Εφιαλτικές αλλαγές του υπαλληλικού κώδικα για την επιλογή προϊσταμένων - διευθυντών

Ενημερωτικό σχόλιο για τις εξελίξεις στα νοσοκομεία, από το Blog των εργαζομένων στο νοσοκομείο 'Αμαλία Φλέμιγκ":
"Δεν προλάβαμε καλά - καλά να διατυπώσουμε την άποψη πως ένα από τα εφιαλτικά παρεπόμενα της "αξιολόγησης" θα είναι εκτός των άλλων και η δημιουργία μιας κάστας στελεχών, απόλυτα εξαρτημένα από την κάθε φορά κεντρική διοίκηση και την εν γένει "εξουσία" και δημοσιεύτηκε για διαβούλευση ο σχετικός νόμος επιλογής προϊσταμένων, διευθυντών κλπ.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου που επιφέρει αλλαγές στον υπαλληλικό κώδικα και περιγράφει τον τρόπο επιλογής της ιεραρχίας, είναι φτιαγμένο από πάνω ως κάτω για να δημιουργήσει προϊστάμενους - διευθυντές - γεν. διευθυντές που θα εφαρμόζουν με τον καλύτερο τρόπο τις αλλαγές (sic) "νέων μεθόδων οργάνωσης, λειτουργίας και αποδοτικότητας". Από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του κειμένου "βγάζει μάτι" η σχεδόν με το ζόρι επιλογή των αρεστών με την συνέντευξη να αποτελεί το ισχυρότερο κριτήριο επιλογής.

Τόσο περισσότερο μάλιστα (σε ποσοστό 70% ) όσο ανεβαίνει κάποιος στην ιεραρχία. Προϋπηρεσία, τυπικά προσόντα κλπ μπαίνουν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. ενώ όλος ο μηχανισμός εξασφαλίζει τη δημιουργία προϋποθέσεων και εξασφάλισης "προσόντων" γι' αυτούς που ήδη ανήκουν στην ομάδα των στελεχών ή θα ανελιχθούν σ΄ αυτή.


Θα γίνει προσπάθεια πληρέστερης αναφοράς τις επόμενες μέρες. Παρακάτω ολόκληρο το κείμενο για όποιον αντέχει.
Θα αρνηθούμε την ανθρωποφαγία?".
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54