ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ - 25/07/2014

Masacru înGaza!
Peste 830 de palestinieni au fost asasinați în urma atacurilor forțelor israeliene în timp ce răniții depășesc 5.000 și refugiații 150.000 de persoane.
Israelul a condamnat la moarte poporul palestinian, cu toleranța guvernelor care au încheiat acorduri economice și militare, printre care și Grecia. În același moment popoarele din toate colțurile lumii protestează în semn de solidaritate cu poporul palestinian și pentru a-și exprima mânia pentru genocidul comis.
O rază de lumină în urma comunicatului a 50 de rezerviști israelieni care refuză să participe la operațiunile asasine.
Organizația Mondială a Sănătății a lansat un apel pentru crearea unui culoar umanitar către Gaza pentru a se permite persoanelor care participă la organizațiile umanitare să îndepărteze răniții și să transporte medicamente în regiune.

SUA și UE sunt ipocrite!
"Crima care se comite în Gaza are sprijinul americanilor și a elitei UE și arată cât de ipocrită este mențiunea la drepturile omului,, a declarat Dimitris Papadimoulis, vicepreședintele Parlamentului European.
 
Protestul pe mare în plină acțiune
Protest pe mare și eforturi de a se apropia de nava ,,Cape Ray,, pe care se efectuează hidroliza chimicalelor din Siria. Organizațiile, instituții și cetățeni din Creta se vor apropia de nava americană pentru a evidenția catastrofa care se comite în Mediterană pentru distrugerea chimicalelor din Siria.

Un apel de sensibilizare lansează și Kerkyra
Un apel către toate instituțiile și colectivitățile din Kerkyra adresează Laboratorul Cultural Alternativ, pentru crearea unei ,, Comisii de Luptă privind situația  din Gaza și distrugerea chimicalelor din Siria,,. Adunarea deschisă va avea loc pe 28 iulie  la ora 20:00 la Psihiatrio din Kerkyra.

EOPYY reduce numărul analizelor compensate
Zeci de analize medicale încetează să acopere EOPYY.
Organizația nu va mai compensa  acele analize pentru care adeseori au existat duble înregistrări la același pacient iar altele sunt depășite și nu mai folosesc la medicina modernă .

În arest patru persoane
Patru persoane au fost arestate de Direcția Af. Interne a ELAS, doi polițiști și doi civili pentru infracțiuni comise în dauna a 30 de imigranți din Afganistan.

Noi metode de predare pentru studenți!
Soluția predării la domiciliu începând cu noul an academic pentru studenții care vor putea să se înscrie la alte facultăți,examinează ministrul Educației Andreas Loverdos, cu scopul de a se dezaglomera  Facultățile în urma valului de transferuri de studenți ca urmare a crizei economice.
 
Concerte de solidaritate cu femeile de servici
Un concert de solidaritate cu femeile de serviciu va susține luni la ora 21:00 Charis Alexiou la Syntagma și fac apel tuturor angajaților și șomerilorsă fie prezenți la acest concert. Ieri Ansamblul Liberei ERT a susținut un concert în fața ministerului de Finanțe cu același scop și a creat emoții în rândul celor prezenți .

Actualitatea externă
40 de proiectile ucraiene au căzu tpe teritoriul Rusiei cofrom autorităților rusești.Autoritățile Ucrainei au comunciat că au localizat primul mormânt colectiv la Sloviansk ocupoat de proruși unde se crede că sunt înmormântate  20 de persoane.

METEO
Vreme în general senină pfrevede EMY pentru mâine și numai în Irpiros Macedonia și thessalia se vor semnala ploi locale spre după amiază.
Temperatura va în ușoară creștere
LA Atena va atinge 33 de grade Celsius
LA Thessaloniki la 33 de grade Celsius 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54