Οι ειδήσεις στα ρουμανικά

Se majorează costul de transport pentru pasageri

La o majorare a numărului de achiziții de carduri pentru trasee nelimitate la autobuze,troleibuze și tramvaie speră ministrul Transporturilor Michalis Chrysohoidis ca urmare a noului sistem pentru bilete și carduri care va demara de la 1 septembrie. Totuși anunțul nu precizează că durata biletului nu va mai fi ce o oră și jumătate ci numai de o oră și zece minute,ceea de înseamnă de fapt o majorare a costului de transport pentru pasageri.

Funcționarii Administrativi în grevă

O nouă grevă de 48 de ore mâine și poimâine a declarat sindicatul funcționarilor din universități. Critică este soarta semestrului de la Universitatea Kapodistriako care va fi hotărâtă mâine la adunarea generală. Instalațiile de la Metsovio Politehnio și Universitatea din Patra sunt în stare de sechestru din partea funcționarilor universitari.

În grevă astăzi și personalul medical din spitalele de stat

Cu personal de gardă funcționează astăzi spitalele publice ca urmare a grevei declarate de personalul medical care se opune noului sistem de valuare a personalului și concedierilor la care urmează să procedeze guvernul.

Grevă a angajaților de la Asociația Carte- Hârtie Attiki

O grevă de 24 d eore efectuează astăzi Asociația Carte-Hârtie Attiki care efectuează un miting la Centrul Cultural a Municipiului din Atena.

Cei 5 turci implicați în dosarul de heroină în fața instanțelor

În fața judecătorul au copărut astăzi cei 5 traficanți de heroină care se află în stare de arest. În aceeași situație se află și armatorul grec împreună cu soția și prietenul său sunt inculpați de trafic de o tonă și jumătate de heroină care a fost găsită la domiciliul său.

Evanghelos Venizelos închide fronturile interne

Liderul PASOK, Evanghelos Venizelos va încerca să închidă toate confruntările interne până la desfășurare Congresului PASOK din toamnă.
În acest cadru președintele PASOK va solicita de la cadrele de vârf ale partidului să găsească un modus vivendi pentru a se obține unitatea partidului și formarea spațiului de centru-stânga.

Actualiatea externă

Întâlnire Samaras- Schauble la Lisabona

O primă întâlnire Samaras-Schauble pe marginea lucrărilor PPE de la Lisabona cu temă Ocuparea și Dezvoltarea 2014-2019 a avut loc și la care se parecă premirul grec a elogiat politiicile urmate de acesta, în urma dispozițiilor primite de elita europeană.
Antonis Samaras a declarat că nu este deloc interesat de raportul FMI și cele menționate de acesta.
Cele 12 prior actions pentru eliberarea a două tranșe de credit evoluează într-un ghem încurcat după remanierea guvernului și declarațiile noilor miniștrii care se pare că au gândul la eventuale alegeri în toamnă.

Meteo

Vreme în general frumoasă cu înnprîri pe alocuri și ploi locale cu precădere în zonele montane ale Epirului.

Temperatura la Atena 19-33 grade Celsius
Thessaloniki 20-31 de grade CelsiusΤελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/06/2014 - 21:08