Ειδήσεις από ΕΡΑ Κέρκυρας

 
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση   του Προέδρου και του Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου με την εκπρόσωπο των απολυμένων σχολικών φυλάκων, Σπυριδούλα Αγγουράκη και την εκπρόσωπο των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείο Οικονομικών  Λίτσα Αλεξάκη.
 Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει την πλήρη και αμέριστη στήριξή του στον αγώνα των απολυμένων συναδέλφων και καλεί όλους τους ανέργους, εργαζόμενους και συνταξιούχους στην πανελλαδική απεργία της 9ης Απριλίου στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί.
 
ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΜΟΪΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
«Το περίφημο πολυνομοσχέδιο – “νέο μνημόνιο” αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο ντροπής στην κοινοβουλευτική και δημοκρατική ζωή της Ελλάδας» αναφέρει, σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Σαμοΐλης. Και προσθέτει: «Αφανίζουν τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις, διαλύουν τον ΕΟΤ! Πλήττεται ο κλάδος του τουρισμού με το “κατά παραγγελία” πολυνομοσχέδιο».
Σύμφωνα με το βουλευτή « ένα κείμενο 700 σελίδων, το οποίο κατατέθηκε επίσημα ξημερώματα Σαββάτου για να συζητηθεί στην κοινοβουλευτική επιτροπή 12 ώρες μετά και με στόχο να καταστεί νόμος 48 ώρες μετά με τη διαδικασίες “fast – track”, επιχειρεί να αφανίσει το σύνολο σχεδόν των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων και επαγγελματικών κατηγοριών –ανάμεσα τους και αυτών του τουρισμού– για χάρη των μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων».
Επίσης, ο κ. Σαμοΐλης καταθέτει αναφορά με αφορμή  την επιστολή της “Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών  Καταλυμάτων Κέρκυρας”  με θέμα «την αδικία που συντελείται εις βάρος του κλάδου, εξ' αιτίας του  νόμου 4075/2012 που υποχρέωσε το σύνολο των επιχειρηματιών στην ασφάλιση τους στον ΟΑΕΕ»
 
ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Γενική Συνέλευση έκαναν την περασμένη Πέμπτη οι καθηγητές, και συζήτησαν εκ νέου το θέμα της αξιολόγησης, προχωρώντας και στην έκδοση σχετικής απόφασης.
Σύμφωνα με αυτήν, «η αξιολόγηση είναι κεντρικός άξονας της εφαρμοζόμενης πολιτικής στο δημόσιο με στόχο τις απολύσεις και την ελαχιστοποίηση των λειτουργιών του που έχουν να κάνουν με κοινωνικές παροχές. Είναι γι΄ αυτό προφανές πως η ακύρωση της αξιολόγησης περνάει μέσα από την ανατροπή αυτής της πολιτικής, δηλαδή είναι έργο ενός ενωτικού μετωπικού λαϊκού κινήματος που ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί. Όμως και στην πορεία διαμόρφωσης του, πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται ώστε να αποκαλύπτουμε την βαρβαρότητα και τον αυταρχισμό που συνοδεύει αυτή την πολιτική και να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια των συναδέλφων».
Σύμφωνα με την απόφαση, η  ΕΛΜΕ προτείνει:
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας να καταθέσει άμεσα μήνυση κατά του Υπουργού Παιδείας για παράβαση καθήκοντος, γιατί με την τελευταία εγκύκλιο του παραβαίνει τον νόμο που η κυβέρνηση του εψήφισε.
Το ΔΣ ακόμη να καλέσει τους συναδέλφους που παρά τη θέληση τους υποχρεώνονται να πραγματοποιήσουν εργασία που από τη φύση της δεν ανήκει στις υποχρεωτικές του σχολείου τους, όπως διευκρινίζει και πρόσφατη γνωμάτευση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τη λήψη προσωρινών μέτρων με αίτημα την εξαίρεση τους από τις ομάδες.
Εάν και εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης να αναδεικνύουμε κάθε στιγμή τα αδιέξοδα που δημιουργεί, να αρνούμαστε να εργαζόμαστε πέρα από το νόμιμο ωράριο μας και γενικά να ενισχύσουμε φαινόμενα παθητικής αντίστασης που όμως πρέπει να έχουν το ήθος και την αξιοπρέπεια του συνδικαλιστικού κινήματος. 
Τέλος θεωρούμε  ότι τώρα είναι  ώριμη η στιγμή  να εξαγγείλουμε    
   απεργία στις εξετάσεις και καλούμε την ΟΛΜΕ να προχωρήσει στις   
   διαδικασίες για τη λήψη αυτής της απόφασης. 
 
ΟΙ ΑΝ.ΕΛΛ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΚΡΗ
Η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζει πως «η αποχώρηση του πρώην πολιτευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρ. Μακρή δεν προκάλεσε καμία εντύπωση στους Ανεξάρτητους Έλληνες τόσο τοπικά όσο και κεντρικά αφού ο ίδιος έχει προ καιρού παραιτηθεί με σχετικό δελτίο τύπου από το Εθνικό Συμβούλιο του κινήματος και έχει ήδη αποχωρήσει  από το κίνημα με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…
…Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι η αποχώρηση αυτή ουδεμία σχέση έχει με τις προεκλογικές διαδικασίες σε τοπικό επίπεδο αφού  απείχε από κάθε διαδικασία και δράση του κινήματος τοπικά αλλά και από τη διαβούλευση -παρότι η συντονιστική επιτροπή με δελτία τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ενημέρωσε σχετικά  - αλλά και ουδεμία επίσημη ανακοίνωση στήριξης υποψήφιου συνδυασμού για τον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης έχει γίνει ως τώρα ,οι όποιες δε ανακοινώσεις γίνουν, θα είναι προϊόν ανοιχτής δημοκρατικής διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει προ μηνών και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η επιχειρούμενη σύνδεση της αποχώρησης με την ανακήρυξη τοπικών
αυτοδιοικητικών υποψηφιοτήτων, από όπου κι αν γίνεται, είναι λανθασμένη
και θεωρούμε ότι γίνεται εκ του πονηρού».
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ
Σε απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά  με τη συμμετοχή του στην αναφερόμενη λίστα Νικολούδη, για τη μη υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, ο αντιπεριφεριεάρχης Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης  με γραπτή δήλωση του,  επισημαίνει ότι έχει υποβάλει, στις 11 Ιουλίου 2013, με συγκεκριμένη συστημένη επιστολή στην Γ' Μονάδα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
 
Η ΣΥΛΒΑΝΑ ΡΑΠΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Από την ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κέρκυρα, ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία η Συλβάνα Ράπτη, υποψήφια ευρωβουλευτής της «Ελιάς».
Σε συνέντευξη τύπου, η κ. Ράπτη τόνισε ότι δεν εγκαταλείπει την παράταξή της «στα δύσκολα».
Και προσέθεσε: «δεν μας φταίνε οι αρχές της Ανεξαρτησίας , της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης για εδώ που φθάσαμε , μας φταίνε χυδαίες συμπεριφορές, κακουργήματα και λάθη ανθρώπων.   Τώρα, πρέπει και πάλι να αλλάξουμε. Πρέπει να μεταβάλλουμε τους συσχετισμούς και δεν αρκεί αυτό να γίνει μόνον στον άξονα της υπεύθυνης πολιτικής έναντι του λαϊκισμού, αλλά και στον άξονα της προόδου σε αντίθεση με τη συντήρηση και δεν αρκεί να γίνει μόνον εδώ στην Ελλάδα αλλά και στην
Ευρώπη».
Επέρριψε, τέλος, ευθύνες στον κ. Γιούνκερ, πρώην πρόεδρο του Eurogroup, τον οποίο αποκάλεσε «μέρος του προβλήματος».  
 
ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΗ
Ειδικό συνεργείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  προχώρησε σήμερα στη φωτογραμμετρική αποτύπωση του καμπαναριού της Εκκλησίας του Αγ. Βάρβαρη, στο προάστιο Ποταμός της πόλης Κέρκυρας.  Στόχος της ενέργειας αυτής, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, είναι η Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων Υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης στατικής ενίσχυσης του κωδωνοστασίου
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΙΔΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΚ
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ  Σπύρος Πανδής  παραβρέθηκε το περασμένο Σάββατο σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Τοπικό Διαμέρισμα του Σιδαρίου   και   ενημέρωσε του παρευρισκομένους κατοίκους, για την πορεία αποπεράτωσης των εργασιών του Βιολογικού και για τις διαδικασίες σύνδεσης με το Βιολογικό, όταν αρχίσει η λειτουργία του.
 
 
 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31/03/2014 - 23:14