Φωτογραφία REUTERS/NOOR KHAMIS

Κένυα: Πολύνεκρη έκρηξη στο Ναϊρόμπι

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη τραυματίσθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια δύο εκρήξεων βομβών σε πολυσύχναστη περιοχή στην  πρωτεύουσα της Κένυας στο Ναϊρόμπι, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το Εθνικό Κέντρο για την Αντιμετώπιση Καταστροφών της Κένυας (NDOCKenya). Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση.

 

Στο παρελθόν η σομαλική ισλαμιστική ομάδα αλ Σεμπάαμπ είχε κατηγορηθεί για παρόμοιες επιθέσεις, ενώ είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση τον περασμένο Σεπτέμβριο σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι, όπου έχασαν τη ζωή τους 67 άνθρωποι.

«Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή για την άφιξη των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης», ανέφερε το NDOCKenya σε ανάρτησή του στο Twitter, ενώ πρόσθεσε αργότερα πως 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά εξαιτίας της έκρηξης.

Ο διοικητής ενός αστυνομικού τμήματος του Ναϊρόμπι, ο Μπένσον Κιμπούι δήλωσε στο Reuters ότι είναι πιθανό να σημειώθηκαν δύο εκρήξεις ενώ είπε ότι ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 5.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01/04/2014 - 01:10