Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  11/11/2014


ΣΕ ‘’ΠΟΛΕΜΙΚΟ’’ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ‘’Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ - ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ’’

Να συσταθεί επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις εναλλακτικές λύσεις, που έχουν προταθεί για την εγκατάσταση του κέντρου κατανομής σε άλλο σημείο και μακριά από κατοικημένες περιοχές  αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου κατά τη χθεσινή ‘’θερμή’’ συνεδρίαση παρουσία κατοίκων του Αγίου Νικολάου, περιοχή όπου η ΔΕΔΔΗΕ  σκόπευε να εγκαταστήσει το κέντρο της ΔΕΗ.

Η φράση του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου  πως θα κατασκευαστεί το κέντρο διανομής ή το θέλουν οι κάτοικοι ή όχι προκάλεσε οξύτατες αντιδράσεις από τους αγανακτισμένους πολίτες , στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 «Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πόλη χωρίς ενέργεια» πρόσθεσε ο κ. Χατζηδιάκος «Προτείνω να ζητήσουμε από τη ΔΕΔΔΗΕ να εξετάσει με την βοήθεια επιτροπής μέχρι το τέλος του έτους όλες τις εναλλακτικές λύσεις, να ζητήσουμε γνωμοδότηση από το Δημόκριτο ή την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας», συμπλήρωσε  ο δήμαρχος Ρόδου.

«Να σεβαστείτε τον όρκο σας. Οι άνθρωποι είναι η ψυχή σας. Φωνή λαού οργή Θεού λέει ο λαός.. Θέλουμε ανάπτυξη με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο. Δεν θέλουμε την ανάπτυξη της ΔΕΗ. Η αντίσταση για μας είναι μονόδρομος», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Ρόδου  Μάνος Κόκκινος ενώ στο σύνολο τους οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων τάχθηκαν κατά της δημιουργίας του υποσταθμού σε κατοικημένες περιοχές.

Ανάλογη θέση εξέφρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης  ενώ οι εκπρόσωποι της  ΔΕΗ  όχι μόνο δεν έπεισαν αλλά απεναντίας εξόργισαν περισσότερο τους κατοίκους.

 ‘’ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ Η ΟΧΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ - ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ  ΓΕΙΤΟΝΙΑ’’

«Συζήτηση αν δεχόμαστε να μας σκοτώσουν ή όχι δεν θα κάνουμε. Δεν είμαστε κατά της ανάπτυξης και της προόδου. Δεν είμαστε κατά της κατασκευής υποσταθμού υψηλής τάσης. Δεν θέλουμε να γίνει στον Άγιο Νικόλαο ή σε άλλη πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Η ΔΕΗ και η ΔΕΔΔΗΕ έχουν αποδειχτεί αναξιόπιστες. Το σημερινό δημοτικό συμβούλιο θα αναλάβει την ευθύνη ; Κανένα αντάλλαγμα δεν είναι ικανό να εξαγοράσει τη ζωή μας. Δεν είμαστε ταραχοποιοί αλλά απλοί άνθρωποι» τόνισε  η Πρόεδρος του ΑΠΟΠΕΣ, του «Αναπτυξιακού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου των ανατολικών συνοικιών Αγ. Νικολάου, Αγ. Δημητρίου και Αγ. Γεωργίου πόλεως Ρόδου, των ανατολικών συνοικιών της πόλης  Ευαγγελία Γαλανού.

Να σημειωθεί ότι η  πλευρά αυτή της πόλης είναι η μόνη που οδηγεί στην θάλασσα και που είναι κατοικημένη και μάλιστα έχει παραδοσιακούς οικισμούς όπως ο Αγ. Νικόλαος!

«Ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να πωληθεί. Ποιος θα μας υπερασπιστεί. Εμείς προτείναμε εναλλακτικές λύσεις. Να οριστεί επιτροπή να τις εξετάσει και να διαλέξει . Διαφορετικά θα φθάσουμε και στα άκρα και θα γίνουμε θηρία. Θα φθάσουμε στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Υποσταθμός υψηλής τάσης δεν θα γίνει ποτέ στον Άγιο Νικόλαο και σε άλλη πυκνοκατοικημένη περιοχή», υπογράμμισε η κ. Γαλανού.

ΕΛΦΕΕ  ΡΟΔΟΥ. .’’ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ’’
    
‘’Τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα των τελευταίων ετών έχουν καταστήσει μονόδρομο την αντίδραση και ενότητα όλων μας, λογιστών, φορολογούμενων και επιχειρήσεων’’ δηλώνουν οι λογιστές φοροτεχνικοί ελεύθεροι επαγγελματίες Ρόδου που συμμετείχαν στη μεγάλη κινητοποίηση του κλάδου τη προηγούμενη εβδομάδα στη Πλατεία Συντάγματος.

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου μεταξύ άλλων επισημαίνει πως το κλάδο πλήττουν  ζητήματα όπως, ο περιορισμός των υποχρεώσεων που αυξάνουν υπέρμετρα την εργασία τους σαν λογιστές, λόγω της εμπλοκής, λόγω της φύσης της δουλειάς (χωρίς καν να ρωτηθούν), στον ιμάντα μεταβίβασης της κρίσης και των ολέθριων συνεπειών της κρατικής χρεοκοπίας στις πλάτες των πολιτών της χώρας, με την αναπλήρωση των υπηρεσιών που παρείχαν οι  Δ.Ο.Υ ,  ΚΕΠ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και άλλοι φορείς του δημοσίου, υποχρεώνοντας τον βαριά φορολογούμενο πολίτη να καταβάλλει τίμημα για παροχές που δικαιούται δωρεάν από το κράτος.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, υπογραμμίζουν, είναι πως μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον, οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί μετατράπηκαν σε άμισθους δημόσιους υπαλλήλους, (διότι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται  την ιδιωτικοποίηση των κεντρικών φορολογικών και ελεγκτικών υπηρεσιών όπως επιτάσσουν τρόικα και κυβέρνηση), η πίεση δε που ασκείται είναι εξοντωτική ‘’ με τον καθημερινό μπαλτά των προστίμων πάνω από το κεφάλι τους.’’

ΕΡΩΤΗΣΗ 39 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ  ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Να γνωστοποιήσει η κυβέρνηση τις προθέσεις της σχετικά με την δημιουργία και λειτουργία μόνιμου μηχανισμού μείωσης των συντάξεων και κατάργηση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων, σε συνεργασία με την τρόικα» ζητούν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δ. Γάκης..

Ερωτάται συγκεκριμένα ο υπουργός αν:
*Η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην υπαγωγή όλων των ταμείων  κύριας και επικουρικής ασφάλισης, καθώς και των ταμείων εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ, με εξαίρεση τον ΟΓΑ;
 *Εάν ναι, ποια είναι τα σχέδιά της για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, την πρόωρη συνταξιοδότηση όπως προβλέπεται σήμερα και για τον υπολογισμό του ποσού των συντάξεων; Και
* Ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης για τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο;

Οι βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι από την πρώτη στιγμή εφαρμογής της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής είναι δίπλα σε κάθε δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την υπεράσπιση των θεμελιωμένων με αγώνες εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ   ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ  ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η προκλητικότητα της Τουρκίας ως αποτέλεσμα των οξυμένων ανταγωνισμών  για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων που  καθορίζονται απ' τους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή,  και οι νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό αλλά και τους άλλους λαούς της περιοχής θα συζητηθούν το Σάββατο 15  Νοεμβρίου στις 7 μμ στο ΑΚΤΑΙΟΝ στην εκδήλωση με τον Γιώργο Τούσσα , πρώην ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.

‘’Οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών σε χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, όπως και στην  Ουκρανία έχουν κοινό παρονομαστή: Το ματοκύλισμα και τον κατατρεγμό των λαών, τις αλλαγές συνόρων, προκειμένου να προωθηθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων’’ επισημαίνει στη σχετική πρόσκληση η ΝΕ προσθέτοντας ότι:

‘’Ο  ελληνικός λαός μαζί με τους άλλους λαούς της περιοχής χρειάζεται να αντιπαλέψει τα σχέδια των ΝΑΤΟ - ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων. Οι λαοί της περιοχής μπορούν να οικοδομήσουν σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα κάθε χώρας, αν αποτινάξουν τα δεσμά των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και αν βαδίσουν σ' έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου οι ίδιοι θα είναι κυρίαρχοι του πλούτου.’’

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ….’’ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟ ΑΚΤΑΙΟΝ ‘’

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ Η ΚΩΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ’’

 Στην κατάσταση που παρέλαβε όσον αφορά στους τομείς της δικής του αρμοδιότητας, όπως, τα οχήματα και μηχανήματα του δήμου (που αν και  διατέθηκαν 1.700.000 ευρώ για την συντήρησή τους, τα περισσότερα από αυτά είναι εν αχρηστία) καθώς και στη διαχείριση έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής …αναφέρθηκε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και Καθημερινότητας Δαυίδ Γερασκλής ,παρουσία της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για την καθαριότητα, το περιβάλλον και την αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας Καλλιόπης Κιαπόκα., δύο μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης του δήμου από τη Δύναμη Αλλαγής.

 «Η Κως είναι ανοχύρωτη σε πλημμυρικά  φαινόμενα και φυσικές καταστροφές» επεσήμανε ο κ Γερασκλής κάνοντας λόγο για  «μελέτες που γίνονταν στο πόδι», για «θάψιμο του συνόλου των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ» (αφού η ανακύκλωση δεν προχώρησε), για σωρεία αγωγών από δημότες για οφειλόμενα ποσά.

Επέρριψε ευθύνες στη πρώην δημοτική αρχή, η οποία όπως τόνισε «κινείτο στα όρια της νομιμότητας» επικρίνοντας το γεγονός πως ενώ δήλωνε την αντίθεσή της στο να δίνονται σε εργολάβους δημοτικά έργα έκανε το ακριβώς αντίθετο, με αποτέλεσμα σήμερα να «γίνεται μάχη για να βρεθεί απασχόληση για τους εργαζόμενους»…

Ως παράδειγμα προχειρότητας και ανευθυνότητας, παρέπεμψε στη παρέμβαση στο «ΑΚΤΑΙΟΝ», όπου, «κλήθηκαν άρον – άρον υπάλληλοι να συντάξουν μελέτες για έργο 100.000 ευρώ, όσα προέβλεπε το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα».

 Δηλαδή, το έργο προσαρμόστηκε στο πρόγραμμα, ανεξάρτητα με το ποσό που πραγματικά απαιτείτο για να ολοκληρωθεί σωστά.

Ανέφερε ακόμα πως  αποφασίστηκε η διακοπή της σύμβασης με τον εργολάβο, ο οποίος θα αποζημιωθεί για τις όποιες παρεμβάσεις έχει κάνει (προβλέπεται το 5% του υπολειπόμενου των εργασιών που δεν θα γίνουν ), το δε κτίριο θα ενοικιαστεί σε ιδιώτη μη αποκλειομένου και σε ξενοδόχο, προκειμένου να αποφέρει οικονομικά οφέλη στο δήμο όπως είπε, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στους όρους και στο χρόνο ενοικίασης.

‘’ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ’’

 Στο θέμα της καθαριότητας και του πρασίνου ο κ. Γερασκλής αφού τόνισε πως, εάν οι ίδιοι ως δημοτική αρχή δεν είχαν φροντίσει για την πρόσληψη 50 μόνιμων, σήμερα η κατάσταση θα ήταν κατά πολύ χειρότερη, προσθέτοντας  ότι, λόγω της υποστελέχωσης της Υπηρεσίας εντός του 2015 θα γίνει ανάθεση τμημάτων της σε ιδιώτες.

«Από τη στιγμή που έχουμε προβλήματα με την πρόσληψη προσωπικού, η ανάθεση συγκεκριμένων τμημάτων της καθαριότητας σε ιδιώτες είναι μονόδρομος, όχι σε μία λογική ιδιωτικοποίησης, αλλά αποτελεσματικότητας με βάση τις υφιστάμενες συνθήκες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τα οχήματα, διευκρίνισε πως, ήδη γίνεται καταγραφή αυτών που δύνανται να επισκευαστούν, ενώ ταυτόχρονα γίνεται έρευνα για τον τρόπο προμήθειας της Υπηρεσίας  με νέα, είτε με αγορά (δανεισμός), είτε με χρόνο-μίσθωση στη λογική του κόστους σε συνάρτηση με το όφελος.

«Στην καθαριότητα δεν θα έχουμε άμεσα θεαματικά αποτελέσματα»σημείωσε , προκειμένου να προετοιμάσει τους πολίτες για το τι μέλλει γενέσθαι.

‘’ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ’’

Για τον καταλογισμό πολιτικών ευθυνών, ο κ. Γερασκλής είπε ότι, «δεν είναι στόχος της σημερινής δημοτικής αρχής να είμαστε κάθε μέρα στα δικαστήρια. Όταν όμως προκύπτουν ζητήματα – και έχουν προκύψει – προφανώς θα πάνε εκεί που πρέπει να πάνε, όπως λ.χ. η παράνομη παραχώρηση της Αίγλης» προσθέτοντας πως, το δρόμο της δικαιοσύνης έχουν πάρει και υποθέσεις που αφορούν πολίτες που συναλλάσσονταν με τον δήμο. «Κάθε μέρα προκύπτουν διαταγές πληρωμής» συμπλήρωσε.

Για την περίπτωση του ΧΥΤΑ απάντησε ότι ο ανάδοχος του έργου κατασκευής και λειτουργίας του για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα (με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου) κ. Καρκανιάς κέρδισε την πρώτη δίκη κατά του δήμου και πληρώθηκε η απαίτησή του, ενώ έχει εκδικαστεί και η δεύτερη απαίτησή του, για την οποία ο δήμος θα κάνει έφεση (όπως προβλέπεται), αλλά ο εργολάβος θα πληρωθεί και τα υπόλοιπα (σύνολο περίπου 250.000 ευρώ).

Αιτιολογώντας αυτή την εξέλιξη, είπε πως, «εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη που είχα και τότε» εξηγώντας πως, εκείνη την περίοδο δεν ήταν δυνατόν να γίνει ανοιχτός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου που θα λειτουργούσε τον ΧΥΤΑ διότι δεν είχε βγει άδεια λειτουργίας του έργου, η οποία εκδόθηκε το 2011 (!!!).

ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ –ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Όσον αφορά στην Ανακύκλωση ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε πως σε τρεις μήνες θα ξεκινήσει.το πρόγραμμα.

‘’Ο ίδιος ο δήμος με απόφασή του, μπλόκαρε την εγκατάσταση του Κινητού Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.’’ ανέφερε ο κ. Γερασκλής εξηγώντας στη συνέχεια ότι το πρώην δημοτικό συμβούλιο είχε απαγορεύσει την έκδοση οικοδομικών αδειών για νέες ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί.

 «Με βάση αυτή την απόφαση και ένα έγγραφο του τότε δημάρχου προς τις Υπηρεσίες τις οποίες ενημέρωνε ότι, η σχετική απόφαση επεκτείνεται και στις εγκαταστάσεις στερεών αποβλήτων, παρά το γεγονός πως η κείμενη νομοθεσία το επέτρεπε για εγκαταστάσεις εκτός σχεδίου, μπλόκαρε η εγκατάσταση του Κινητού Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών που έκανε ο ίδιος ο δήμος!!! Τώρα όμως το διευθετήσαμε..».

Για το δημοτικό σχολείο στο Πλατάνι  σε δέκα ημέρες ,τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα είναι έτοιμο το κτίριο ώστε να μεταφερθεί το 7ο δημοτικό σχολείο.

ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ

Όσον αφορά στη προοπτική αξιοποίησης της μελέτης του ΙΓΜΕ ΓΙΑ τα Θερμά ο κ. Γερασκλής δήλωσε ότι, επανέρχονται στον προϋπολογισμό τα σχετικά κονδύλια.

 «Την ιστορία αυτή την βλέπουμε σοβαρά, τόσο σε επίπεδο ουσίας που αφορά στον χώρο, όσο και στη διαφανή διαχείριση των οικονομικών του δήμου, διότι, δεν μπορεί να εξαφανίζονται από τον προϋπολογισμό του δήμου κονδύλια. Όσο για την ασφάλεια, απαιτούνται έργα κολοσσιαία. Θα ληφθεί όμως πρόνοια για το κτίριο, για τον δρόμο πρόσβασης και για την παραλία».

Τέλος σχετικά με τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις ΚΟΙΝΣΕΠ  εμφανίστηκε ανέτοιμος να απαντήσει για τη συνέχιση λειτουργίας τους και απέφυγε να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Νίκου Μυλωνά που συνέστησε ψυχραιμία στη δημοτική αρχή ,προτείνοντας να αποδεχθεί   τις χρηματοδοτήσεις που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΥ

 Αίρεται η απαγόρευση μετακίνησης αιγοπροβάτων από την Κάσο, που είχε επιβληθεί λόγω του καταρροϊκού πυρετού, σύμφωνα με επίσημη απάντηση του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης,  Π. Κουκουλόπουλου, προς το Βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ  Μάνο Κόνσολα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόνσολας είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση απαγόρευσης, οδηγούσε σε αδιέξοδο τους κτηνοτρόφους του νησιού σημειώνοντας πως  στην Κάσο ουδέποτε παρουσιάστηκε κρούσμα καταρροϊκού πυρετού, αλλά και ότι το νησί δεν έχει πιστοποιημένο σφαγείο, κάτι που καθιστά απαραίτητη τη μετακίνηση των αιγοπροβάτων.

Το Υπουργείο στην απάντηση του αναφέρει πως θα επιτρέψει την έξοδο από την Κάσο ζώντων ζώων για άμεση σφαγή, ενώ για τα ζώα που προορίζονται για πάχυνση και αναπαραγωγή θα γίνει και για αυτά άρση της απαγόρευσης αφού γίνουν πρώτα οι ορολογικές εξετάσεις, που θα επιβεβαιώνουν την απουσία του ιού.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11/11/2014 - 11:45