Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Δελτίο τοπικών ειδήσεων.

Η ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ…

 

’’ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.’’

 

‘’Η ΕΡΤ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ..’’

 

‘’Δεν έχουμε δικαίωμα να διαψεύσουμε τις προσδοκίες του λαού μας,. τώρα είναι η μοναδική ευκαιρία να κάνουμε πράξη όσα καταθέτουμε μέσα από τα προγράμματα μας αν όχι.. θα μας στείλουν οι πολίτες στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας ..’’τόνισε μιλώντας χθες  στην ΕΡΑ Ρόδου .η υποψήφια Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα και με αφορμή τη πολιτική ομιλία που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ  στο δημοτικό θέατρο .

’’Εμείς οι πολιτικοί είμαστε αναλώσιμοι ’’ συμπλήρωσε απαντώντας σε ερώτημα των δημοσιογράφων Ρένας Βενιανάκη και Διαμαντή Διαμαντή αναφορικά με το δίλημμα που έθεσε ο Β.Βενιζέλος’’ Ελιά η Χάος’’‘και αν δεν εκπροσωπούμε το συμφέρον του λαού μας πάμε σπίτι μας.Ο Ελληνικός λαός’’ πρόσθεσε..’’ δε πείθεται από τέτοιου είδους διλήμματα ,όταν τρία χρόνια τώρα το βιοτικό του επίπεδο έχει πάει στα Τάρταρα…’’

Η κ. Σακοράφα έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα μιας κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ , την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, που βρίσκεται στη καρδιά της Ευρώπης, την επαναφορά του κατώτερου μισθού για να διατηρήσει ο καθένας από μας την αξιοπρέπεια του και να μη ζει με δανεικά. η σε χαρτόκουτα .όπως οι άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας.

Έκανε λόγο για ένα πολιτικό σύστημα που δε ζεί στη πραγματικότητα αλλά στο κλειστό περιβάλλον του κοινοβουλίου, αναφερόμενη ειδικά στη δημόσια υγεία, που στερούνται  οι κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών φέρνοντας ως παράδειγμα την απαξίωση,υποστελέχωση των Νοσοκομείων μας που επιβιώνουν χάρις στις τιτάνιες προσπάθειες των εργαζομένων Γιατρών και Νοσηλευτών.

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ρόδου και ενημερώθηκε για την έλλειψη προσωπικού,υλικών την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος στο 40% ,προτείνοντας στον Υπουργό Υγείας να είναι πιο σεμνός ειδικά όταν αναφέρεται στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας ,να δει τη πραγματικότητα που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που παρουσιάζει μιλώντας στις εκπομπές που τον καλούν..

Η κ. Σακοράφα μίλησε ακόμα για την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα κίνημα απέναντι στο μαύρο της ζωής μας,που θα ανατρέψει τη καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου , ένας συνασπισμός από τα κόμματα της Αριστεράς στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας και επανέλαβε για μια ακόμα φορά τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και των Περιφερειακών Σταθμών  που κρατούν τις εθνικές μας συχνότητες ανοικτές προσφέροντας  πλουραλιστική ενημέρωση για τα καθημερινά προβλήματα  των τοπικών κοινωνιών, για το  πολιτισμό και τον αθλητισμό.μας.

 

ΣΕ “ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ

 

Σε  επίσχεση εργασίας κατά του ΕΟΠΥΥ, προχωρά από τη Δευτέρα  12.Μαίου ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου με ομόφωνη απόφαση έκτακτης Γενικής του Συνέλευσης.

Σε επιστολή τους  προς το Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τα μέλη της διοίκησης  του Ιατρικού Συλλόγου κάνουν λόγο για καταιγιστική και ανεπανόρθωτη καταναγκαστική οικονομική ζημία., επικαλούμενοι  *τη συστηματική υποχρηματοδότηση της ΠΦΥ και  τη παράνομη ουσιαστικά  «επιστράτευση» των υπηρεσιών υγείας  ιδιωτικών φορέων με αβάστακτη φορολογία, * τις ιατροκτόνες  πολιτικές αποφάσεις όπως,  η αναγκαστική περικοπή με  CB & RB , *τις  παρακρατήσεις που δεν επιστρέφονται ποτέ, *τις άτοκες καθυστερήσεις πληρωμών  πολλών μηνών και χρόνων,* τις απαγορευτικές οικονομικές υποχρεώσεις διαχείρισης και διατήρησης των ιατρείων και των θέσεων εργασίας  του προσωπικού   τους,

Ο Σύλλογος καλεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει άμεσα  στις απαραίτητες ενέργειες αποζημίωσης των προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων, μετά από την κατάθεση από τους δικαιούχους των σχετικών παραστατικών στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.

 

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ 2ΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

Τιμήθηκε   χθες , η  Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σαν ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
Μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου. εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον  Αντιστράτηγο εα. (  που μετείχε στην ομάδα του Δωδεκανήσιου Συνταγματάρχη Χρήστου Τσιγάντε ) και επίτιμο Διοικητή 1ης Στρατιάς του Ιερού  Λόχου Κωνσταντίνο Κόρκα, ο οποίος ήταν παρών την 8Η Μαΐου 1945 στη Σύμη στην υπογραφή παράδοσης της Δωδεκανήσου από το Γερμανό Συνταγματάρχη Wagenez στους συμμάχους.

 

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Σ.ΣΠΥΡΙΔΗΣ

 

Ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας  Ι. Κλάπα, που εξετάζει, μαζί με τη συνάδελφό της . Μ. Δημητροπούλου, τυχόν εμπλοκή αστυνομικών σε εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής απολογείται  ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής στο Νότιο Αιγαίο, επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή», συνταξιούχος αστυνομικός, Σάββας Σπυρίδης.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός βρέθηκε στο επίκεντρο πανελλήνιας δημοσιότητας μετά από ρεπορτάζ, που τον έφεραν να εκπαιδεύει μέλη της Χρυσής Αυγής στην αυτοάμυνα, στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου.
Η εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται με  ενδιαφέρον καθώς στον κ. Σπυρίδη αποδίδονται εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘’Δημοκρατική’’ όπως τέλεση από πρόθεση εγκλήματος ,συμμετοχή από το 2009 στην οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ,μαζί με τους Ν.Μιχαλολιάκο, Η.Κασιδιάρη,  Ν.Μίχο .κ.α.., σε  οργάνωση διάπραξης κακουργημάτων (ανθρωποκτονία από πρόθεση, βαριά σωματική βλάβη. Κλπ..)

 

Ο Ν.ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ  Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ "ΒΟΗΘΩ ΤΟ ERASMUS"

 

Πρόσκληση σε φορείς και πολίτες απευθύνει ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων / ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία, για στήριξη της συλλογής υπογραφών από ευρωβουλευτές, ώστε να εξασφαλιστούν επαρκή κονδύλια για τα προγράμματα που υποστηρίζουν την κινητικότητα των νέων, όπως είναι το Erasmus. Η καμπάνια επικεντρώνεται στην προώθηση εκείνων των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές του 2014 που δεσμεύονται να υποστηρίξουν στο μέλλον την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για την παιδεία, τον πολιτισμό και την κατανόηση.Σήμερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση λιγότερο από 1,6% από τον ετήσιο Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό πηγαίνουν σε προγράμματα ανταλλαγής νέων. Τα κονδύλια που έχουν δεσμευτεί για αυτά τα προγράμματα όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά στερούν από πολύ μεγάλο αριθμό νέων τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και να ζήσουν σπουδάζοντας σε μια άλλη χώρα. Η περυσινή χρονιά, ήταν χρονιά κατά την οποία οι πόροι του προγράμματος Erasmus στέρεψαν και πολλοί νέοι βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι σε μια ξένη χώρα χωρίς την απαραίτητη οικονομική στήριξη που προβλέπει το πρόγραμμα.

 

ΣΤΟΥΣ 183.732 ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

 Στους 183.732 ανέρχονται οι ψηφοφόροι της Δωδεκανήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο μεγάλος όγκος τους, βρίσκεται στο νησί της Ρόδου,

Ειδικότερα, ανά περιφερειακή ενότητα οι ψηφοφόροι, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών είναι:
 Ενότητα Ρόδου: 105.437 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 52.886 άνδρες και οι 52.551 γυναίκες.
Ενότητα Καλύμνου: 36.679 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 18.449 άνδρες και οι 18.270 γυναίκες.
 Ενότητα Κω: 31.078 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 15.660 άνδρες και οι 15.418 γυναίκες.
Ενότητα Καρπάθου: 10.538 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 5.278 άνδρες και οι 5.260 γυναίκες.

 

 ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΝΑ ΔΗΜΟ


Οι ψηφοφόροι ανά δήμο, είναι:
- Ενότητα Ρόδου: 97.671 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 48.958 άνδρες και οι 48.713 γυναίκες.

Αγαθονησίου    288
Αστυπάλαιας    2.095
Καλυμνίων    21.021
Λειψών    1.172
Λέρου    8.781
Πάτμου    3.322
Καρπάθου    8.563
Κάσου    1.975
Κω    28.819
Νισύρου    2.259

 Μεγίστης    1.594
Σύμης    4.333
Τήλου    1.065
Χάλκης    774

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

 

Λ.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ…..’’ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΙΛΕΡ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ’’

 

‘’ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΜΑΥΡΙΣΜΑ’’ 

 

«Οι αντιμνημονιακοί, σας έχουν στήσει παγίδα, διότι, τα μνημόνια είναι η ίδια η πολιτική της Ε.Ε. από σύστασή της. Και αυτή η πολιτική εφαρμόζεται για να χάνουμε εμείς ολοένα και περισσότερο ότι δικαίωμα μας έχει απομείνει. Η επίθεση αυτή θα συνεχιστεί και μετά από τα επίσημα μνημόνια» τόνισε  σε χθεσινή συνέντευξη τύπου από τη Κω η υποψήφια Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Λίλα Καφαντάρη.

 ‘’Ακόμα και η Γερμανία ,συμπλήρωσε - θα είναι κάτω από διαρκή δημοσιονομική επιτήρηση, που σημαίνει ότι, τα μνημόνια ποτέ δεν θα τελειώσουν, μέχρι να αποφασίσουν οι λαοί της Ευρώπης να πούνε ένα όχι σε αυτή την πολιτική.’’

Κάλεσε τους πολίτες να δυναμώσουν το όχι τους απέναντι στη πολιτική που μας ισοπεδώνει ,προσθέτοντας πως  η «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν η μόνη αντιπολιτευτική φωνή και στο περιφερειακό συμβούλιο και στο δήμο.

 «Κανένας δήμαρχος, κανένας περιφερειάρχης, που όλοι ξέρουμε τι πολιτικές υποστηρίζουν και εφαρμόζουν δεν πρόκειται να σταθεί απέναντι σ’ αυτή την πολιτική. Γι’ αυτό ζητάμε ενιαία την ψήφο σας, παντού. Ενιαία η επίθεση, ενιαία η απάντηση»υπογράμμισε η κα Καφαντάρη.

Σχολιάζοντας τη θέση του Γ.Μαχαιρίδη ότι αυτές εκλογές δεν έχουν πολιτικό στίγμα  επεσήμανε ότι

 «Και μόνο γι’ αυτό που είπε, θέλει χοντρό μαύρισμα. Γιατί δείχνει την πολιτική απατεωνιά. . Δεν μπορούν όλοι αυτοί που τους ξέρουμε από μέσα κι από έξω, το τι έχουν κάνει και το τι υποστηρίζουν, να μας το παίζουν απολιτικοί και ανεξάρτητοι. Στο περιφερειακό συμβούλιο μέχρι εκπρόσωπος του Κοπελούζου είχε έρθει για να μας πείσει ότι, το να γεμίσουν τα νησιά ανεμογεννήτριες, δηλαδή οι τσέπες του κάθε Κοπελούζου, θα έχει και τουριστικό ενδιαφέρον. Για όλα αυτά, πρέπει να τους τιμωρήσουμε.’’

Όσον αφορά  στην αρμοδιότητα της υγείας που ζητά ο κ. Μαχαιρίδης με πόρους που θα τους εξασφαλίσει ,η  επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σημείωσε πως μέχρι τώρα ο κ Μαχαιρίδης έλεγε ότι δεν υπάρχουν χρήματα ενώ από την άλλη

, προωθεί τον εθελοντισμό και την τηλεϊατρική.’’ Τέτοια ντροπή! ‘’ανέφερε χαρακτηριστικά  η κ. Καφαντάρη.

 

ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

 

Συνελήφθησαν στην Κω από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλειδών τρεις ημεδαποί ηλικίας 42, 72 και 37 ετών γιατί εκτελούσαν εργασίες διάνοιξης γεώτρησης σε χώρο ξενοδοχειακής επιχείρησης του 42χρονου χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΜΗ

 

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

Την Σύμη επισκέφθηκε ο υποψήφιος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Κόκκινος, συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της «Νησιωτικής Ανατροπής», για την επέτειο της υπογραφής της συνθήκης παράδοσης της Δωδεκανήσου στους συμμάχους, ημέρα η οποία έχει καθιερωθεί ως επέτειος της λήξης του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου.  
Τα στελέχη της «Νησιωτικής Ανατροπής» μετά την δοξολογία παρακολούθησαν την παρέλαση που έγινε στο Γυαλό, την κατάθεση στεφάνων και τις λοιπές εκδηλώσεις μαζί με εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

ΣΕ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ,ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΣΟ Ο Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ.

 

Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δωδεκανήσου (Αστυπάλαια, Κάρπαθο, Κάσο) και των Κυκλάδων (Σαντορίνη).επισκέφθηκε χθες ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος,
Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Σταθμό της Αστυπάλαιας, ενώ συναντήθηκε και με εθελοντές πυροσβέστες του νησιού.
Στη συνέχεια μετέβη στην Κάρπαθο, στο Αστυνομικό Τμήμα και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού  και λίγο αργότερα στο Αστυνομικό σταθμό της Κάσου.

και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα Αστυνομικά τμήματα. Μιλώντας στους πυροσβέστες της Καρπάθου, συνεχάρη το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο ,τόνισε ότι ο πήχης για την τρέχουσα  αντιπυρική περίοδο έχει τοποθετηθεί ψηλά και ζήτησε  από το προσωπικό να συνεχίσει να επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο και κατά την τρέχουσα περίοδο.

Μέχρι τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη Πολιτική ηγεσία ,θα εντοπιστούν ελλείψεις και κενά που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά την θερινή  περίοδο και θα  υπάρξουν εγκαίρως βελτιωτικές ενέργειες

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54