Στο Μαξίμου οι αναταράξεις που δημιουργεί το ΠΑΣΟΚ

Σε υποχώρηση, οδήγησε τον υπουργό Ανάπτυξης - προκειμένου να μην παρουσιαστεί πρόβλημα στην ονομαστική ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα- η διαφωνία του ΠΑΣΟΚ επί του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές. Στο παρά πέντε, ο Κ. Χατζηδάκης μετέθεσε για μετά τις εκλογές τόσο τον διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές, όσο και τις κληρώσεις για τις θέσεις, υπό την απειλή καταψήφισης των επίμαχων άρθρων από το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τον υπουργό, το σύστημα διαχωρισμού θα προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση εντός τριών μηνών, ενώ η κλήρωση θα ισχύσει μόνο για τις νέες θέσεις. Το απόγευμα θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ νωρίτερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία θα συζητηθούν νέες και παλιές εστίες εντάσεων.

Κύριος λόγος της συνάντησης, σύμφωνα με το Κουτί της Πανδώρας είναι οι «αναταράξεις» που δημιουργεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας τον κόσμο ουσιαστικά με ρίξιμο της κυβέρνησης εάν δεν του δώσουν μεγάλα ποσοστά στις ευρωεκλογές.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, ανησυχούν για τις κινήσεις του ΠΑΣΟΚ που μοιάζει να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει προκειμένου να συσπειρώσει τους οπαδούς του κόμματός και να ανεβάσει τα ποσοστά της Ελιάς.

O E. Βενιζέλος είπε χθες  ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε "τσόντα" ούτε "ουρά" κανενός προειδοποιώντα ότι « αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δε μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά»

Υπουργος της κυβέρνησης που επικαλείται η Ναυτεμπορική, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ, όντας σε δύσκολη δημοσκοπικά θέση, εδώ και λίγες ημέρες επιχειρεί απεγνωσμένα να οριοθετηθεί έναντι της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να εμφανισθεί ως ο οδηγός των προοδευτικών εξελίξεων και όχι κομπάρσος μνημονιακών δεσμεύσεων.

Το  κοινο δίλημμα που προβάλλουν τα δυο κόμματα της συγκυβερνησης ότι "όποιος θέλει σταθερότητα πρέπει να ψηφίσει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και άλλη εναλλακτική δεν έχει" φέρνει απέναντι τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, αφού απευθύνονται με το ίδιο σύνθημα στο ίδιο κοινό, με τη ΝΔ να έχει το πλεονέκτημα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Ντόρα Μπακογιάννη, υποστήριξε ότι πράγματι αν η Ελιά δεν τα πάει καλά στις εκλογές, τότε θα υπάρξει πρόβλημα για την κυβέρνηση . Κατά τη δική της εκτίμηση όμως ο Ε. Βενιζέλος συνδέει τις εκλογικές επιδόσεις με την παραμονή στην κυβέρνηση για να αποσπάσει μεγαλύτερα ποσοστά.

Πηγή: Κουτί της Πανδώρας, Ναυτεμπορική, Αυγή, tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06/05/2014 - 13:47