ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ 01/12/2014

---Deși guvernul pare că cedează în dezordine de la liniile roșii trasate, CE se limitează doar la constatarea, unei oarecare apropieri,, între cele două părți, în timp ce troika nu a dat încă niciun răspuns la mail-ul trimis de stafful economic elen care cuprinde o serie de noi măsuri dure care vor fi puse urgent în aplicare.

,,După recentele negocieri de la Paris, a existat o apropiere de opinii, discuțiile continuă cu scopul de a se întregi evaluarea,, s-a rezumat să spună reprezentantul Comisiei Europene, Margaritis Shinas pentru a adăuga că întreaga chestiune va fi dezbatută la Eurogroup pe 8 decembrie.

Propunerea adusă de partea elenă cuprinde înghețarea pensiilor până în 2018, desființarea posibilității de pensionare înainte de 62 de ani începând cu 2019, majorarea perioadei minime de asigurare de la 15 la 20 de ani, reducerea salariilor din ambele sectoare, privat și de stat, majorare a TVA la serviciile de cazare de la 6,5% la 13%.

---Liderul opoziției majoritare, Alexis Tsipras s-a informat în legătură cu afacerile naționale externe de la ministrul Af. Externe Evanghelos Venizelos..,,Substanțială și interesantă a calificat Ev. Venizelos discuția purtată cu liderul SYRIZA menționând că ,,În afacerile de interes național și politică externă se necesită un plan politic național, sânge rece și luciditate,,.

Alexis Tsipras a spus la rându-i că la discuții a fost abordată numai chestiunea privind politicile externe.

---Panayiotis Melas este de azi un parlamentar independent. Cu o scrisoare adresată președintelui parlamentului dl. Melas și-a anunțat intenția de a părăsi partidul cu care a fost ales-ANEL și de a se alinia Grupei Parlamentarilor Independenți.

Reamintim că dl Melas venise în contraversă cu hotărârea partidului său de a nu vota pentru președintele Republicii. ANEL rămâne acum cu 12 parlamentari.

---Nikos Romasnos traversează a 22-a zi a grevei foamei iar starea sănătății lui se agravează pe zi ce trece. La spital a fost transferat și un prieten bun a lui Romanos condamnat pentru jaful de la Velvendo, Yiannis Michailidis care a intrat în greva foamei de 14 zile în semn de solidaritate cu Romanos.

--- S-a sinucis una din femeile care în 2012 fuseseră arestate și găsite seropozitive și datele cărora fuseseră făcute publice de ministrul Sănătății, Andreas Loverdos. Tânăra femeie fusese îndreptățită de instanțe pentru acest act ilegal și participase cu succes la un program de recuperare de la dependența de droguri.

---La vârsta de 76 d’ani a plecat din viață renumitul medic și cercetător, Dimitris Trihopoulos.

Renumitul academician și profesor de medicină la Universitățile Harvard și Atena era spitalizat la Evanghelismos în ultima săptămână ca urmare a unui atac de cord.

Renumitul medic a lăsat în urmă o bogată moștenire științifică recunoscută în plan internațional referitoare la agenții de mediu cancerogeni. Adeseori anunțurile sale științifice privind prevenirea unor boli, cu mare emfază alimentației, s-au aflat în prim plan la numeroase rețele de televiziune.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02/12/2014 - 14:24