Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

ΒΟΛΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 22-5-14


Πρόσκληση Μαργαρίτη Πατσιαντά για την κεντρική του ομιλία

«Είμαστε όλοι μαζί. Δεν στοιχηματίζουμε την πόλη μας. Τώρα ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Δεν απέχουμε ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ».
Στις παραπάνω φράσεις, συνοψίζεται η πρόσκληση του υποψηφίου δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά προς τον Δημοκρατικό Λαό του Βόλου για να συμμετέχει μαζικά και δυναμικά στην προεκλογική ομιλία του σήμερα Πέμπτη 22 Μάη και ώρα 8.30 μ.μ. μπροστά από το εκλογικό κέντρο, Ιωλκού και Αργοναυτών.

Ειδικότερα στην πρόσκληση, αναφέρονται τα εξής:
Δημοκρατικέ Λαέ του Βόλου,
Την Κυριακή καλείσαι με την ψήφο σου να λάβεις την τελική κρίσιμη απόφαση, να αναδείξεις τη νέα Δημοτική Αρχή, να εκλέξεις τον Δήμαρχο του Βόλου.
Ο κίνδυνος της οπισθοδρόμησης, της ανασφάλειας και των χαμένων ευκαιριών σου χτυπά την πόρτα με έμφαση για πρώτη φορά.
Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης απέναντι στην ιστορία και τους αγώνες αυτής της πόλης, σας καλούμε, όλες και όλους τους πολίτες, καθώς και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις που συμμετείχαν στην εκλογική αυτή αναμέτρηση και μοιράζονται μαζί μας την ίδια επιθυμία αλλά και αγωνία, σε συστράτευση.

Βολιώτες και Βολιώτισσες,
Δεσμευόμαστε ότι ο Βόλος θα παραμείνει σε δημοκρατική τροχιά ανάπτυξης, προόδου και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις.
Μακριά από προσωπικές σκοπιμότητες και κομματικούς εναγκαλισμούς.
Δεν στοιχηματίζουμε τη ζωή μας, την πόλη μας.
Δίνουμε ηχηρό μήνυμα στους εκφραστές του λαϊκισμού.
Δεν απέχουμε. Συμμετέχουμε.»

Ανοιχτή επιστολή για τηλεμαχία

Ανοιχτή επιστολή στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να αποδεχτούν την πρότασή του για τη διεξαγωγή διακαναλικής τηλεμαχίας, απευθύνει εκ νέου ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς.
Εμμένοντας στη θέση του για διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων Βόλου, ο κ. Πατσιαντάς επισημαίνει τα στενά χρονικά περιθώρια που απομένουν και ζητάει έστω την ύστατη στιγμή να δοθεί η δυνατότητα στο Βολιώτικο Λαό να συγκρίνει προγραμματικό λόγο και πολιτικές θέσεις.
«Καθυστερήσεις και υπεκφυγές κατά συρροή, καταμαρτυρούν την αδυναμία του κ. Μπέου να εγκαταλείψει φωνασκίες και συνθήματα.
Προγραμματίστε άμεσα δημόσια τηλεμαχία, έναν ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο με προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την ολόπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση των τηλεθεατών/ακροατών», καταλήγει η ανοιχτή επιστολή Πατσιαντά προς τους Διευθυντές των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών.

Μετακινήσεις ετεροδημοτών

Με αφορμή, τέλος, ερωτήσεις ετεροδημοτών για τη δυνατότητα διευκολύνσεων στις μετακινήσεις, γίνεται γνωστό πως στη διάθεσή τους για πληροφορίες είναι τα τηλέφωνα 210 3378419 για όσους επιθυμούν να έρθουν Βόλο από Αθήνα για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους και το 2310230816 για όσους θέλουν να μετακινηθούν από τη Θεσσαλονίκη προς Βόλο.

«Ο κ.Μπέος δεν είναι επάξιος αυτής της πόλης»

Σημαντική παρέμβαση του τέως Δημάρχου Βόλου, Mιχάλη Κουντούρη
Καταλυτική παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της πόλης, ασκώντας σκληρή κριτική στον Αχ. Μπέο και τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι επάξιος αυτής της πόλης, αλλά ασύμβατος με το ήθος και ύφος της, κάνει ο πρώην δήμαρχος Βόλου Μιχ. Κουντούρης.
Όπως αναφέρει σε ανοικτή του επιστολή: «ο κ.Μπέος, εκμεταλλευμένος προφανώς την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια κατά του απερχόμενου Δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, αλλά και τις παλινωδίες της τοπικής Ν.Δ. στη συγκρότηση και στήριξη του δημοτικού σχήματος του κ.Μιχάλη Μιτζικού, παρουσίασε στην τελευταία αναμέτρηση μια ασύμμετρη εκλογική διόγκωση και απειλεί πλέον σοβαρά την άλωση του Δήμου μας. Άγνωστος μέχρι πρότινος στην κοινωνία της πόλης μας, με σκόπιμη απόκρυψη του πολιτικού στίγματος και μ’ ένα ασαφές επαγγελματικό και κοινωνικό παρελθόν προβάλει ως σωτήρας της πόλης. Στηριζόμενος σ’ένα στενό κύκλο φανατικών οπαδών του στον οποίο ενσωματώθηκε και ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής, ζητάει επιτακτικά και άμεσα τα κλειδιά της πόλης μας.

Χωρίς όμως όρους, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς ιδέες, χωρίς προτάσεις. Το μόνο του όπλο μια ασυνάρτητη συνθηματολογία, απόρροια της λεκτικής και διανοητικής πενίας του. Ο κ.Μπέος ξεκίνησε τη δημοτική του σταδιοδρομία με το όραμα ενός Βόλου-Μονακό, με μαρίνες, καζίνα κ.τ.λ., φαντασιωνόμενος τον εαυτό του προφανώς ως απόγονος του Πριγκιπάτου του Ρενιέ.
Αργότερα προσαρμόστηκε σε ποιο γνωστά και κοινότυπα μοτίβα, υποδυόμενος τον νέο, τον καινούργιο, τον άφθαρτο. Η μόνη όμως καινούργια ιδέα του, είναι η περισυλλογή των σκυλιών και των σκουπιδιών από τους δρόμους του Βόλου. Ένας άνθρωπος που δε δοκιμάστηκε ποτέ στον κοινωνικό, στον παραγωγικό ή πολιτικό στίβο της πόλης είναι προφανώς άφθαρτος, αλλά και άφαντος από τα δρώμενά της, εκτός από την σύντομη παρουσία του ως επικεφαλής του Ολυμπιακού Βόλου με τη γνωστή κατάληξη.
Ο κ.Μπέος φιλοδοξεί να ηγεμονεύσει σε μια πόλη, αγνοώντας και περιφρονώντας το βαρύ ιστορικό παρελθόν της, τη φυσιογνωμία της και τις κατακτήσεις της. Αγνοώντας και περιφρονώντας τον πολιτισμό και τις υποδομές του, την αστική και παραγωγική συγκρότησή της, τους κοινωνικούς αγώνες και τις κατακτήσεις της, τις επιστημονικές της επιδόσεις και το Πανεπιστήμιο της, όπως αυτό είναι ενταγμένο και λειτουργεί στον πολεοδομικό ιστό της πόλης.
Είναι προφανές ότι ο κ.Μπέος είναι ασύμβατος με τη φυσιογνωμία της πόλης με το ύφος και το ήθος της. Αυτός που αποκλείστηκε από τα γήπεδα της χώρας μας δεν μπορεί να μετατρέψει το Βόλο σε γήπεδο για να κάνει τα δικά του παιχνίδια. Δεν θα του το επιτρέψουν οι πολίτες του Βόλου. Αλλά και οι φορείς του Βόλου, και οι δημοτικές παρατάξεις , και οι ίδιες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας.
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν λάθη και σημειώθηκαν παραλείψεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε τον κ.Μπέο να εκμεταλλευτεί τις υποδομές της πόλης και να διαλύσει τον κοινωνικό της ιστό. Όλοι μαζί θα διορθώσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις , όπως το επιβάλουν οι δημοκρατικοί κανόνες και η πολιτική παιδεία μας. Δεν μπορεί ο Βόλος από πρωτοπορία στο θεσσαλικό χώρο να μείνει ουραγός στην εξέλιξη με τον κ.Μπέο στο τιμόνι του δήμου.

Ας επιδείξουμε λοιπόν πολιτική γενναιοδωρία. Τούτη τη στιγμή δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα σε μια εκλογή ενός αριστερού Δημάρχου και σε μια ολέθρια συμπόρευση με τον κ.Μπέο και το σινάφι του. Στον Μαργαρίτη Πατσιαντά έλαχε ο κλήρος να υπηρετήσει την πόλη σ’αυτή την κρίσιμή καμπή της. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται στη πόλη μας αριστερός Δήμαρχος με μεγάλη μάλιστα αποδοχή. Ας μην αφεθούμε λοιπόν, για διάφορους ο καθένας μας λόγους, σε μια κάκιστη επιλογή για την οποία θα αισθανόμαστε ενοχές για πολλά χρόνια.
Ο κ.Μπέος σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στο «Ταχυδρόμο» του Βόλου κατέληγε με μια εξομολόγησή του. Είπε: «Αυτός ο Βόλος δεν μας αξίζει». Πράγματι, ο Βόλος δεν του αξίζει. Ο κ.Μπέος δεν είναι επάξιος αυτής της πόλης.
Μιχάλης Κουντούρης.

Φ. Κουβέλης: «Δεν γίνεται να σιωπά ο Πρωθυπουργός για το Δήμο Βόλου»

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ζήτησε απ΄τους πολίτες να καταψηφίσουν υποψηφίους που ελέγχονται για περιπτώσεις διαφάνειας
Να πάρει θέση για την υπόθεση του δήμου Βόλου κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης, καθώς όπως είπε «δεν γίνεται να σιωπά» και ζήτησε από τους πολίτες να καταψηφίσουν υποψηφίους που ελέγχονται για περιπτώσεις διαφάνειας.
Στο μεταξύ, πολιτικές εξελίξεις προβλέπει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης σε περίπτωση που η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη στις προσεχείς ευρωεκλογές, χωρίς ωστόσο να καθορίσει το «όριο» της διαφοράς.
Ο κ. Κουβέλης, απάντησε κατηγορηματικά «όχι» στο ενδεχόμενο να μπει η ΔΗΜΑΡ σε νέα κυβέρνηση, ακόμα και αν του γίνει πρόταση από τον πρωθυπουργό, ενώ χαρακτήρισε μονόδρομο τις πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που ληφθούν νέα μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών. «Η κυβέρνηση θα απενομιμοποιηθεί αν ληφθούν νέα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

Απάντηση του Αχ. Μπέου στην δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη

Αχ. Μπέος: «Ο λαός είναι ο μόνος κριτής όλων μας»
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την δήλωση του Φώτη Κουβέλη, αρχηγού κόμματος, έστω και του 1,5 %, με την οποία ζητεί από τον πρόεδρο της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, να παρέμβει στις επαναληπτικές εκλογές για το Δήμο Βόλου και να επηρεάσει, σε βάρος του υποψηφίου δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου την προτίμηση των πολιτών, επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου του συνδυασμού του.
«Η έκπληξη γίνεται μεγαλύτερη και πιο δυσάρεστη, όταν η ωμή και αντιδημοκρατική αυτή παρέμβαση γίνεται από αρχηγό κόμματος, δήθεν αριστερό, της γνωστής παρέας των συνταγματικών και δημοκρατικών τόξων, που ξεπούλησε τις αρχές και τις ιδέες του μέσα σε μια νύχτα για μια κυβερνητική θέση, και που θα περίμενε κανείς να είναι υπέρμαχος της ελεύθερης βούλησης των πολιτών, όπως επιτάσσει το δημοκρατικό μας Σύνταγμα. Κι όμως ο μεγαλοδικηγόρος κ. Κουβέλης και συνομιλητής του καταστροφέα της χώρας και του λαού μας, Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίο ακόμα και τώρα συζητά για εκλογική συνεργασία, δεν διστάζει να τσαλαπατήσει και να καταρρακώσει κάθε δεοντολογικό και ηθικό κανόνα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη γνωστή του παρέα στο Βόλο», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ο συνδυασμός αναφέρει ότι παραδίδει τον Φ. Κουβέλη και όσους τελικά απέμειναν να τον ακολουθούν στη κρίση των πολιτών. «Ο κ. Μπέος κατηγορήθηκε για εκβίαση, χωρίς ποτέ να έχει κατονομαστεί το θύμα της εκβίασης, για απάτη, χωρίς ποτέ να έχει κατονομαστεί ποιος εξαπατήθηκε, για δωροδοκία χωρίς ποτέ να κατονομαστεί ποιος δωροδοκήθηκε. Οι πολίτες του Βόλου όλα αυτά τα έχουν αντιληφθεί και τον περιβάλλουν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους. Οι υπηρέτες του βρόμικου και ανήθικου καθεστώτος το μόνο που επιτυγχάνουν με τις αθλιότητες αυτές είναι να μεγαλώνουν την αποδοχή του κ. Μπέου στη λαϊκή συνείδηση, που υποφέρει από αυτούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, επισημαίνεται «στους θλιβερούς επαγγελματίες της πολιτικής, που λατρεύουν να ασκούν την εξουσία, ακόμα και αυτής της απεχθούς μορφής, ότι ο λαός είναι ο ο μόνος κριτής όλων μας».

Γ. Σούρλας: «Κριτήρια η εντιμότητα και τα καθαρά χέρια για το Δήμο Βόλου

Μήνυμα ενόψει του δευτέρου γύρου των Δημοτικών εκλογών, αλλά και των Ευρωεκλογών, έστειλε ο Γ.Γ. Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, που ζήτησε κριτήριο στην ψήφο των δημοτών Βόλου να αποτελέσει η εντιμότητα και τα καθαρά χέρια του νέου δημάρχου.
Σε δήλωσή του, ο κ. Σούρλας τονίζει ότι «δεν είναι η ώρα να αναφερθούμε στα αίτια, τα γεγονότα και τα πρόσωπα που οδήγησαν τον συνδυασμό για το Δήμο Βόλου που είχε τη στήριξη της Ν.Δ. στα χαμηλότερα ποσοστά από της ιδρύσεώς της, άλλωστε είναι γνωστοί οι πρωταγωνιστές και οι επιδιώξεις τους».
Αναφορικά με τα κριτήρια επιλογής των ψηφοφόρων, στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής επισήμανε ότι είναι ευκαιρία οι εκλογές αυτές να αποτελέσουν αφετηρία για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν τους εκπροσώπους με αυστηρά, αντικειμενικά και όχι ρουσφετολογικά και άλλα προσωπικά κριτήρια.
«Να ψηφίσουν εκείνους που έχουν καταξιωθεί με την πετυχημένη επαγγελματική τους σταδιοδρομία και έχουν διακριθεί για το ήθος, την εντιμότητα, την αξιοπρέπεια και τα καθαρά χέρια.
Μόνο έτσι μπορούμε να πατάξουμε τα φαινόμενα της διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία και στην εθνική ταπείνωση και να εμπεδώσουμε τη διαφάνεια που είναι το μεγάλο ζητούμενο και απαιτούμενο για να υπάρξει προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα», ήταν η δήλωση του κ. Σούρλα.
Ενόψει των Ευρωεκλογών ο κ. Σούρλας εκτίμησε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να απευθύνουμε προσκλητήριο συμμετοχής ενότητας και αγωνιστικότητας εν όψει των ευρωεκλογών της προσεχούς Κυριακής για να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική και την πολιτική σταθερότητα που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Κατά συνείδηση η ψήφος της «Δύναμης Βόλου» την Κυριακή

Με συντριπτική πλειοψηφία τα στελέχη του συνδυασμού «Δύναμη Βόλου» αποφάσισαν, σε συνάντηση που έγινε σήμερα και ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, να ψηφίσουν ελεύθερα και κατά συνείδηση, στις επαναληπτικές εκλογές για τον Δήμο Βόλου, την ερχόμενη Κυριακή.
Κατά τη συνάντηση έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι, αναλογικά και με βάση τις συνθήκες που επικράτησαν, το αποτέλεσμα ήταν καλό για τον συνδυασμό.
Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Μιχάλης Μιτζικός, ανακοίνωσε τη σύσταση ομάδων εργασίας, με βάσει τις αντιδημαρχίες, για να παρακολουθούν το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η «Δύναμη Βόλου» θα είναι παρούσα και στις επόμενες εκλογές για τον Δήμο.
Τέλος, επειδή η πλειοψηφία των υποψηφίων είναι νέοι και δεν έχουν σχέση με την αυτοδιοίκηση, πιο έμπειρα στελέχη της παράταξης τους προέτρεψαν να δραστηριοποιηθούν σε γειτονιές, συλλόγους και φορείς, αν θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Αυτοδιοίκηση, ώστε να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα και να παρακολουθούν να Δημοτικά Συμβούλια, για να γνωρίζουν πως λειτουργούν οι θεσμοί και τα ζητήματα του Δήμου Βόλου.

Εκδήλωση του ΕΠΑΜ

Ο τομέας Μαγνησίας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) διοργανώνει πολιτική εκδήλωση την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, στις 8.30΄ μ.μ., στον κινηματογράφο “ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ”. Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, πρέσβης ε.τ., Νίκος Αίρις-Ασημακόπουλος, επιχειρηματίας και Γιώργος Λέτσιος, πολιτικός μηχανικός.
Μετά το τέλος των ομιλιών, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει ερωτήσεις στους ομιλητές.

Σ. Ζαριανόπουλος: Ισχυρό ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές

Άκυρο, λευκό και ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις κάλπες για τον Δήμο
Κάλεσμα στους κατοίκους της Μαγνησίας να ενισχύουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ απηύθυνε από το Βόλο, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τη στιγμή που τόσο ο υποψήφιος δήμαρχος Απόστολος Νάνος, όσο και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λούμας, εξακολουθούν να μην παίρνουν θέση για το φαινόμενο Μπέου στο Δήμο Βόλου και να συστήνουν στους ψηφοφόρους της Λαϊκής Συσπείρωσης να ψηφίσουν άκυρο, λευκό, ή να ρίξουν στις κάλπες τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ από τον πρώτο γύρο!
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υποψήφιος ομιλητής του ΚΚΕ, που είναι και κύριος ομιλητής σε κεντρική εκδήλωση του κόμματος, στην παραλία του Βόλου, ζήτησε να ενισχυθεί το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές της Κυριακής και ο λαός να μην πέσει στην παγίδα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να συνειδητοποιήσει την τεράστια δύναμη του για να ανατρέψει την κατάσταση.
Ο κ. Ζαριανόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ αναφέροντας ότι το παράδειγμα τους πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλοι. «Οι εργαζόμενοι εκεί έδωσαν μάχη για να μην περάσουν οι εκβιασμοί της Lafarge, απορρίπτοντας την πρόταση της για μείωση μισθών. Πρέπει να στηριχθούν απ’ όλη την εργατική τάξη».
Όπως ανέφερε, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής έγινε σημαντικό βήμα, αφού ο λαός δυνάμωσε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις περιφέρειες και τους περισσότερους δήμους της χώρας και τόνισε ότι την ερχόμενη Κυριακή πρέπει να ψηφίσει με κριτήριο την καταδίκη όλων των κομμάτων που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεπερνώντας τα διλήμματα. Καταλήγοντας υποστήριξε πως όλοι οι άλλοι κρύβουν ότι από την 1/1/2014 σε όλη την Ε.Ε. προβλέπεται η εφαρμογή μνημονίων διαρκείας ώστε να βελτιωθεί η θέση της Ε.Ε. σε σχέση με τον ανταγωνισμό με την Κίνα και την Ινδία, κάτι που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Καμία θέση για το φαινόμενο Μπέου

Ερωτηθείς για το φαινόμενο Μπέου στην πόλη του Βόλου, ο κ. Ζαριανόπουλος απέφυγε να απαντήσει, ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απ. Νάνος παρέπεμψε σε δήλωση της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, την περασμένη Δευτέρα, επαναλαμβάνοντας γενικόλογα οι ψηφοφόροι να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα δύο ψηφοδέλτια και να στηρίξουν το ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές.
Μετά τη λήξη της συνέντευξης ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος Λούμας εξήγησε ότι το ΚΚΕ συστήνει σε όσους ενίσχυσαν τη Λαϊκή Συσπείρωση την προηγούμενη Κυριακή, στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές να ρίξουν στην κάλπη. Λευκό, άκυρο ή τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ από τον πρώτο γύρο!

Συνέντευξη Τύπου του Κ. Αγοραστού

Σήμερα Πέμπτη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ Των Πολιτών» Κώστας Αγοραστός στις 11:30 π.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για το διακύβευμα των εκλογών στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού (Ιάσονος 78), η οποία θα μεταδοθεί και διαδικτυακά.
Στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην αγορά του Βόλου.

Δίωξη στον 29χρονο που εκβίαζε ανήλικες μέσω facebook

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον 29χρονο απ΄το Σέσκλο που συνελήφθη απ΄την Αστυνομία για εκβίαση μαθητριών Γυμνασίου, μέσω του facebook. Στην κατοχή του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του

Τέλος, στη ζωή του προσπάθησε να δώσει, χθες το μεσημέρι, στο σπίτι του, στο Βόλο ένας 62χρονος, συνταξιούχος, που επιχείρησε να κόψει τις φλέβες του.
Τον άνδρα, αντιλήφθηκε η σύζυγός του και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την πράξη του, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι καθηγητές στη Μαγνησία

Φοβούνται συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων
Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκει την ΕΛΜΕ Μαγνησίας η συγκρότηση του νέου σχολικού χάρτη από το Υπουργείο Παιδείας. Τοπικά στελέχη εκτιμούν ότι ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί για το νομό, που προς το παρόν φαίνεται να εξαιρείται από σχέδια συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων.
Εντός των ημερών, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, σύμφωνα με το μέλος, Κώστα Λαγό, θα συνεδριάσει, προκειμένου να εξετάσει τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί αλλά και πρόταση της Ομοσπονδίας, που καλεί τους εκπαιδευτικούς σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη 27 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να αποτραπεί το σβήσιμο από το σχολικό χάρτη της χώρας ολόκληρων σχολείων.
Σύμφωνα με το προσχέδιο του σχολικού χάρτη που είδε το φως της δημοσιότητας, στη Μαγνησία δεν προβλέπονται αλλαγές. Ούτε συγχωνεύσεις, ούτε καταργήσεις Γυμνασίων και Λυκείων, παρά μόνο υποβιβασμοί δημοτικών σχολείων, ο αριθμός των μαθητών των οποίων μειώθηκε τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, ο κ. Λαγός, δεν αποκλείει το τελικό σχέδιο να «πάρει μπάλα» και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Μαγνησία. «Προς το παρόν και λόγω εκλογών έχει αποκαλυφθεί μόνο μέρος του σχεδίου. Δεν γνωρίζουμε τι έπεται. Κι ούτε μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», είπε ο κ. Λαγός.
Αλλωστε, όπως σημείωσε, οι αλλαγές στο σχολικό χάρτη, δεν γίνονται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά με βάση τις οικονομικές απαιτήσεις και υπενθύμισε ότι στο νέο προϋπολογισμό προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός συγχωνεύσεων - καταργήσεων, που αφορά σε 1.679 σχολικές μονάδες.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22/05/2014 - 12:41