Αποφυλακισμένοι μετανάστες καταγγέλουν βασανισμούς με ηλεκτροσόκ - Συνέντευξη τύπου, Πέμπτη 17/4,12.30

Τα στοιχεία για τη σοβαρή αυτή καταγγελία θα παρουσιάσουν η Πακιστανική  Κοινότητα Ελλάδος "η Ενότητα" και η ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, σε συνέντευξη τύπου την Μ. Πέμπτη 17/4 στις 12:30. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

Αποφυλακισμένοι μετανάστες καταγγέλουν βασανισμούς με ηλεκτροσόκ, Συνέντευξη τύπου, Πέμπτη 17/4,12.30

"Θα μιλήσουν:

-Αποφυλακισμένοι μετανάστες που κατήγγειλαν βασανισμούς με ηλεκτροσόκ,

-Οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν

-Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανικής Κοινότατης Ελλάδος,

-Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ,

Η καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη να σταματήσει κάθε κάλυψη από τη μεριά της Αστυνομίας και των κρατικών μηχανισμών σε ρατσιστικές πρακτικές. Είναι απαράδεκτο ο Δένδιας να απειλεί όσους καταγγέλλουν την αθλιότητα και τους βασανισμούς μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια. Είναι απαράδεκτη η κράτηση για δεκαοκτώ μήνες , είναι βαρβαρότητα η παράταση της, με μόνο στόχο « να γίνει ο βίος αβίωτος» των μεταναστών , σύμφωνα με δήλωση του ανώτατου στελέχους της ΕΛΑΣ.

Στη συνέντευξη μα μιλήσουν οι βασανισθέντες μετανάστες που είχαν καταγγείλει αστυνομικά  όργανα ότι χρησιμοποίησαν ακόμη και εργαλεία με ηλεκτρισμό για να τους εξαναγκάζουν αν αποδεχτούν την «οικειοθελή» αποχώρηση τους από την χώρα.

Θα παραβρεθούν οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν".
 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16/04/2014 - 12:26