ȘTIRI ÎN LIMBA ROMÂNĂ - 10/07/2014

Fiecare partid cu propunerea sa de referendum
La reuniunea președinților parlamentului au fost trimise cele 7 propuneri privind frsfășurarea unui referendum cu privire la ,,mica DEI,, cu întrebarea cumulării sau nu a semnăturilor deputaților.
Până în prezent 139 de deputați ai semnat și au cerut realizarea dezbaterii pentru desfășurarea referedumului.
O atare dezbatere trebuie să aibe loc în Plen, eventual  care esterespins de guvern care contrapropune să aibe loc la sesiuna de vară a parlamentului.
Conform regulamentului aceasta ar fi o derogare constituțională.


A fost adoptat p. De lege pentru ,,mica DEI,,
---Proiectul de lege privind vânzarea a 30% a Companiei Publice de Electricitate/DEI cu o diferență de cinci voturi.


Ilias Kassidiaris în detenție preventivă
---Deputatul Chryssi Avghi Ilias Kassidiaris după depoziția suplimentară dată astăzi a fost pus în detenție preventivă cu acuzația de deținere ilegală de arme cu scopul de a alimenta o organizație criminală.


Mâine cu toții la mitingul de protest din Syntagma la ora 20:00
---Mâine seară la ora 20:00 în Piața Syntagma va fi organizat un  miting de protest împotriva distrugerii armelor chimice în Mediterană, a extracției de aur și a construirii pe coastele naționale și  proiectului de lege care va fi adus pentru a legaliza aceste hotărâri se va organiza vineri 11 iulie la ora 20:00 în Piața Syntagma sub titlul ,,Chimice-Skouries/-Coaste.Se întâmplă acum! Le oprim Acum!,,
În continuare va fi susținut un concert cu participarea multor interpreți cunoscuți.
Angajații ERT care pe 11 iulie împlinesc  13 luni de la închiderea inopinată a ERT își unesc vocile și puterile și deschid tare microfoanele pentru a se auzi cât mai departe vocea mișcărilor de protest la un miting comun.


,,Stopați crimele comise de statul Israelian,,
--Inițiativa ,, un vas pentru Gaza,, împreună cu zeci de asociații, organizații și partide organizează astăzi un miting la orele 18:30 în fața ambasadei Israelului cerând ,,să se pună capăt toleranței crimelor comise de statul Israelian,,.


Mâine verdictul privind greva ADEDY
---Mâine instanțele judecătorești vor prezenta verdictul lor privind recursul Statului împotriva ADEDY, care cere să fie judecată ilegală  greva generală a ADEDY care protestează împotriva evaluării arbitrare, a disponibilizărilor, a concedierilor, noilor tăieri de salarii și pensii și a privatizării DEI.


Discuții tabula rasa în rândul PASOK
---De la o bază zero(tabula rasa) procesul de renaștere a PASOK, cu alte politici alți protagoniști dar și o convergență progresivă cer cadrele sindicale și deputații Mișcării. Cu acest scop colectează semnături. Cu un text întocmit special ei solicită respingerea turnurii neoliberale și transformării partidului într-o anexă a ND în forma cea mai extremă. De asemenea cer respingerea termenului virtual ,,centrustângă,, fabricat de vârful Mișcării care este favorizat de cercuri de  interese.


DIMAR a rămas și mai sărac!
---Retragerea sa din rândurile Comitetului Central al DIMAR a anunțat Andreas Papadopoulos,la puțin timp după demisia Katerinei Markou și prescrierea lui Grigoris Psarianos de către președintele partidului DIMAR, Fotis Kouvelis.

Troika a revenit cu noi pretenții
---Prima întâlnire cu troika după amiază va avea astăzi noul ministrul de Finanțe Gkikas Chardouvelis la care reprezentanții creditorilor urmează să vină cu noi premise (prior actions).


Federațiile Comerciale și funcționarii magazinelor atacă hotărârea duminicilor
--Un recurs la Consiliul de Stat pentru a ataca  hotărârea ministrului Dezvoltării Gherasimos Yakoumatos privind deschiderea magazinelor în toate duminicile anului au depus Federațiile Comerciale și funcționarii magazinelor.


O nouă lege sindicală aduce executivul
--Revenirea la lock-out
din partea patronatelor (grevă a patronilor), dar și schimbarea legii privind convocarea adunării membrilor asociațiilor sindicale (50+1) și suprimarea subvenționării din partea statului și a patronatelor intenționează să adopte prin lege  guvernul până la finele anului în curs.


Ostilitățile continuă în Fâșia Gaza
--Ostilitățile s-au intensificat în Orientul Mijlociu, unde confruntările dintreIsrael și  palestinieni au escaladat in ultimele ore. Militantii palestinieni au tras zeci de rachete impotriva oraselor israeliene, in vreme ce Israelul a efectuat zeci de raiduri aeriene in Fâșia Gaza și a chemat 40.000 de rezerviști pentru o ofensivă terestră. Gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat mai multe rachete înspre Ierusalim și Tel Aviv. Armata israelianî a anunțat că în cursul nopții a efectuat 160 de raiduri aeriene în Gaza, ca răspuns la atacurile cu rachete. Ministerul Sănătății din Gaza a anunțat că 25 de palestinieni, printre care patru femei și trei copii, au murit în aceste raiduri, și alți 70 au fost răniți. Rachetele lansate de Hamas asupra Ierusalimului au cpzut înainte de miezul nopții de marșți, însă nu au provocat victime. Sistemul antirachetă Domul de Fier a doborât cinci rachete trase împotriva Tel Aviv miercuri dimineață.


Material nuclear pe mâna jihadiștilor
--Material nuclear folosit la cercetări științifice de la universitatea din Irakul de Nord a căzut pe mâna jihadiștilor, a menționat o sursă de la Bagdad la ONU într-o scrisoare în care solicită  ajutorul pentru evitarea lui ca  amenințare de folosire de către teroriști fie în Irak fie în străinătate.


METEO

Cer senin și însorit în toată țara . Temperatura într-o ușoară scădere și local se vor semnala ploi în regiunile montane ale țării. Temperatura la Atena va ajunge la 31 de grade Celsius La Thessaloniki temperatura va atinge 30 de grade CelsiusΤελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54