ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ 20/11/2014

 

---În plin progres se află mitingul Mișcării ,, Deportați Rasismul,, și Școala Duminicală a Emigranților, la Syntagma în semn de solidaritate cu cei cca 300 de refugiați sirieni, majoritatera dintre care nu au unde-și pune capul  și care stau pe mai departe în fața edificiului Parlamentului, protestând pentru situația lor și față de indiferența autorităților elene privind protecția lor. Este vorba de refugiați de război, care rămân blocați pe teritoriul elen fără a avea posibilitatea de a se întoarce acasă dar nici de a se duce în altă țară din Europa.

O reprezentanță a lor a remis o notă de protest parlamentului elen.

Poliția susține că sub nicio formă aceste persoane nu pot să mai stea încă o zi în fața parlamentului.

---O conferință de presă a prestat azi la sediul Baroului Avocaților din Atena Inițiativa Rudelor Deținuților, unde s-a comunicat că s-a depus un recurs la Consiliul de Stat împotriva hotărârii ministeriale care declară închisoarea de la Domokos, închisoare de înaltă securitate. Este unica modalitate de a se stabili caracterul anticonstituțional al legii privind închisorile de tip Gama care a fost adoptată la sesiunea de vară a parlamentului.

---Cedează acum rectoratul EKPA  care declară că propunerea privind votul electronic al  studenților în niciun caz nu contestă legitimitatea și utilitatea asociațiilor studențești, în timp ce sub formă de domino se înmulțesc ocupările clădirilor facultăților din teritoriu ca urmare a  politicii autarhe a rectorului Fortsakis.

Mâine după amiază la orele 18:00 la Facultatea de Drept din Atena se va desfășura o manifestație pentru drepturile democratice de astăzi și ca replică a mișcării  împotriva oprimării din partea statului.

---O interpelare privind intervenția crudă și lipsită de scrupule din partea Poliției la Atena și la Thessaloniki la marșurile prilejuite de comemorarea zilei de 17 Noiembrie, au depus astăzi 11 deputați SYRIZA.

,, A fost vorba despre o intervenție a poliției în afara oricărei acțiuni democrate,,Suntem un pas înainte de a deplânge victime umane,, a accentuat la rețeaua ERA deputatul  opoziției oficiale, Christos Karayannidis.---,,Nu există nicio posibilitate de înțelegere substanțială cu guvernul,, a declarat reprezentantul SYRIZA, Panos Skourletis referindu-se la o eventuală întâlnire Samaras-Tsipras.---Nu se vor face rambursări de taxe către cetățeni și către oameni de afaceri a denunțat astăzi vicepreședintele Federației funcționarilor fiscali, Tryfonas Alexiadis menționând că  Ministerul de Finanțe invocă probleme tehnice deși nu este decât un act cu motivații politice, a mai spus Dl Alexiadis.


---
În fața a trei culpe grave se află, conform concluziei experților contabili, liderul LAOS, Yiorgos Karatzaferis. Dl Karatzaferis va compare în fața procurorului pentru spălare de bani, declarație falsă de venit și încălcarea legii privind societățile offshore.

---S-a întors în penitenciar după o scurtă ședere în salonul medical a închisorilor Korydallos tânărul Nikos Romanos, care traversează a 11a zi a grevei foamei. N. Romanos revendică permise educaționale pentru a urmări laboratoarele Școlii tehnice pe care o urmează.

Într-o fază critică intră și sănătatea lui Iraklis Kostaris care a intrat în greva foamei cu douăzeci de zile în urmă.

--- Aproximativ jumătate din cetățenii greci nu au încredere în sistemul politic al țării, conform unui studiu realizat și făcut public de ELSTAT/Autoritatea Națională de Statistică privind indicatorii de prosperitate pentru 2013.

Astfel :

45%
 din totalul populației declară că nu are deloc încredere în sistemul politic , 19,2% și 12,5% nu au încredere în Justiție și respectiv în Poliție.
Numai 0,6% dintre cei intervievați au încedere deplină  în sistemul politic al țării .

---Fără apă potabilă de trei zile se află insula Kimolos. Insula a fost declarată  stare de urgență, ,, Nu există nicio proiectare privind alimentarea cu apă din partea Ministerului Marinei,, denunță primarul insulei în scrisoarea sa adresată premierului Antonis Samaras.

---Reprezentanți ai Digea, administrația Comisiei pentru Telecomunicații și Poștă și conducerea politică a ministerului de Transporturi, Infrastructuri și Rețele au fost citați pentru audiere de către Comisia pentru Instituții și Transparență a Parlamentului privind concesionarea transmisiei digitale a posturilor periferice. 

-- La crearea unei Orchestre Simphonice de Tineret cu numele de ERT Open Orchestra-Youth avansează POSPERT, în colaborare cu ambasada Republicii Venezuela și adresează o invitație deschisă tinerilor cu vârste cuprinse între 16-25 de ani să  participe.

Pentru declarații de intenție vă puteți adresa la nr de tel. 210-6018208 sau la adresa electronică Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

** Externe

--- Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obținut 54,43% (6.288.769 voturi) în al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică, iar reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,56% (5.264.383 voturi), potrivit procesului verbal final privind rezultatul votării, publicat pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC).

 ---Vremea :


Vreme în general însorită în cea mai mare parte a țării și numai înnorări locale se vor semnala mâine în anumite regiuni ale Egeului.

Temperatura la Atena la cca 17 grade Celsius

La Thessaloniki la 14 grade Celsius 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21/11/2014 - 00:34