Αρχαία Νεμέα: Συναγερμός για τη διαχείριση των απορριμάτων μετά το μειοδοτικό διαγωνισμό

Ξεσηκώνονται εναντίον της ΤΕΡΝΑ στην Αρχαία Νεμέα!


Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Αρχαία Νεμέα, εδώ και λίγες ημέρες.
Οταν η ΤΕΡΝΑ αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης του διεθνούς διαγωνισμού που έκανε η περιφέρεια Πελοποννήσου για την διαχείριση των απορριμάτων στην Αρχαία Νεμέα σήμανε γενικός συναγερμός.
Σύμφωνα με τους κατοίκους εδώ και καιρό άνθρωποι της ΤΕΡΝΑ έχουν κάνει συμφωνίες και συμβόλαια με κατοίκους για να αγοράσουν μία έκταση περίπου 180 στρεμμάτων πλησίον της Εθνικής οδού Κορίνθου-Τριπόλεως.
Εκτομούν δηλαδή ότι η αγορά των χωραφιών αυτών έγινε προμελετημένα για να κατασκευαστεί εκεί το εργοστάσιο επεξεργασίας.
Το σημείο έχει ξεχωριστά πλεονεκτήματα,διότι είναι στο κέντρο των νομών Κορινθίας-Αργολίδας και Αρκαδίας και είναι πολύ εύκολη και σχετικά φτηνή η μεταφορά των απορριμάτων καθημερινά.
Το τοπικό συμβούλιο της Αρχαίας Νεμέας  προσπαθεί να ενημερωθεί αν είναι δυνατόν επίσημα αλλά παράλληλα έχει θέσει σε γενική ετοιμότητα τους κατοίκους του χωριού.!
Στην πράξη θα αποδειχθεί ότι η επιλογή της τοποθεσίας που  θα γίνουν τα εργοστάσια θα είναι πιο δύσκολη απο τον διαγωνισμό γιατί στην Ελλάδα όλοι είναι πάντα υπέρ του περιβάλλοντος αρκεί όλα να γίνονται στο διπλανό χωριό και όχι στο δικό τους..!
Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν και θα δούμε πως θα τις διαχειριστεί πλέον η ανάδοχος ΤΕΡΝΑ..!


Πηγή: http://korinthostv.blogspot.gr/2013/08/blog-post_7279.html


 Η ΤΕΡΝΑ ανάδοχος στο έργο της διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 
Με συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της  Περιφέρειας Πελοποννήσου το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού και  ανακήρυξε προσωρινό ανάδοχο  την  εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.»  για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.

Πρόκειται για το πρώτο έργο διαχείρισης απορριμμάτων που συνδυάζει, μέσω ΣΔΙΤ, ιδιωτικούς πόρους με πόρους του ΕΣΠΑ και αποτελεί πρότυπο για τα επόμενα 10 έργα ΣΔΙΤ που εξελίσσονται στον ίδιο τομέα. Μέσα από τη διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, σε δεκαεννέα μόλις μήνες, επιτεύχθηκε μέσω του ανταγωνιστικού διαλόγου εξαιρετικά χαμηλή τιμή, υψηλότατες περιβαλλοντικές επιδόσεις  και μεγάλη ταχύτητα στην ανάληψη της ευθύνης της προσωρινής διαχείρισης από τον ανάδοχο.

Πηγή: http://isthmos.gr/index.php/article/h_terna_anadochos_sto_ergo_ths_diacheirishs_aporrimmatwn_ths_perifereias_pe

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54