Ομιλία Σαμαρά προς την ΚΟ της ΝΔ - Λεφτά θα υπάρξουν...

Με τη βεβαιότητα ότι «τα δύσκολα πέρασαν, τώρα έχει μόνο προς τα πάνω» και «ότι σε λίγα χρόνια θα έχουμε φθάσει το επίπεδο προ κρίσης» ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή, κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

 

Ικανοποίηση για την ευημερία των αριθμών

 

«Κάποιοι λένε ότι ευημερούν μόνον οι αριθμοί. Πράγματι σήμερα ευημερούν οι αριθμοί αλλά πριν δύο χρόνια δεν ευημερούσαν ούτε οι αριθμοί. Αν βουλιάζουν οι αριθμοί είναι το χειρότερο προμήνυμα ότι σύντομα θα υποφέρουν και οι άνθρωποι. Τώρα σταθεροποιήθηκε η οικονομία και σύντομα θα έχουμε ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερο εισόδημα. Ποτέ δεν έγιναν τόσο μαζεμένες μεταρρυθμίσεις, ποτέ δεν διορθώθηκαν τόσες αγκυλώσεις. Τώρα που η χώρα αλλάζει εποχή κάποιοι δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα να γυρίσει πίσω η χώρα στην κρίση και στα μνημόνια» είπε καταφερόμενος εναντίον όσων αντιδρούν στις «ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις». Ο κ. Σαμαράς ωστόσο απέφυγε να κάνει αναφορά σε κάποιους άλλους αριθμούς, όπως την αλματώδη αύξηση του δείκτη της ανεργίας και στο μαρασμό της αγοράς.

 

Ο πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «νοσταλγούς του χθες» που τρέφονται από τα μνημόνια και θα εξαφανιστούν μαζί τους. Αναγνώρισε ότι έγιναν λάθη και ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες, ότι πιάσαμε τους στόχους μας και τελειώνει το μνημόνιο. «Οι νοσταλγοί του χθες υπόσχονται να καταργήσουν τα μνημόνια που αφήνουμε πίσω. Τι θα προτείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς βαρβάρους χωρίς μνημόνια για να σκίζουν;» ανέφερε.

 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για έξοδο από τα μνημόνια στο απώτερο μέλλον, δεν μίλησε για το εγγύς μέλλον όπου έχουμε να περιμένουμε δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Πηγή tvxs.gr, ethnos.gr, amna.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08/05/2014 - 16:33