Ειδήσεις στα ρουμανικά (Τρίτη 24/06/14)

Δελτίο Ειδήσεων στην…. roumanika


Unități DEI sunt vândute în regim de urgență

În regim de urneță  guvernul promovează un proiect de lege pentru vânzarea unitățilo rproductive de electricitate DEI
Purtătorul de cuvânt al guvernului Sofia Voultepsi a declarat că nu există nicio problemă în rândurile guvernului și nici obiecțiuni cu privire la vânzarea a 30% a Întreprinderii de electricitate-DEI. Declarațiile au venit în urma obiecțiunilo rexprimate de PASOK în legătură cu ,,DEI mică,, și a reuniunii care a avut loc la Maximu.
Opoziția reacționează vehement la vânzarea DEI la fel și angajații Întreprinderii.
SYRIZA a declarat cp colaiși aguvernamentală PASOK ND nu are dreptul să avanseze la dizxolvare ape mai departe a DEI încondițiile încare nu reprezintă decât o mică majoritate și nu mai are nicio legalizare politică,,.
ANEL a relevat că ND și PASOK împreună cu canicula care vine de mâine ,,este aprinsă să execute toate ordinele troika,,.
Planul guvernamental pentru ,,DEI mică,, duce la poveri în plus atât pentru consumatorii populari cât și pentru angajații din ramură,,

Grecii nu mai pot plăti ratele

De abia 9 la 100 de debitori la casele de asigurări au avansat la reglementări a datoriilor lor și din aceștia 40% se află în incapacitate de plată.


Se deschide dosarul  inculpaților în cazul traficului cu heroină

Începând de astăzi trei grupe de inculpați în dosarul cu heroină vor compare în fața instanțelor judecătorești.
Întrebarea care se ridică este de ce DEA a apelat la serviciile portuare și nu ale poliției, având în vedere că cercetările s-au realizat la Filothei și la Koropi și arestările au nu fost făcute de poliție ci de comandos marini.


Greva foamei în masă la  închisorile din teritoriu

La o grevă a foamei în masă au avansat deținuții din penitenciarele din teritoriu într-un efort de a escalada mobilizările lor de protest față de noul proiect de lege care prevede și închisori de tip Guntanamo și condiții de detenție  mizerabile.

Vinovați cu suspendare angajații de pe șantierele navale care au participat la grevă

Pedepse cu închisoare până la 8 luni cu o suspendare  de trei ani a fost verdictul instanțelor judecătorești din Thasos pentru cei 28 de greviști care participat la greva generală a GSEE. Mai ciudat faptul că anterior pentru aceeleași acuzații alți greviști au fost achitați.

Ministerul Educației refuză să facă angajări

Cadrele didactice realizează azi un miting laLiceul 6 din  Peristeri unde are loc seminarul pentru directori cu scopul de a se realiza evaluarea învățătorilor și profesorilor liceali cu scopul de a fi disponibilizați sau concediați.
Totodată ministerul nu intenționează să procedeze la angajarea de noi cadre didactice fapt care duce la riscul ca toți profesorii disponibilizați să se afle în pragul concedierilor iar școlile să rămână fără cadre didactice.


Actualitatea externă

Prorușii au încetat focurile

Liderii prorușilor au căzut de acord să păstreze încetarea de foc în cele două regiuni ale Ucrainei de Răsărit și în paralel să participe la convorbirile cu guvernul de la Kiev.


Eșec sl extremiștilor în Parlamentul European

Preşedinta Frontului Naţional Marine Le Pen nu a reuşit să adune numărul necesar de partide eurosceptice pentru formarea unui grup în Parlamentul European, a anunţat, luni seară, aliatul său olandez, Geert Wilders.
Cel puţin 25 de deputaţi (dintr-un total de 751) din şapte ţări diferite sunt necesari pentru înfiinţarea unui grup parlamentar, fapt ce permite o vizibilitate mai mare, dar şi obţinerea unor subvenţii.
Cu toate că numărul de deputaţi nu reprezintă o problemă, partidele eurosceptice întâmpină dificultăţi în concilierea unor puncte de vedere uneori contradictorii.
Preşedinta FN, al cărei partid a câştigat alegerile europene din Franţa, a putut conta pe aproximativ 40 de aleşi (între care 23 FN), dar i-au lipsit două ţări pentru formarea unui grup al său. Ea era asigurată de susţinerea Partidului pentru Libertate (PVV) al olandezului Geert Wilders, Partidul Libertăţii (FPÖ, austriac), Liga Nordului (italiană) şi Vlaams Belang (Belgia) şi spera să convingă alte două partide să se alăture.

Meteo

Vreme în general frumoasă în toată țara. Vânturi moderate în Egeu și temepratură într-o ușoară creștere.
La Atena temp. a 33 grade Celsius
La Thessaloniki temp. la 31 de grade Celsius
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24/06/2014 - 21:20