Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Δελτίο Ειδήσεων 17 Μαρτίου Καρδίτσα 2015-    Έκκληση – παρέμβαση του Β. Τσιάκου: «Κρατήστε ανοικτά τα ΤΕΙ»

Να παραμείνουν ανοικτά τα ΤΕΙ της Καρδίτσας και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα υποστελέχωσης ζητάει με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Παιδείας ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος. Συγκεκριμένα ο κ. Τσιάκος ζητάει να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα της υποστελέχωσης του τμήματος Διατροφής και παράλληλα να ανακληθεί η απόφαση για της κατάργησης του ΤΕΙ Δασοπονίας.

-    Είδος υπό εξαφάνιση οι γιατροί στην ορεινή Αργιθέα

Μία γιατρός στο Αργύρι για μια περιοχή 375.000στρεμμάτων  με σπαρμένα 20 χωριά της Αργιθέας. Αυτή είναι η κατάσταση και συμπληρώνεται και με την απουσία οχήματος μετακίνησης για την εκτέλεση εφημεριών. Αυτά επισημαίνει σε νέα του παρέμβαση ο πρώην δήμαρχος Αργιθέας Δημ. Παπακώστας, ο οποίος επισημαίνει ότι «οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η «ιατρική τρύπα» παραμένει. Μάλιστα, τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε υπόμνημα στις 10 Φεβρουαρίου στον νέο Υπουργό Υγείας, ουδεμία απάντηση έχουν λάβει μέχρι σήμερα.

-    Πέντε εργαζόμενοι ΑμΕΑ στην ΔΕΥΑΚ οδεύουν προς απόλυση

Την Παρασκευή θα κριθεί οριστικά η τύχη των «5» εργαζομένων ΑμΕΑ στη ΔΕΥΑ Καρδίτσας, ημέρα που θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει αν θα εισηγηθεί θετικά για την παραμονή αυτών των εργαζομένων, οι οποίοι λόγω μιας ευεργετικής διάταξης έχουν τη δυνατότητα από προσληφθέντες με το πρόγραμμα 3+1 του ΟΑΕΔ, να υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου.

-    Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας θα αποφασίσει την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου

Η ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και οι προσλήψεις σε διάφορες δομές και υπηρεσίας (Κέντρο Στήριξης Ρομά, Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τομέα Καθαριότητας) του Δήμου Καρδίτσας, θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα.

-    Σήμερα η πληρωμή της συνδεδεμένης

Σήμερα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των βαμβακοπαραγωγών τα χρήματα της συνδεδεμένης, σύμφωνα με την χθεσινή δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/03/2015 - 10:31