ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ 23/01/2015

---Poporul grec se află în fața unei întâlniri istorice, a subliniat liderul SYRIZA Alexis Tsipras la interviul televizat. Al. Tsipras a subliniat ca dezideratul acestor alegeri este un guvern de sine stătător.

Liderul SYRIZA și-a exprimat convingerea că până în iulie va exista o soluție amiabilă cu partenerii europeni și a punctat că președintele BCE odată cu declarațiile făcute a spulberat orice șantaj privind negocieri asfixioase cu noul guvern.

Finalmente a reiterat că ,,vom respecta și vom păstra angajamentele care rezultă în urma participării Greciei la cadrul european ,nu însă și semnăturile guvernelor anterioare care au distrus țara,,.


--- Instalațiile POSPERT și ERTOPEN  au vizitat azi echipe  ale diverselor canale și posturi de de televiziune din Europa pentru a acoperi cu reportaje încercarea fără precedent privind autoadminsitrarea, timp de 20 de luni, a angajaților militanți ERT.

Printre aceste echipe a fost cea de la SIC Noticias –Lisabona, de la RAI-Italia dar și echipa de televiziune Podemos-Spania.

Delegația Podemos a transmis și un mesaj către toți militanții concediați ERT în care a subliniat faptul că de luni situația se va schimba nu numai în Grecia ci și în Europa.


---Un avans considerabil înregistrează SYRIZA conform ultimilor sondaje de opinie la numai două zile până la alegerile de duminică.

SYRIZA are o pondere de 8 un unități procentuale  la sondajul Prorata, 10 la Palmos Analysis, 5 la Public Issue.

Drept o ,,speranță a schimbării în Europa,, consideră victoria SYRIZA membrii partidelor stângii franceze, care au venit la Atena pentru a oferi sprijin moral în perioada campaniei electorale.


---Drept o evoluție uriașă a calificat hotărârea BCE privind relaxarea cantitativă ,prim ministrul grec Antonis Samaras vorbind la ANT1 dar a avertizat  că dacă nu vor fi păstrate  angajamentele fixate țara riscă să nu beneficieze de aceste schimbări favorabile.

Prim ministrul vorbește azi pe Stadionul de Taek Won Do de la Faliro.


 --- Prima estimare a rezultatelor se așteaptă să fie comunicate de Singural Logic  în jur de 21:30.


---Încă o persoană a decedat ca urmare a virusului de gripă ridicând numărul victimelor la 14. Conform KEELPNO încă 27 de persoane sunt internate în unități de terapie intensivă.


Actualitatea externa
---În Arabia Saudită a decedat în vârstă de 90 de ani regele țării, Abdullah. Pe tron va urca fratele regelui, Salman, în vârstă de 79 de ani.


METEO :
----Ploi  și vijelii pe alocuri foarte puternice se vor semnala mâine în mai toată țara. În zonele montane va ninge.

În Attica vremea va fi înnorată și se vor semnala precipitații trecătoare. Temperatura nu va depăși 16 grade.

La Thessaloniki nori și precipitații iar temperatura  va atinge maxima de 13 grade Celsius.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54