Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

   


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία συγκέντρωση που οργάνωσε στη Φλώρινα η Επιτρπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε. Ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ».


Είχε προηγηθεί περιοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Γιάννη Βήττα στον ΑΗΣ Μελίτης, που είναι από τους σταθμούς που - σύμφωνα με το νομοσχέδιο - περνά στη μικρή ΔΕΗ.
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα χαιρέτησαν η Βίκυ Παπαναστασίου, μέλος της Τ.Ε. Φλώρινας και υποψήφια δήμαρχος Φλώρινας και ο Βασίλης Καραντζίδης, μέλος της Τ.Ε. Φλώρινας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας.
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωσή ήταν ο Γιάννης Βήττας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε:
“Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους της επιχείρησης, για τα λαικά στρώματα που θα δούν την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να αυξάνεται, για τους κατοίκους των πληττόμενων οικισμών σε σχέση με την πορεία μετεγκατάστασης των οικισμών, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάγκη αποκατάστασης των εξορυχθέντων εδαφών.


Πρέπει να βγουν συμπεράσματα για τον χαρακτήρα και το ρόλο της ΕΕ, καθώς το υπό συζήτηση νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα των κατευθύνσεων και οδηγιών της ΕΕ για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, είναι αποτέλεσμα του μεγαλύτερου μνημονίου, της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που θεσμοθέτησε την ελευθερία κίνησης κεφαλαίου. Όσοι δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι στην πώληση της μικρής ΔΕΗ χωρίς να καταδικάζουν την πολιτική απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και τέτοιοι είναι τοπικοί βουλευτές, αιρετοί δήμαρχοι και περιφερειάρχης θέλουν να εξαπατήσουν το λαό, να συσκοτίσουν τις αιτίες των αντιλαϊκών μέτρων και σχεδίων.
Πρέπει να βγουν συμπεράσματα για τον χαρακτήρα της ανάπτυξης που επαγγέλλεται η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτή δεν είναι για όλους αλλά για τους κεφαλαιοκράτες. Η ανάπτυξη που θα έρθει στην περιοχή θα είναι για τους ιδιοκτήτες της μικρής ΔΕΗ, για τους επενδυτές και όχι για τους παραγωγούς του πλούτου.
Πρέπει να βγουν συμπεράσματα για το ρόλο των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών που προήγαγαν και ενθάρρυναν τον συντεχνιασμό, τον εφησυχασμό, καλούσαν τους εργαζόμενους της επιχείρησης να ταυτίσουν τα συμφέροντα τους με αυτά της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ ΑΕ.


Πρέπει να οργανωθεί άμεσα ο αγώνας, με εξασφάλιση της ενότητας των εργατών της επιχείρησης, της συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Το ΚΚΕ προτείνει στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα την μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου προς όφελος του λαού: Την κοινωνικοποίηση του κλάδου της ενέργειας με την δημιουργία ενός Ενιαίου Κρατικού Φορέα Ενέργειας, στον οποίο θα είναι ενταγμένη και η ΔΕΗ. Ο ενιαίος αυτός φορέας θα εντάσσεται στον Πανεθνικό Επιστημονικό Κεντρικό Σχεδιασμό, που στόχο θα έχει την ανάπτυξη τη οικονομίας στη βάση ικανοποίησης των διευρυμένων εργατικών - λαϊκών αναγκών.


Αυτή την πολιτική μόνο μια εξουσία μπορεί να την επιβάλει, η Εργατική - Λαϊκή Εξουσία, η εξουσία της εργατικής τάξης με τους συμμάχους της, με την κλαδική της οργάνωση, με τους άμεσα ανακλητούς αντιπροσώπους της, χωρίς κανένα προνόμιο γι’ αυτόν που ασκεί την εξουσία. Με αυτήν την προοπτική πρέπει να ενισχυθεί η ανάπτυξη της πάλης και της λαϊκής συμμαχίας για να εμποδιστούν και να ανατραπούν τα αντιλαϊκά - κυβερνητικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων. Ο λαός να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα, να τιμωρήσει στις εκλογές του ΜΑΗ τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να βγάλει ενισχυμένο το ΚΚΕ παντού”.
Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Φλώρινας.


Εξιχνιάστηκε κλοπή μοτοσικλέτας στη Φλώρινα

Την Τετάρτη (02.04.2014) τις μεσημβρινές ώρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου εξιχνιάστηκε κλοπή μοτοσικλέτας και συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών (17 και 15 χρονών), για κλοπή.
Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δύο ανήλικοι αφαίρεσαν το Μάρτιο του 2014 από την περιοχή του Αμυνταίου δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού, την οποία κατείχε μέχρι και σήμερα ο 20χρονος.
Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Οι δύο ανήλικοι δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ ο 20χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.


Οι πρώτοι υποψήφιοι στη Φλώρινα του συνδυασμού του Θέμη Μουμουλίδη

 
Την παρουσίαση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά,  του συνδυασμού “Αλλάζουμε Εποχή” ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης. Στην Π.Ε. Φλώρινας, οι υποψήφιοι είναι:

Υποψήφιος Αντιπεριεφερειάρχης: Σαπαλίδης Σάββας Πρόεδρος ΕΒΕ Φλώρινας – Μηχανικός Κλιματισμού
Βασιλείου Κώστας Οικονομολόγος
Παναγιώτιδης Στέργιος Μηχανικός Πετρελαίου και Φυσικός Αερίου – Νέος αγρότης
Σέλτσας Κώστας Οδοντίατρος
Τζίπα Βούλη Δικηγόρος
Τσεκουτανης Χρηστος Ασφαλιστικός Σύμβουλος - Πρόεδρος Κυνηγητικού Συλλόγου Φλώρινας

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04/04/2014 - 13:55