ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ 02/12/2014

--- Teatrul  liber și autoadministrat ,,Embros,, a fost plin până la saturație cu prilejul conferinței de presă susținută pentru cei patru deținuți care fac greva foamei. Pe parcursul conferinței Petros Konstantinou  cerut să fie luat microfonul de la reprezentantul NERIT, fiind aplaudat de cei prezenți.

Diversele acțiuni de solidaritate continuă în toată țara dar și în străinătate. Un demers către Ministerul Justiției a înaintat deputații SYRIZA, Zoi Konstandopoulou și Bas. Katrivanou.

SYRIZA  a solicitat intervenția ministrului Justiției în interpelarea adresată în parlament de Tasos Kourakis.

---Pentru mâine este programat un miting de solidaritate în Piața Kallithea la orele 17:00 și pentru joi 4 decembrie la Stația de metro din Egaleo la orele 18:00.

---După Adonis Yeoryiadis și Thanos Plevris au cerut ieri Parlamentului  îndepărtarea refugiaților din Siria din Piața Syntagma cu pretextul că trebuie întărită cererea comercială în perspectiva sărbătorilor de iarnă.

 Reamintim că aceste persoane nu cer nimic mai mult decât drepturile lor ca refugiați de război.

Tribunalul European pentru Drepturile Omului a adresat Greciei 7 întrebări la care trebuie să răspundă până la 5 decembrie ca urmare a recursului refugiaților la această Înaltă Instanță Internațională.

--- Lucrurile merg din ce în ce mai greu  pentru guvernul Samaras-Venizelos în condițiile în care troika nu a dat niciun răspuns până la această oră cu privire la data la care va reveni la Atena.

Pe scena politică a țării apare un nou partid format de Panayiotis Baltakos care are ca țintă electoratul Chryssi Avghi. Până acum deputații Christos Zois și Vasilis Kapernaros par a fi printre primii membrii ai acestui nou partid de dreapta.

---O penalitate de 10 milioane de euro trebuie să plătească Grecia ca urmare a funcționării ilegale a unor spații de depunere a deșeurilor,acesta fiind verdictul Tribunalului European care a considerat că țara nu a implementat hotărârea din 2005 cu care se constatase că exista încălcare a angajamentelor în baza directivei comunitare ,,privind deșeurile solide.

---Temeri privind funcționarea Universității din Atena exprimă rezoluția Senatului care face un apel urgent și plin de agonie către guvern de a proceda la alocarea unor fonduri suplimentare în condițiile în care fondurile de la buget pentru anul  academic în curs sunt reduse cu 74% în raport cu finanțarea din 2009 și există un deficit de peste 9,5 milioane euro care nu permite funcționarea corectă a Universității.

---Președintele Ciprului, Nikos Anastasiadis va fi supus astăzi la New York unei intervenții chirurgiale de cord.

---Închis va fi Drumul Național între orele 16:00 miercuri până la 07:00 Joi între Kiato și Xylokastro datorită unor lucrări rutiere.

---Spitalele publice din Attica de Vest fac apel la mobilizări de protest joi 4 decembrie pentru a protesta pentru dreptul nostru la servicii sanitare.


***EXTERNE

----Militariiucraineni şirebeliipro-ruşidinauconvenitluniseară să încetezeostilităţile începânddevineri, 5 decembrie, aanunţatOSCE, prinintermediulunuicomunicatdepresă.
Părţile au convenit asupra unei încetări a focului complete în întreaga zonă tampon de-a lungul liniei de front. Acest acord va intra în vigoare pe 5 decembrie. De asemenea, armata ucraineană şi rebelii vor începe pe 6 decemrie să-şi retragă artileria grea din zonă", informează OSCE.


***METEO :

Înnorări și precipitații de ploaie în toată țara dar și vijelii pe alocuri inițial în partea de vest a țării care apoi se vor extinde în restul țării.

La Atena temperatura va oscila între 13-21 grade iar la

Thessaloniki  între 11-14 grade Celsius.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54