ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ - 31/07/2014

Masacru fără limite în Gaza
La un nivel record a ajuns cifra victimelor ucise  și a răniților din Gaza în timp ce isrelienii continuă fără întrerupere  masacrul populației palestiniene. 1.374 de palestinieni în marea lor majoritate civili, dintre care 315 copii, conform raportului ONU, și-au pierdut viața de la începerea operațiunilor de curățire, iar 7.700 au fost răniți.
Serviciul ONU pentru refugați a ONU a acuzat armata Israelului că încalcă dreptul internațional.
Demonstrații în masă au loc pe întregul mapamond în semn de solidaritate cu poporul palestinian.
La Atena astăzi joi, 31/7 la ora 19:00 asociații de imigranți și alte uniuni umanitare vor efectua un miting de protest în piața Syntagma urmat apoi de un marș către Birourile Uniunii Europene.

Discuții SYRIZA-DIMAR
În această după amiază are loc în parlament o întâlnire între reprezentanții SYRIZA- DIMAR. În paralel executivul continuă depunerea de amendamente printre care și acela cu privire la exceptarea fondurilor de asigurări a ofițerilor corpurilor militare de la includere alor în Fondul Unitar de Asigurări Subsidiare.

Magazinele la exasperare
Dezolante sunt rezultatele cuprinse în raportul ESEE privind mișcarea consumatorilor la magazine în perioada reducerilor  în timp ce jumătate din liberii profesioniști se află în imposibilitatea de a-și achita contribuțiile fapt care nu le permite să aibe dreptul la asigurări medico-farmaceutice fiind totodată amenințați cu confiscări.

Confiscările se fac fără nicio milă
La 105 confiscări de imobile  pentru luna iunie a procedat Centrul de Încasare a Datoriilor la Asigurări. De asemeni au existat 35 confiscări de averi mobile și 2.016 avizuri de confiscare pentru aceeași lună .
Guvernul de coaliție a hotărât să asume  statul datoria Palatului Muzicii care atinge 245 milioane euro pentru a se facilita fuziunea DOL cu PEGASUS.Instalațiile imobiliare de pe Vasilissis Sofias vor trece în posesia statului și încă nu s-a clarificat dacă vor fi puse sub TAIPED.

STITI EXTERNE

---Și Spania a evacuat ambasada sa din Libia .

---La 729 a ajns numărul victimelor Embola care face ravagii pe coasta Vestică a Africii, conform anunțului Organizației Mondiale a Sănătății.

METEO
Înnorări cu ploi și vijelii pe alocuri puternice se vor semnala în Nordul Greciei, în Epir, Thessalia și în zona montană a Sterea Ellada. În restul țării vremea va fi senină mâine, 1 august. Vânturile vor sufla slab până la potrivit și numai în Egeu pe alocuri vor fi mai puternice.
La Atena termometrul va arăta până la 33 grade Celsius. La Thessaloniki termometrul va arăta pnă la 31 de grade Celsius


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54