είναι αμφίβολο αν θα δεχθούν οι τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Ελλάδας να δεχθούν τα σκουπίδια του Πύργου στους ΧΥΤΑ της περιοχής τους Η δημοτική αρχή Πύργου, αναμένει πλέον τις εξελίξεις των ΦΟΔΣΑ της Δυτικής Ελλάδας, ωστόσο  από το δήμο Πύργου, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης για την μεταφορά των 3,5 χιλ. τόνων που θα μεταφερθούν στη Δυτική Αχαΐα και το Αγρίνιο.
 
Συνεδριάζει ο ΦΟΔΣΑ Ηλείας

Με κύριο θέμα την ενημέρωση των μελών για την εξέλιξη της Μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (εργοστάσιο) και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) συνεδριάζει αύριο στις 6.00 το απόγευμα το Διοικητικό  Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ Ηλείας, μετά από πρόσκληση του Πρόεδρου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να παραστούν οι τεχνικοί σύμβουλοι του έργου  προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις και τις απορίες των μελών του Δ.Σ. Στην ίδια συνεδρίαση θα ληφθούν αποφάσεις για τη σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στον Κόροιβο, με απώτερο στόχο την αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών σε όλους τους δήμους του νομού.
 
Σύσκεψη ενόψει τουριστικής σεζόν στο Δ.Λ.Τ.

Η πορεία των εκτελούμενων έργων στο Λιμάνι Κατάκολου αλλά και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την τήρηση των συμβατικών χρονοδιαγραμμάτων, θα εξεταστούν στη διάρκεια σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Λιμενικό Ταμείο. Στη σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Λεωνίδας Βαρουξής έχουν κληθεί και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας, προκειμένου να διευκρινιστούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την απρόσκοπτη λειτουργία και προσέγγιση στο λιμάνι των κρουαζιερόπλοιων,
 
Πυρκαγιά σε εγκατάσταση ψυγείων – παγοποιείου

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σβήστηκε πυρκαγιά που ξέσπασε αργά χθες το βράδυ σε παλιά εγκαταλελειμμένη εγκατάσταση ψυγείων – παγοποιείου Παναγόπουλου στην οδό Κατακόλου στον Πύργο. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από περίοικους που ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο χώρο εκτελούνται εργασίες κοπής μεταλλικών στοιχείων και υπήρχαν φιάλες με προπάνιο και οξυγόνο, γεγονός που σήμανε συναγερμό στους πυροσβέστες υπό τον φόβο μιας πιθανής έκρηξης. Τελικά αφού ο χώρος ερευνήθηκε και εκτιμήθηκε πως δεν υπάρχει κίνδυνος – καθώς και οι εστίες ήταν μικρές, προχώρησαν στην κατάσβεση.
 
Συνεδριάζει το Δ.Σ. Πύργου

Την Παρασκευή συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου. Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την πιθανή νέα αναβολή της δημοπράτησης του Τμήματος «Πάτρα - Πύργος» της Ολυμπίας Οδού, καθώς και της κατάτμησης του φυσικού αντικειμένου του έργου σε περισσότερες εργολαβίες, «Συμπληρωματικό υδραγωγείο δημοτικών διαμερισμάτων Δήμου Πύργου, από το δίκτυο του Ερυμάνθου ποταμού», καθώς και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο, για τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το δήμο.
 
Στο Λάτσειο το Ληξιαρχείο

Σε νέο χώρο, στεγάζεται από χθες, το Ληξιαρχείο Πύργου, οι υπηρεσίες του οποίου μετακόμισαν από το Πολύκεντρο στο ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου. Το Ληξιαρχείο αναπτύχθηκε στα γραφεία της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας και διαθέτει αυτόνομη είσοδο, από την πίσω πλευρά του Δημαρχείου.
 
    
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19/03/2015 - 09:42