Κριστίν Λαγκάρντ: «Το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη δεν συζητείται»

«Το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη δεν συζητείται», τόνισε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που συζητείται είναι πως θα εμπιστευτεί ο ένας τον άλλον για να προχωρήσουμε μαζί».


Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφο και επιχειρηματία, Αριάννα Χάφινγκτον, για την ιστοσελίδα Χάφινγκτον Ποστ και απαντώντας, ανάμεσα σε άλλα θέματα και σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστήριξε ότι «έφτασε η ώρα να ακούσουμε ο ένας τον άλλον. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πρόοδο».

Σύμφωνα με την κα Λαγκάρντ, «αυτή τη στιγμή, το θέμα αφορά αυτή καθ' αυτήν την ελληνική οικονομία. Το ζητούμενο», όπως σημείωσε, «είναι η ελληνική οικονομία, μέσα από ένα συνολικό σχέδιο, να μπορέσει να γίνει πιο ισχυρή και πιο αποτελεσματική, ώστε να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για το γεγονός ότι πολλοί νέοι και τα «καλά μυαλά» εγκαταλείπουν την Ελλάδα και «ενδεχομένως, δεν θα επιστρέψουν ξανά», η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ανέφερε ότι «τώρα, το ζήτημα δεν είναι μόνο δημοσιονομικό ή μόνο αναπτυξιακό. Τις επόμενες ώρες και τους επόμενους μήνες», τόνισε, «η ελληνική κυβέρνηση έχει να κάνει πολύ δουλειά» και ότι «σ' αυτή τη διαδικασία πρέπει οι πιστωτές να λάβουν υπ’ όψιν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, τις δυσκολίες και τις θυσίες κι αυτές πρέπει να αναγνωριστούν και πρέπει να καταλήξουμε σε ένα αποτελεσματικό και βιώσιμο σχέδιο για να βοηθηθεί η Ελλάδα».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23/02/2015 - 22:39