Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΡΑ Ρόδου 08:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Περισσότερες ειδήσεις, με συνεχή ενημέρωση, στην σελίδα της ΕΡΑ Ρόδου erarodou.blogspot.gr  και facebook.com/erarodos 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ
 
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ Ν. ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΤΤΑΒΥΡΟΥ
 
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν   τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν μαζί  με τους κατοίκους του Ατταβύρου  δηλώνουν οι κάτοικοι του Εμπωνα.
Παράλληλα ζητούν από τους υπεύθυνους αρμόδιους και πολιτικούς να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές των πολιτών της Περιφέρειας οι οποίοι πληρώνουν τους φόρους τους και τις ασφαλιστικές εισφορές και όμως δεν έχουν τα αυτονόητα.
Παρακαλούν επίσης τους συμπολίτες τους στη Νότια Ρόδο και στη περιοχή Ατταβύρου να μην αρρωσταίνουν, μέχρι οι πολιτικοί μας δώσουν λύση στο πρόβλημα. Οι κάτοικοι του Εμπωνα κατέθεσαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου αναφορά υπογεγραμμένη από 250 Νοτιοροδίτες κάνοντας στη συνέχεια κατάληψη στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.
 
Η ΛΙΛΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ. Ο ΛΟΥΚΑΣ ΚΟΤΣΑΔΑΜ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΧΩΡΙΚΟΣ
 
Το βασικό πυρήνα ψηφοδέλτιο ανακοίνωσε η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για Ρόδο και Κάρπαθο.
Η παράταξη εκτιμά ότι αυτό το ψηφοδέλτιο αποτελείται από πρωτοπόρους αγωνιστές, που ξεχωρίζουν για την προσφορά τους στην υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων μέσα στους τόπους δουλειάς, μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τα κινήματα της πόλης και των χωριών. Καλεί το Ροδιακό λαό να κάνει κριτήριο ψήφου ποια φωνή δυναμώνει την πάλη του. Ποια φωνή τον υπερασπίστηκε μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, συγκρούστηκε με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που εφάρμοζε πιστά η Περιφερειακή Αρχή.
‘’Η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ’’, επισημαίνει, ‘’είναι ένα βήμα για να ανοίξει ο δρόμος για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για μια ανάπτυξη προς όφελος του εργαζόμενου λαού.
 
Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ  ΝΑ ΕΥΝΟΥΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ
 
Τον χημικό ευνουχισμό πρότεινε ως μέσο σωφρονισμού των παιδεραστών η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μίκα Ιατρίδη, μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής.
Επικαλούμενη την ιδιότητα της μητέρας, εξέφρασε αντιρρήσεις για την ηπιότητα, κατά την άποψή της,  με την οποία αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο τους παιδεραστές και δήλωσε:
«Ως μητέρα μικρού παιδιού και εκφράζω την προσωπική μου άποψη, θα σας έλεγα ότι ο χημικός ευνουχισμός είναι το λιγότερο που θα πρέπει να κάνουμε σε εγκληματίες τέτοιου είδους. Ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Πολωνία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα στην Ρωσία έχει ανοίξει αυτή η συζήτηση, ενώ σε άλλες χώρες εφαρμόζεται το μέτρο».
Η επιτροπή συζητούσε το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης με τίτλο: «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας».
 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ. Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ  ΣΤΟ ALL-INCLUSIVE
 
Τους τρόπους με τους οποίους θα πειστούν οι επισκέπτες να περιηγηθούν στη πόλη και στις εξοχές της Ρόδου, κατά τη παραμονή τους στο νησί, ώστε να γευθούν τη τοπική γαστρονομία, το αντίδοτο δηλ. στο all inclusive θα διερευνήσει η ημερίδα που συνδιοργανώνεται   αύριο Σάββατο από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου με θέμα «Ροδίτικη γαστρονομία και all inclusive».
 Από έρευνα που έγινε ,όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Κακλιός , το 100% των τουριστών που έρχονται στη Ρόδο επιλέγει να βγει από τα ξενοδοχεία.
Η Ημερίδα αυτή όπως και οι άλλες που θα ακολουθήσουν στοχεύουν στην αλλαγή της εικόνας που έχουν οι τουρίστες εκτός και εντός του ξενοδοχείου για τη Ρόδο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος.
«Οι ειδικοί που θα παραβρεθούν, συμπλήρωσε, στην ημερίδα θα αναλύσουν το αντίδοτο στο all inclusive. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην ποιότητα της ροδίτικης κουζίνας να προβάλουμε δηλαδή σαν προορισμός την Ροδίτικη τοπική γαστρονομία για να μειώσουμε το all inclusive» 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ
 
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩ
Το απόλυτο χάος επικρατεί στο Νοσοκομείο της Κω, αυτή τη φορά στο χώρο των οδηγών ασθενοφόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΑ Ρόδου τέθηκαν ήδη σε Διαθεσιμότητα οι δυο μόνιμοι (κατέχοντας οργανική θέση) οδηγοί και πήγαν σπίτι τους, στη Λαμία ο ένας και στη Κάλυμνο ο άλλος, άγνωστο μέχρι πότε....ενώ ο τρίτος μετατέθηκε στο ΕΚΑΒ της Δράμας.
Παρέμειναν οι δυο 11μηνίτες (μέχρι Αύγουστο) οδηγοί από Εύβοια και Μήλο και ένας τρίτος οδηγός που ήρθε με απόσπαση από ΕΚΑΒ Λάρισας (μέχρι 10 Μαίου).
Με σύμφωνη γνώμη της  δημοτικής αρχής Κω μετακινήθηκε και ένας οδηγός από το ΧΥΤΑ, όμως ήδη πήρε αναρρωτική και τη Μ. Δευτέρα θα χειρουργηθεί.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της Ελεύθερης και Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ρόδου την άλλη εβδομάδα αναμένονται άλλοι δύο οδηγοί από ΕΚΑΒ  Θεσ/νίκης, ενώ με εντολή της Διοίκησης περικόπτονται υλικά, κατ' επέκταση και χειρουργεία με αποτέλεσμα οι Χειρουργοί να ματαιώνουν χειρουργεία και οι ασθενείς να προσφεύγουν  σε άλλα Νοσοκομεία.
Παράλληλα η Διοίκηση πιέζει  τους Γιατρούς, να αντικαταστήσουν με γενόσημα τα χορηγούμενα φάρμακα, παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών ότι είναι επικίνδυνο, όπως στη περίπτωση των εμφραγματιών, (να σημειωθεί ότι η καρδιολόγος  παραιτείται από το Νοσοκομείο μέσα Απριλίου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αντικατασταθεί), που ενδεχόμενη αντικατάσταση των χορηγούμενων φαρμάκων με γενόσημα, θα ''έκαιγε'' όπως μας είπαν χαρακτηριστικά οι  Γιατροί, το μηχάνημα.
Όμως αχαρακτήριστη είναι και η κίνηση του διοικητή να αφαιρέσει από το προϋπολογισμό του Νοσοκομείου ακόμα και τα 50 κιλά πατάτες και λεμόνια που ήταν προσφορά επιχειρηματία στους ασθενείς για να γίνουν αξιοπρεπείς οι μισές μερίδες που τους διανέμονται.
 
ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΥΠ. ΧΩΡΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ‘’ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ‘’, Δ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ.
 
Συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή του γενικού νοσοκομείου Κω Βασίλη Στασινόπουλο, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, είχε ο υποψήφιος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της παράταξης ‘’Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας’’ Δημήτρης Κρητικός, κατά την επίσκεψη του στη Κω.
Στο επίκεντρο της συζήτησης οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό  η απουσία παιδιάτρου, η αποχώρηση τις επόμενες μέρες της  Καρδιολόγου.η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση.
Ο κ. Κρητικός είχε συναντήσεις με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», ενώ παρευρέθηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής οικονομίας,  Αντώνη Χατζηϊωάννου,  και στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με θέμα το  Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας. 
 
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ‘’ΦΙΛΙΠΠΙΟΝ’’ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ 2013 
 
Άλλη μια απόλυση καταγγέλλει το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων και σερβιτόρων Κω.  Μετά από  τον όμιλο ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ έρχεται, με εξώδικο προς το Σωματείο, η επιχείρηση ’’Φιλίππιον’’ να δηλώσει  τη μη επαναπρόσληψη εργαζόμενης για τη φετινή σεζόν 2014. Η εργαζόμενη αρνήθηκε να υπογράψει το χαρτί παραίτησης των δικαιωμάτων της, συμμετείχε στη γενική απεργία ενώ διεκδίκησε εργασία με πλήρη δικαιώματα. 
‘’Οι διεκδικήσεις της εργαζόμενης φαίνεται ότι ενόχλησαν τον εργοδότη αφού δεν εξέφρασε κανένα λόγο για την άρνηση επαναπρόσληψης στην τριμερή συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας’’τονίζει η διοίκηση του σωματείου καταγγέλλοντας. την εκδικητική παράνομη και καταχρηστική απόλυση, η οποία έχει στόχο να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων και να περιορίσει τη συνδικαλιστική δουλειά και δράση. 
Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση προχώρησε τη περασμένη χρονιά  σε απολύσεις 5 εργαζομένων  αναγκάζοντας τους να αναζητήσουν αλλού εργασία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Νέοι εργαζόμενοι, που ανέλαβαν στη θέση των απολυμένων αλλά και  παλιοί δεν άργησαν να πάρουν με τη σειρά τους εξιτήριο από το ξενοδοχείο στη μέση της σεζόν.
Όσοι εργαζόμενοι έμειναν γνώρισαν τη συστηματική καταπάτηση των δικαιωμάτων τους από την εργοδοσία, η οποία βρήκε ελάχιστες αντιστάσεις υπό την απειλή της απόλυσης.
 
ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ
 
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η μείωση μισθωμάτων στα δημοτικά ακίνητα κατά 15%. Η Δύναμη Αλλαγής αντιπρότεινε μείωση μισθωμάτων κατά  20%. Ενώ ομόφωνα ψηφίστηκε η 12ετής παράταση των μισθώσεων.
Εν μέσω αντιθέσεων και άρνησης ιδιωτικοποίησης (με ορατό το κίνδυνο απολύσεων) της υπηρεσίας καθαριότητας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επίσης η σύναψη δημόσιας σύμβασης ανάθεσης αποκομιδής και μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας, με ανοικτό  μειοδοτικό διαγωνισμό. Λόγους αδυναμίας της υπηρεσίας να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση ιδιαίτερα τη καλοκαιρινή περίοδο, επικαλέστηκε η δημοτική αρχή.
 
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ..’’ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ’’
 
Δεν χρειαζόμαστε περιφερειάρχη ή δήμαρχο σε ρόλο καλού διαχειριστή μόνο αλλά κυρίως σε ρόλο παράγοντα αλλαγής που να διεκδικεί νέες πολιτικές για την τοπική ανάπτυξη! υποστηρίζει ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Ελπίδας Νίκος Μυλωνάς  αναφερόμενος στη κατασπατάληση των χρημάτων του ΕΣΠΑ.
‘’Δεν αρκεί’’ προσθέτει ο κ. Μυλωνάς ‘’ο περιφερειάρχης ή δήμαρχος να μας μιλούν για χρήματα, έργα και απορροφητικότητα. Το κύριο και δύσκολο πρόβλημα είναι διεκδίκηση ενός άλλου χαρακτήρα του ΕΣΠΑ που να αντιστοιχεί στις ανάγκες της κοινωνίας μας.. Είναι λάθος να σπαταλιούνται τα χρήματα του ΕΣΠΑ με μικροέργα με μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενώ χρειάζεται μια στοχευόμενη χρηματοδότηση έργων υποδομής για την παραγωγική ανασυγκρότηση!’’ συμπλήρωσε  εκτιμώντας ότι υπάρχουν δυο λογικές.
Η μια  της  πολιτικής ανακοστολόγησης των δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών και η φορολόγηση της χρήσης των τοπικών φυσικών πόρων προς τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα οργανωμένα τοπικά συμφέροντα, που σε συνδυασμό με το νέο ΕΣΠΑ να επιδιώξει σοβαρές δημοτικές και δημόσιες επενδύσεις και η άλλη.
Η συνέχιση αυτού που γίνεται χρόνια τώρα: μικροπολιτική στην διαχείριση των δημοτικών εσόδων και των χρημάτων του ΕΣΠΑ και σιωπηλή προώθηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων των δημοτικών υπηρεσιών και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ
 
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο  κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
 
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης μετά την έξοδο στις αγορές, εξέφρασε από την Κάσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική και ότι οφείλεται στους ίδιους τους Έλληνες και στις προσπάθειές τους.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε στο νησί προκειμένου να παραστεί στην έναρξη του εθνικού προγράμματος αγωγής-προαγωγής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που υλοποιείται από την πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού με δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Το πρόγραμμα αυτό επιδιώκει τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους των μικρών νησιών με κινητές μονάδες οι οποίες είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα μηχανήματα και με κλιμάκια ιατρών όλων των ειδικοτήτων.
Παρόμοια επίσκεψη έγινε στο Καστελλόριζο ενώ μετά την Κάσο οι κινητές μονάδες και οι γιατροί θα μεταβούν στην Αστυπάλαια. Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την προσπάθεια αυτή και την στήριξη που υπάρχει από το Ίδρυμα Νιάρχος παραλληλίζοντας μάλιστα τις προσπάθειες αυτές με τις ενέργειες των Ηπειρωτών ευεργετών που στήριξαν την πατρίδα σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο νησί από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίο, Γιάννη Μαχαιρίδη και τον δήμαρχο Κάσου, Δημήτρη Ερωτόκριτο, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για άλλη μια φορά  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ
 
ΕΝΝΕΑ ΣΥΡΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
 
Εννέα άνδρες Συριακής καταγωγής εντοπίστηκαν χθες στην περιοχή Σκάλα Καλύμνου από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής και συνελήφθησαν  από αστυνομικούς του Τμήματος, για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια. 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΡΟ
 
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 43ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ 16.000 ΚΡΟΤΙΔΕΣ 
 
Συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός να κατέχει 16.000 τεμάχια κροτίδων με σκοπό την εμπορική τους εκμετάλλευση. Οι κροτίδες  βρέθηκαν μετά από έρευνα που έγινε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 43χρονου και κατασχέθηκαν.
Οι πολίτες και ιδίως οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα,υπενθυμίζει η Αστυνομική Διεύθυνση εντατικοποιώντας τους ελέγχους, ενόψει εορτών του Πάσχα,  για τη καταπολέμηση της εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών.
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΜΟ
 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ  ΤΟ Κ. ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ
 
Πρόβλημα κοινωνικού χαρακτήρα δημιουργείται στο πολύπαθο  Κέντρο Υγείας Πάτμου καθώς ένας από τους τρείς οδηγούς ασθενοφόρου μετακινήθηκε στη Λέρο  στο πλαίσιο της  διαθεσιμότητας  που αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας.
Οι υπεύθυνοι του Κ.Υγείας  εκτιμούν ότι με τους δύο οδηγούς που έμειναν, είναι αδύνατον να βγαίνουν οι βάρδιες του 24ώρου για να λειτουργήσει το Κ.Υ.Πάτμου υπέρ των πολιτών.
Σύμφωνα με το Δελτίο τύπου που εξέδωσε η δημοτική αρχή και σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού στους δημάρχους της Πάτμου και της Λέρου που τον επισκέφθηκαν, δόθηκε απάντηση, ότι οι εννέα οδηγοί ασθενοφόρων της Λέρου, (μαζί με τους πέντε νυχτοφύλακες) που ανήκει και η Πάτμος, ναι μεν θα μπουν στην διαθεσιμότητα αλλά δεν θα απολυθούν. 
Οι υπεύθυνοι του Κ. Υγείας και οι πολίτες διαμαρτύρονται γιατί, δεν είδαν και δεν άκουσαν να τεθεί στον υπουργό υγείας κ. Γεωργιάδη από τον δήμαρχο της Πάτμου στη συνάντηση τους, ότι έμειναν με δύο οδηγούς ασθενοφόρου και το Πάσχα που θα έρθουν οι επισκέπτες και θα αυξηθούν οι ανάγκες, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι βάρδιες και θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένας τρίτος. 
Διαμαρτύρονται επίσης γιατί δεν μίλησε για την δυσφήμιση που θα γίνει στον τουρισμό σε περίπτωση ατυχήματος και δεν θα υπάρχει βάρδια.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11/04/2014 - 10:34