Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22-05-2014Β. Μαυρίδης: «Ναι» σε τηλεοπτικό ντιμπέτ με τον Δημήτρη Μουζά, αλλά στη Δημοτική Τηλεόραση

«Ο κ. δήμαρχος το αποφάσισε…θέλει να βρεθούμε σε τηλεοπτική συζήτηση. Η απάντησή μου; Ευχαρίστως! Γιατί όμως να κάνουμε τόσα χιλιόμετρα για να διεξαχθεί ο μεταξύ μας διάλογος; Μένουμε στην Ορεστιάδα και η πόλη μας μάς προσφέρει την ευκαιρία να προβάλλουμε τις θέσεις μας στο στούντιο της Δημοτικής τηλεόρασης». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, απαντώντας στην πρόσκληση του έτερου διεκδικητή του δεύτερου γύρου στο δήμο Ορεστιάδας, Δημήτρη Μουζά, που είχε απευθύνει πρόσκληση προς τον κ. Μαυρίδη για ένα μεταξύ τους ντιμπέιτ σε ιδιωτικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Μαυρίδης προτείνει το ρόλο συντονιστή να έχει δημοσιογράφος της Δημοτικής Τηλεόρασης Ορεστιάδας και τις ερωτήσεις να απευθύνουν δημοσιογράφοι από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής. Καταλήγοντας, ο κ. Μαυρίδης σημειώνει με νόημα ότι σε περίπτωση εκλογής του «η Δημοτική Τηλεόραση θα ανοίξει για τους πολίτες και τον δημόσιο διάλογο, δεν θα κρύβει ρεπορτάζ και δε θα γίνουν απολύσεις εργαζομένων».

Τ. Κουίκ: «Ιδιαίτερα αστείες και γελοίες» οι προσεγγίσεις για στήριξη Παυλίδη ή Γιαννακίδη

«Συνιστώ να σταματήσουν οι τηλεφωνικές παρενοχλήσεις από στελέχη των δύο συνδυασμών που διεκδικούν στον δεύτερο γύρο την περιφερειακή διοίκηση στην ΑΜΘ, νομίζοντας ότι μπορούν να μας “ρίξουν”», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μακεδονία-Θράκη Ελλάδα μας», Τέρενς Κουίκ, που υποστηρίχθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Τελεία και παύλα. Ο Συνδυασμός μας έβαλε τις προϋποθέσεις απέναντι και στους δύο υποψήφιους. Δεν πουλάμε τη Θράκη για λίγα ψηφαλάκια ή για μια θέση στην Περιφέρεια», προσθέτει ο κ. Κουίκ και χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα αστείο και γελοίο», να χρησιμοποιούνται ακόμη και πρώην βουλευτές της ΝΔ ή γνωστά της στελέχη της, αλλά και γνωστοί ΠΑΣΟΚτζήδες, που ζητούν τη στήριξη Παυλίδη ή Γιαννακίδη, αντίστοιχα.

Δήλωση Β. Καραφεϊζή για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο Διδυμότειχο

«Επειδή πιστεύουμε στην κρίση του κάθε ψηφοφόρου και το αποδείξαμε με τη στάση μας, οι επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στο δήμο μας θα είναι υπόθεση του καθενός μας, βασιζόμενος στη βούλησή του και μόνο», αναφέρει σε δήλωσή της για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Διδυμότειχο η κα. Βάγια Καραφεϊζή. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή, το δήμο Διδυμοτείχου διεκδικούν οι κ. κ. Χρήστος Τοκαμάνης και Παρασκευάς Πατσουρίδης.   

Επιστολή στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για το δημοτικό κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης απέστειλε ο Π. Μιχαηλίδης

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, με το ερώτημα εάν το Δημοτικό Κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ανοιχτό διάλογο με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, με γνώμονα τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος», απέστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑ. Σ. Α. για την Αλεξανδρούπολη», Παύλος Μιχαηλίδης. Ο κ. Μιχαηλίδης ζητά επίσης να πληροφορηθεί κατά πόσο η αξιοποίηση της συγκεκριμένης παραθαλάσσιας έκτασης προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στις παραλίες.

STΑGEONE” θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Έβρου

Την υλοποίηση του προγράμματος επιχειρησιακής επιτάχυνσης “stageone” ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Έβρου. Το πρόγραμμα έχει σκοπό να επιταχύνει τις διαδικασίες μιας νέας επιχειρηματικής ιδέας ώστε να φτάσει γρήγορα σε ένα ικανό επίπεδο ωριμότητας και διεκδίκησης χρηματοδότησης, να παράγει το πρωτότυπο προϊόν της και να το φέρει στη συνέχεια στην αγορά. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά ή απευθείας στο Επιμελητήριο Έβρου.

Αλεξανδρούπολη: Διάλεξη για την «Αρχαιοαστρονομία» από τον Δ. Τριαντάφυλλο

«Αρχαιοαστρονομικές και εθνοαστρονομικές έρευνες στο χώρο της Θράκης» είναι το θέμα της διάλεξης που θα δώσει αύριο στις 8 το βράδυ στον πολυχώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, ο επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, Διαμαντής Τραιντάφυλλος. Στη διάλεξη θα αναλυθεί η επιστήμη της αρχαιοαστρονομίας, δηλαδή της επιστήμης που μελετά τις γνώσεις και τις αντιλήψεις των αρχαίων πολιτισμών για τα ουράνια σώματα και τις απαντήσεις που αναζητά ο άνθρωπος ανά τους αιώνες στον ουρανό για τα υπαρξιακά του ερωτήματα. Επίσης θα γίνει αναφορά σε πρακτικά θέματα προσανατολισμού, εναλλαγής εποχών και πρόβλεψης καιρικών φαινομένων, που αποτελούσαν πάντα οδηγό στην καθημερινότητα γεωργών και κτηνοτρόφων. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.     
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22/05/2014 - 12:45