ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ 22/01/2015

--- Nicio supriză nu a rezervat Mario Draghi, care astăzi a comunicat măsurile de  relaxare cantitativă de până la 60 de miliarde de euro pe lună, din martie 2015 până în septembrie 2016, pentru a revigora economia zonei euro . Așa cum era de așteptat bondurile vor fi puse la dispoziția țărilor care au fost evaluate pozitiv iar în cazul celor care nu au o atare evaluare cum sunt cele elene, se pune premisa de a se implementa un program al UE și FMI.

Analiștii se așteptau ca BCE să nu modifice costul creditului în zona euro, după ce rata anuală a inflației în eurozonă a continuat să scadă în luna decembrie 2014, ajungând la minus 0,2%, mult sub ținta de 2% avută în vedere de BCE. Aceasta este prima scădere a inflației în negativ înregistrată de zona euro după luna octombrie 2009. Dacă această tendință se va prelungi, zona euro va intra într-o perioadă de deflație.


---
La ora 18:00 a fost organizat mitingul anti-electoral din Piața Gheorghioy-Patra cu lozinca prinicipală . Unica dilemă este Capitalism sau Revoluție Socială.

Președintele SYRIZA Alexis Tsipras a vorbit la ora 19:00 în Piața Omonoia din Atena în prezența liderului Podemos din Spania, Pablo Iglesias.

La aceeași oră KKE a organizat mitingul electoral în Piața Syntagma unde vorbitorul principal al fost secretarul general al Partidului Comunist, Dimitris Koutsoumbas. .

La ora 20:00 Panos Kammenos vorbește pe stadionul din Egaleo.


---Conform declarațiilor președintelui Singular Logic care va transmite rezultatele alegerilor de duminică prima estimare a rezultatelor de duminică ar putea fi prezentate înjurul orei 21:30 .Actualitatea Internațională ……

--- Explozia unei maşini capcană a zguduit din temelii oraşul sirian Homs, provocând moartea a cel puţin 13 persoane şi rănirea altor 30.
Potrivit guvernatorului din regiune, Talal Barazi, care a condamnat actul terorist, catalogându-l drept "un act de laşitate", atacul a avut loc pe o stradă principală din zona comercială, Akrameh.--- Activistul saudit Raif Badawi nu va fi biciuit vineri, cu cele 50 de lovituri ce i se aplică săptămânal, timp de 20 de săptămâni. Pedeapsa de săptămâna aceasta a fost amânată din cauze medicale, anunţă soţia acestuia. Raif Badawi a fost condamnat la 1.000 de lovituri de bici şi 10 ani de închisoare pentru insultarea Islamului . Un medic ce l-a examinat pe Badawi a hotărât că rănile sale nu s-au vindecat încă şi că biciuirea ar trebui amânată, anunţă „Amnesty International“.


METEO :

----O înrăutățire treptată a vremii se va semnala începând de mâine în toată țara. Se vor semnala precipitații dar și vijelii în nordul țării și în Egeu iar condițiile favorizează trasferul de praf din Africa.

În nordul țării temperatura între 7-15 grade

La Atena până la 19 grade maxima
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54