Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

 

Καταγγελία των ΕΛΜΕ Έβρου για τη μη πληρωμή 28 εκπαιδευτικών του νομού που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα

Πάσχα χωρίς χρήματα θα κάνουν 28 εκπαιδευτικοί του Έβρου που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αφού, όπως καταγγέλλουν οι δύο ΕΛΜΕ του νομού, δεν υπήρξε μέριμνα να τους καταβληθεί η «κουτσουρεμένη μισθοδοσία» που τους αντιστοιχεί. «Δεν έφτανε η οκτάμηνη ταλαιπωρία τους, η καθημερινή τους αγωνία για το πού θα καταλήξουν αυτοί και οι οικογένειές τους, η συνεχής μείωση της αξιοπρέπειάς τους και η τρομοκρατία που έχουν δεχθεί ως διαμαρτυρόμενοι πολίτες, τώρα γνωρίζουν και την αδιαφορία της πολιτείας όσον αφορά την καθημερινή τους επιβίωση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των δύο ΕΛΜΕ. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών υπογραμμίζουν επίσης πως αδιαφορία έδειξε για το θέμα και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Έβρου, παρότι ήταν ενήμερη για την κατάσταση και γνωρίζει πως καθηγητές σε διαθεσιμότητα που βρίσκονται σε άλλους νομούς θα πληρωθούν κανονικά. Καταλήγοντας, οι δύο ΕΛΜΕ καλούν και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ αλλά και τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Έβρου να πάρουν θέση και να εξηγήσουν τους λόγους της βασικής αυτής παράλειψης, η οποία θα αποτελέσει την αιτία να στερηθούν τα αναγκαία 28 οικογένειες.

 

Αποζημιώσεις καταβάλλει τη Μ. Πέμπτη ο ΕΛΓΑ

Στα 20,6 εκ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των αποζημιώσεων που θα καταβάλλει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 6.297 παραγωγούς της χώρας, μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών, για ζημιές των ετών 2013 και 2014. Οι αποζημιώσεις αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο, από διάφορα αίτια. Στους δικαιούχους του Έβρου αντιστοιχεί το ποσό των 20.817 ευρώ.     

 

Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο

Τριάντα εννέα θέματα θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα.

 

Σε περιοχές του δήμου Αλεξανδρούπολης τα συνεργεία του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών

Στις περιοχές Αλεξανδρούπολης, Μάκρης, Δικέλλων και Μεσημβρίας συνεχίζονται σήμερα οι δειγματοληψίες και οι ψεκασμοί που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στο νομό Έβρου. Αύριο τα συνεργεία θα βρίσκονται σε Λουτρά, Άνθεια και Αρίστεινο (οικισμοί του δήμου Αλεξανδρούπολης) ενώ η δράση τους θα συνεχιστεί σε άλλα σημεία του νομού μετά το Πάσχα.

 

Ορεστιάδα: Την 4η γιορτή σπόρων διοργανώνει στις 11/5 η Α. Σ. Ο.

Τη διοργάνωση της 4ης γιορτής σπόρων ανακοίνωσε η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, συνεχίζοντας την επιτυχημένη εκδήλωση που γίνεται τα τελευταία χρόνια με κεντρικό σύνθημα την ελεύθερη διακίνηση και χρήση των παραδοσιακών σπόρων. «Αντιστεκόμαστε στις ορέξεις των πολυεθνικών εταιριών αγροχημικών και σποροπαραγωγής, που θέλουν να έχουν τον έλεγχο της τροφής μέσα από τον έλεγχο των σπόρων», τονίζεται στην ανακοίνωση της Συνέλευσης. Η 4η γιορτή σπόρων θα γίνει την Κυριακή 11 Μαΐου στις 10 το πρωί στον πευκώνα Νέας Ορεστιάδας και στη διάρκειά της θα γίνουν ομιλίες για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και τις θεραπευτικές ή καλλυντικές τους ιδιότητες αλλά και για τις ευεργετικές ιδιότητες της συγκαλλιέργειας ανάμεσα σε διάφορα φυτά. Επίσης, θα λειτουργήσουν βιωματικά εργαστήρια παρασκευής θεραπευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων από βότανα και φυσικά υλικά, ενώ στη λήξη της γιορτής θα γίνει συμβολικό μοίρασμα ή και ανταλλαγή σπόρων και φυτών από παραδοσιακές ποικιλίες.  

 

Ανακοίνωση του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός για τα κυκλώματα επιτηδείων που δρουν στο όνομα των θεραπευτικών προγραμμάτων

Την προσοχή των πολιτών προκειμένου να μην εξαπατηθούν από κυκλώματα επιτηδείων που αυτό το διάστημα πωλούν περιοδικά, εικόνες, κεριά και άλλα αντικείμενα στο όνομα, δήθεν, των Κέντρων Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων και των θεραπευτικών προγραμμάτων που υπάγονται στα ΚΕΘΕΑ, εφιστά το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θράκης και της Καβάλας. Τα ίδια κυκλώματα, συχνά εμφανίζονται να ζητούν ακόμη και οικονομική ενίσχυση, κόβοντας πλαστές αποδείξεις ή επιλέγουν την επαιτεία με τη δικαιολογία της συγκέντρωσης χρημάτων ώστε να εξασφαλίσουν, όπως παραπλανητικά αναφέρουν, την ένταξή τους σε κάποια θεραπευτική κοινότητα. «Το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός (Συμβουλευτικό Κέντρο Θράκης) προειδοποιεί το κοινό ότι σε καμία περίπτωση δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους για την ενίσχυση των θεραπευτικών του προγραμμάτων και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του φορέα, καλώντας τους πολίτες «να μην ενδίδουν στις κρούσεις των επιτηδείων». Τέλος, ενημερώνει ότι όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του ΚΕΘΕΑ με δωρεές ή χορηγίες, μπορούν να απευθύνονται στις κεντρικές υπηρεσίες του ή να καταθέτουν τα χρήματα στον Λογαριασμό Δωρεάς του ΚΕΘΕΑ, στην Εθνική Τράπεζα.        

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54