ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ 27/01/2015

---Componența guvernului de coaliție SYRIZA-ANEL a fost comunicată de noul ministru de stat Nikos Pappas.

Vicepreședinte al guvernului-Yiannis Dragasakis

La ministerul de Finanțe –Yiannis Varoufakis

Purtător de cuvânt Gavriil Sakelaridis

La Ministerul Apărării Naționale Pannos Kammenos

Pentru funcția de președinte al Parlamentului este  nominalizată Zoi Kostantopoulou care după Anna Psarouda Benaki va fi a doua femeie  în această funcție .

----Joi va sosi la Atena președintele Parlamentului European Martin Schulz. Este vorba de  primul oficial străin care va vizita Atena și va avea o întrevedere cu noul premier Alexis Tsipras la Palatul Maxim.----Reprezentantul președintelui eurogrupului a confirmat azi că Jeroen Dijieslbroem va veni într-o vizită ka Atena pe 30 ianuarie cu scopul de a se întâlni cu premierul Alexis Tsipras și cu  ministrul de Finanțe Yiannis Varoufakis.---Ministrul de Finanțe german Wolfgang Schauble a calificat pozitivă intervenția troika în țările din eurozonă și a subliniat că este ,,o pierdere de timp,, renegocierea celor convenite.


---Gripa care se manifestă în Grecia a făcut deja 18 morți în urma unor complicații provocate la pacienții care deja aveau diverse probleme de sănătate.Numărul pacienților care au primit îngrijire intensivă în spitale este de peste 60 dintre care juătate încă nu au fost externați.---LA Atena frecvența Programului Unu a liberei ERT pe 91,8 MHz devine și mai clară și mai puternică.

Noua frecvență pe FM începând cu sâmbătă 31 ianuarie 2015 va fi pe 106,7 Mhz.Coordonați-vă pe această nouă frecvență oriunde veți fi în Attica.***Actualitate externă :Ziua de 27 ianuarie înseamnă sfârșitul Holocaustului și eliberarea lagărelor de concentrare naziste Auschwitz-Birkenau din Polonia de către trupele sovietice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Nu este cunoscut numărul exact al evreilor uciși ăn Holocaust, "soluția finală a problemei evreiești" așa cum a fost numit programul de exterminare plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania condus de Adolf Hitler. Cifra cel mai frecvent notată de istorici este de șase milioane. 

Holocaustului se adaug
ăși peste cinci milioane de alte victime ale atrocităților naziste: circa trei milioane de polonezi, o jumatate de milion de sinți și roma, mai mult de 15 mii de homosexuali, persoanele cu handicap și adepții au sectei Martorii lui Iehova, toți considerași "dușmani ai statului german".

Omagii, lum
ânari și marșuri ale durerii în memoria victimelor Holocaustului au loc în Polonia.

La eveniment sunt invita
ți demnitari din Europa și Israel, precum și membri ai caselor regale cu prilejul împlinirii a 70 de ani de a eliberarea lor.

Merită să notăm că la aceste ceremonii nu participă Președintele rus Vladimir Putin!

---METEO :Vreme în general ploioasă și cu vijelii sporadice.

Ninsori vor cădea în regiunile montane așe țăriiș și în Macedonia de Vest, Ipiros și Thessalia Nordică.

În Attica vremea va fi instabilă iar temperatura maximă nu va depăși 14 grade Celsius.

Aceeși vreme și la Thessaloniki unde maxima nu va depăși9 grade.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54