Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης

 Το πορτρέτο του, από την ιστοσελίδα του:

Το Κοινωνικό Ιατρείο είναι μια πρωτοβουλία Εθελοντριών και Εθελοντών Πολιτών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας για όσους έχουν ανάγκη βοήθειας. Στεγάζεται σε κτήριο που παραχώρησε ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) και λειτουργεί με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως (Ι.Μ.Ν. & Στ.), σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και με τη συμβολή του Ιατρικού και Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Από την ημέρα έναρξης του Κοινωνικού Ιατρείου έως και τη λήξη του 2013, ανελλιπώς και καθημερινά συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων και των εορτών αντιμετωπίστηκαν δδωρεάν κατά τις ώρες 1μμ - 10μμ το βράδυ, 1939 περιστατικά, δόθηκαν 4925 σκευάσματα φαρμάκων σε αντίστοιχους 1347 ασθενείς και των δύο φύλων στην πλειονότητά τους άνδρες και παιδιά. Συγχρόνως εξασφαλίστηκαν οι είσοδοι σε δημόσια νοσοκομεία της πόλης μας και αντιμετωπίστηκαν από τις αντίστοιχες κλινικές τους.


Ήρθαμε σε επαφή με Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία και αντιμετωπίσαμε από κοινού με τις Διευθύνσεις των σχολείων και με τους Συλλόγους των καθηγητών και των γονέων συγκεκριμένες περιπτώσεις μαθητριών και μαθητών που έχριζαν ανάγκη περαιτέρω ποικιλότροπης βοήθειας. Επίσης, έγινε επικοινωνία και συμφωνήθηκε με τα Προεδρεία των τριών Συλλόγων Πολυτέκνων (Άγιοι Πάντες, Μέριμνα, Αγ. Γεώργιος), των Τριτέκνων (Τρίαινα), των Μονογονεικών Οικογενειών, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης και του Συλλόγου Φίλων του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να αντιμετωπίζονται ιατροφαρμακευτικά, όπως έγινε και συνεχίζει να γίνεται καθημερινώς τα ευπαθή μέλη τους.
Στην προσπάθεια αυτή δεν εξαιρούνται οι αποφυλακισμένοι και οι οικογένειές τους με ποικίλη συνδρομή σε συνεργασία με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Διαβατών.


Ξεκινάμε δε και την εκμάθηση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) θεωρία και πράξη πάνω σε πρόπλασμα ανθρώπινου σώματος, σε συνεργασία που συμφωνήθηκε με τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης για τους συμπολίτες μας με προτεραιότητα στους νέους, μαθητές και φοιτητές που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στη συγκεκριμένη ζωτική δράση.
Το επιστημονικό επίπεδο των Ιατρών που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είναι από Διευθυντές Κλινικών Δημόσιων Νοσοκομείων, Καθηγητές Ιατρικής του Α.Π.Θ. όλων των βαθμίδων, έως Ιατρούς που ιδιωτεύουν με μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα και τίτλους.
http://koinwniko-iatreio.blogspot.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54