ΟΙΕΛΕ: "Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες"

Με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών - λειτουργών Ελλάδας, με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Δεν έχουν άδικο όσοι ισχυρίζονται πως ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Μέσα σε τέσσερις  λέξεις στην κυριολεξία κρύβεται το κλειδί για την εγκατάσταση εργασιακού Μεσαίωνα στα ιδιωτικά σχολεία. Εξηγούμαστε:
Η τροπολογία Αρβανιτόπουλου περιέχει στο άρθρο 5 κάποιες ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση. Με την παράγράφο 1 του εν λόγω άρθρου απελευθερώνονται οι χρήσεις των ιδιωτικών σχολείων με τη δυνατότητα να πραγματοποιούν δράσεις πέραν του ωρολόγιου προγράμματος.
Ωστόσο, όλοι αναρωτηθήκαμε για ποιο λόγο επανέρχεται μια τέτοια ρύθμιση, από τη στιγμή που είχε ήδη νομοθετηθεί η απελευθέρωση των χρήσεων με την περίπτωση Θ6 του ν. 4093/2012. Μελετώντας προσεκτικά το κείμενο της τροπολογίας διαπιστώσαμε το γιατί.


Η περίπτωση Θ6, παρ. 2 του ν. 4093/2012 αναφέρει πως «οι κτηριακές εγκαταστάσεις και το σύνολο των υποδομών (…) των ιδιωτικών σχολείων (…) δύνανται να χρησιμοποιούνται σε χρόνους εκτός διδακτικού ωραρίου». Αυτό σημαίνει ότι το σχολείο μπορεί να λειτουργεί το απόγευμα μέσα στα πλαίσια όμως του διδακτικού έτους και των διδακτικών ημερών (Σεπτέμβριο έως Ιούνιο και σε πενθήμαρη βάση, εκτός Σαββατοκύριακου, αργιών και διακοπών Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού).
Με την τροπολογία Αρβανιτόπουλου ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου, καθώς αναφέρεται ότι «οι κτηριακές εγκαταστάσεις των ιδιωτικών σχολείων και το σύνολο των λοιπών υποδομών δύναται να αξιοποιούνται σε χρόνους εκτός διδακτικού ωραρίου ή και διδακτικών ημερών». Οι 4 αυτές λεξούλες σημαίνουν πρακτικά ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα μπορούν να κάνουν μαθήματα μέσα σε Σαββατοκύριακα, γιορτές (Χριστούγεννα και Πάσχα), καλοκαίρι και λοιπές αργίες.


Με τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που επέφερε τις μαζικές και ανεξέλεγκτες απολύσεις και με τη μανία των σχολαρχών για δραστική μείωση του εργασιακού κόστους είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλά ιδιωτικά σχολεία (διότι αρκετά λειτουργούν νόμιμα και σέβονται τους εκπαιδευτικούς) θα εκβιάσουν με την απειλή της απόλυσης συναδέλφους, ώστε να δουλεύουν συχνά– και μάλιστα χωρίς καμιά μισθολογική προσαύξηση – μέχρι το βράδυ, 7 μέρες την εβδομάδα, 12 μήνες το χρόνο.
Το ιδιωτικό σχολείο-γαλέρα που ζήτησαν οι σχολάρχες ναυπηγήθηκε από τον Αρβανιτόπουλο και γυρεύει κωπηλάτες-είλωτες. Θα τους κάνουμε τη χάρη να αποπλεύσει από το λιμάνι;".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54