Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 11-11-2014


Διαμαρτυρία αστυνομικών της Περιφέρειας για άσκοπες μετακινήσεις, «να αξιολογούν καλύτερα τις πληροφορίες»

Στην άσκοπη μετακίνηση μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων, από τις περιφερειακές διευθύνσεις της Αν. Μακεδονίας- Θράκης αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Ορεστιάδας, για την «υποδοχή» των 100, περίπου ακτιβιστών από τη Γερμανία που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το «φράχτη» που βρίσκεται στον Έβρο, αναφέρονται, σε κοινή τους ανακοίνωση, οι συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Οι αστυνομικοί τονίζουν πως, για άλλη μια φορά» έγιναν «στο ίδιο έργο θεατές» αφού με αφορμή την αναμενόμενη άφιξη των ακτιβιστών η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, επικαλούμενη «πληροφορίες», που όπως παρατηρούν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποδεικνύονται αβάσιμες, προχώρησε στην κινητοποίηση μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων, τόσο από τις υπηρεσίες της περιφέρειας όσο και από υπηρεσίες άλλων περιφερειών. Οι αστυνομικοί αναφέρονται στο πήγαινε- έλα των συναδέλφων τους, από τις διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης- Ροδόπης, Καβάλας, Ξάνθης στον β. Έβρο από το πρωί του περασμένου Σαββάτου, μετά από παραμονή έως και 15 ωρών «σε αγρούς και λαγκάδια» αφού οι «πληροφορίες» για την άφιξη των «ακτιβιστών», που έφτασαν τελικά μεσάνυχτα Κυριακής, ήταν συγκεχυμένες.

«Οφείλουν να αξιολογούν και να διασταυρώνουν καλύτερα τις πληροφορίες τους και όχι να καταπονούν άσκοπα αστυνομικές δυνάμεις», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών. Παράλληλα, καταγγέλλουν την έλλειψη διοικητικής μέριμνας καθώς τα μόνα που χορηγήθηκαν για τη διατροφή τους ήταν ένα σάντουιτς και ένα νερό. Αναρωτιούνται επίσης, αφού η άποψη των υπηρεσιακών παραγόντων είναι «ότι το κράτος δεν έχει λεφτά» γιατί δεν γίνεται εξοικονόμηση χρημάτων από τη μείωση των άσκοπων, όπως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται, υπηρεσιακών μετακινήσεων αστυνομικών δυνάμεων.

«Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε ότι κάποιοι από την ηγεσία και τη διοίκηση εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους αστυνομικούς υπαλλήλους ως υπαλλήλους στην επιχείρησή τους και «ως τεμάχια», κατά την προσφιλή τους έκφραση», αναφέρουν οι αστυνομικοί. υπενθυμίζοντας την πρόταση της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για την κοστολόγηση των μετακινήσεων αστυνομικών δυνάμεων, η οποία εξακολουθεί να μην υλοποιείται. Τέλος, εκτιμούν πως αφού ο υπεύθυνος για την έκδοση διαταγών μετακινήσεων λειτουργεί κατά το δοκούν και χωρίς να δίνει εξηγήσεις, θα συνεχίσουν να παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα και λογικές.

Συμβάσεις έργων, 4,3 εκ. ευρώ, υπέγραψε ο Πέτροβιτς

Συμβάσεις για την κατασκευή έργων στον Έβρο, συνολικού ύψους 4,3 εκ. ευρώ, υπέγραψε με τους αντίστοιχους αναδόχους ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. Πρόκειται για 5 συνολικά έργα που αφορούν «παράλληλα έργα αναδασμών στην περιοχή του Πέπλου», συντηρήσεις εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου βόρεια του ποταμού Άρδα, νότια του οδικού άξονα Σουφλίου, Γιαννούλη, Μεγάλου Δερείου και νότια του Ερυθροπόταμου καθώς και την επισκευή- συντήρηση αλλά και κατασκευή απολυμαντικών τάφρων οχημάτων..

Αίτημα κατοίκων Λαβάρων για «θυροφράγμα» σε γέφυρα μεταφέρει ο Ουζουνίδης με επιστολή στον περιφερειάρχη

Το αίτημα των κατοίκων των Λαβάρων του δήμου Σουφλίου, για την κατασκευή και τοποθέτηση θυροφράγματος στην υπό κατασκευή γέφυρα- νότια του οικισμού των Λαβάρων- του κάθετου άξονα της Εγνατίας Ορμένιο- Αρδάνιο, μεταφέρει, με επιστολή που απέστειλε στον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργο Παυλίδη, ο βουλευτής Έβρου, Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ. Ουζουνίδης σημειώνει στην επιστολή του πως σε πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή, έγινε αποδέκτης ανησυχιών των κατοίκων για την πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων, σε ενδεχόμενη υπερχείλιση του ποταμού Έβρου, που θα οδηγούσαν μεγάλο όγκο νερού εντός του οικισμού.

Η τοποθέτηση θυροφράγματος στη γέφυρα, για τον έλεγχο των υδάτων που πιθανά να συγκεντρωθούν θα ήταν μια πιθανή λύση, εφόσον η κατασκευή της γέφυρας δεν έγινε σε άλλο, ενδεδειγμένο, σημείο, υπογραμμίζει ο βουλευτής και καλεί τον περιφερειάρχη να φροντίσει για την επίλυση του προβλήματος, πριν κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Διήμερο ευαισθητοποίησης για θέματα οδικής ασφάλειας από το Γραφείο Εθελοντισμού δήμου Αλεξανδρούπολης

Εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, σε θέματα οδικής ασφάλειας, διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 15- 16 Νοεμβρίου 2014, το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα που είναι αφιερωμένη στη Μνήμη των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, όπως έχει καθιερωθεί η 3η Κυριακή κάθε Νοέμβρη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεις το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί αιμοληψία από τον σύλλογο Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης ενώ στις 11.30 έχει προγραμματιστεί δημόσια επίδειξη με Εικονική Διάσωση Θύματος από τροχαίο δυστύχημα, από στελέχη του ΕΚΑΒ.

Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση, από το μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμο, για τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων και στις 12 το μεσημέρι, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, μια 10λεπτη δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης στα τροχαία από τους ηθοποιούς του Ερευνητικού Κέντρου Θράκης.

Μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της Μαύρης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας που είναι αφιερωμένη στα θύματα της ασφάλτου. Μετά το τέλος της ποδηλατοβόλατα, μπροστά στο δημαρχείο, θα δημιουργηθούν «πεταλούδες» με ονόματα θυμάτων τροχαίων στην άσφαλτο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρωτοβουλίας «Πεταλούδες στην άσφαλτο, αόρατοι ναι, ανύπαρκτοι όχι», με στόχο η καταγραφή των σημείων «φυγής» των θυμάτων να πάρει μαζικότερη διάσταση.

Να σημειωθεί ότι είναι η 3η χρονιά που το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου Αλεξανδρούπολης συμμετέχει και συντονίζει εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε θέματα οδικής ασφάλειας, με το μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων να είναι «η ταχύτητα σκοτώνει, ας σχεδιάσουμε το μέλλον χωρίς αυτήν».

Συζήτηση με φορείς, στη ΚΔΕΠΑΟ, για 10ήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Ν. Ορεστιάδα

Σε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων- προτάσεων, για τη διοργάνωση ενός 10ημέρου χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Νέα Ορεστιάδα, από τις 17 έως τις 26 Δεκεμβρίου 2014, καλεί τους πολιτιστικούς φορείς του δήμου Ορεστιάδας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 σήμερα το απόγευμα, στο χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11/11/2014 - 13:40