Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου "Λύγκος" παρουσία δεκάδων Φλωρινιωτών έγινε  χθες το μεσημέρι, η παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων της Δημοτικής Κίνησης Ενεργών Πολιτών "Συνδημιουργία", από τον υποψήφιο δήμαρχο Φλώρινας Παντελή Αργυριάδη.

 

Συνελήφθη την Παρασκευή 11-4-2014 το απόγευμα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας και του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπόριο ναρκωτικών και κατοχή οπλών.

 

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη ο 27χρονος σε περιοχή της Πιερίας, ενώ μετέφερε δώδεκα (12) δέματα κάνναβης βάρους έξι (6) κιλών και εξακοσίων δέκα εννέα (619) γραμμαρίων, με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του, με σκοπό να τα πουλήσει.

 

Στη συνέχεια, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκε κάνναβη βάρους δώδεκα (12) κιλών και τριακοσίων τριών (303) γραμμαρίων καθώς και μία κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη και κοντάκι, ένα (1) μαχαίρι και πενήντα πέντε (55) φυσίγγια, που κατείχε παράνομα.

Την Πέμπτη 10-4-2014 το πρωί στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, επί του κόμβου του Άργους Ορεστικού, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς συνέλαβαν 20χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε Ι.Χ.Ε ιδιοκτησίας του 20χρονου, που οδηγούσε ο ίδιος και εντός αυτού βρέθηκαν τρεις μεγάλοι ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν εξήντα τέσσερις συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 65,872 κιλών. 

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

Ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας προχώρησε την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και ώρα 4 μ. μ., στο Κέντρο Νεότητας Άρνισσας, σε Συνάντηση Εργασίας για Θέματα Προστασίας και Αλιευτικής Διαχείρισης στη Λίμνη Βεγορίτιδα. Συζητήθηκαν τα παρακατω θέματα:

 

• Εμπλουτισμός Βεγορίτιδας

• Απαγόρευση Αλιείας για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών στην λίμνη Βεγορίτιδα

• Φύλαξη και προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας

• Προστασία Περιβάλλοντος της Λίμνης

• Ιχθυοπανίδα – Ορνιθοπανίδα - Χλωρίδα

• Παρουσία Ηλιόψαρου και Κορέγονου

• Αποχετευτικό Σύστημα Άρνισσας και πέριξ οικισμών – Βιολογικός Καθαρισμός Άρνισσας

 

Το σημαντικότερο ζήτημα ήταν η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη που εκπονεί ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με τον Δήμο Έδεσσας. Εδώ και κάποια χρόνια παρόλο που υπάρχει χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Θησέας» η ΕΠΜ έχει παγώσει. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Έδεσσας η ΕΠΜ συνεχίζεται και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της. Αντίθετα, ο Δήμος Αμυνταίου αναφέρει σε έγγραφό του πως η χρηματοδότηση έχει παγώσει.

Τελευταίο θέμα συζήτησης ήταν οι μέχρι πρόσφατα καταπατημένες και σήμερα πλημμυρισμένες και επικίνδυνες γεωργικές εκτάσεις λόγω της ανόδου της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας. Εξηγήσαμε την αναγκαιότητα για την απομάκρυνσή των δέντρων, των πασάλων και των συρμάτων μέσα από τα νερά της λίμνης γιατί αποτελούν πηγή κινδύνου και δώσαμε τον λόγο στους εκπροσώπους του Δήμου, Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Άρνισσας και Αντιδήμαρχο Δήμου Έδεσσας, χωρίς να λάβουμε σαφείς απαντήσεις καθώς μέχρι σήμερα δεν έγιναν κάποιες σχετικές ενέργειες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54