Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

 

ΕΡΑ Ρόδου - Τοπικές Ειδήσεις  20-03-2014
 
Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΡΑ Ρόδου 08:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Περισσότερες ειδήσεις, με συνεχή ενημέρωση, στην σελίδα της ΕΡΑ Ρόδου  erarodou.blogspot.gr  και facebook.com/erarodos 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ
 
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ
 
Τη παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ζητούν οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων και  τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής αγροτών της Νότιας Ρόδου προκειμένου να  διενεργηθεί   προκαταρκτική έρευνα για εντοπισμό ποινικών ευθυνών όσον αφορά στην έλλειψη ιατρών στη περιοχή και στην απουσία ασθενοφόρου από το Γεννάδι.
Οι κάτοικοι απαιτούν  τη στελέχωση των ιατρείων στην Κατταβιά, την Απολακκιά και το Γεννάδι με μόνιμους ιατρούς, αλλά και την εγκατάσταση ασθενοφόρου στο Γεννάδι.την απασχόληση μόνιμου ιατρικού προσωπικού βασικών ειδικοτήτων και μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό στο ιατρείο του Γενναδίου, , και οι αγροτικοί ιατροί που απασχολούνται στην περιοχή να είναι βοηθητικοί και να μην αποτελούν το βασικό απασχολούμενο προσωπικό.
«Εκτός από μερικές ώρες το πρωί τις καθημερινές, τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει ούτε ένας ιατρός στη Νότια Ρόδο. Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει η υγεία ηλικιωμένων, μικρών παιδιών, χρόνιων πασχόντων και οποιουδήποτε έχει ένα απλό ατύχημα καθώς για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες μπορεί να χρειαστεί μια ώρα μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου», ανέφεραν οι αγανακτισμένοι πολίτες στη προχθεσινή  κινητοποίηση τους.
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΦΟΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑΙΠΕΔ, ΓΙΑ ΜΗ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ  ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
 
Η έλλειψη επίσημης και έγκυρης ενημέρωσης  για τους  όρους και τις συνθήκες της σύμβασης παραχώρησης του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου διαπιστώθηκε σε συνάντηση  εκπροσώπων από Περιφέρεια, Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο, Ενωση Ξενοδόχων και Εργατικό κέντρο με τον δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά. 
Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αποφάσισαν ομόφωνα να σταλεί επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία να εκφράζεται η διαμαρτυρία των φορέων γα την αθέτηση της προηγούμενης δέσμευσης να ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα τους φορείς του νησιού για θέματα που αφορούν στην τοπική κοινωνία  και να ζητά την αποστολή όλων των στοιχείων που υπάρχουν, σχετικά με την επίμαχη σύμβαση παραχώρησης και στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ να ενημερώσει λεπτομερώς τους φορείς.
 
ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ  ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 
Τί είδους εκπαίδευση μπορεί να παρέχει ένα τμήμα;επιστήμης όπως αυτό των τροφίμων-διατροφής, χωρίς καθηγητές? Πόσο ακόμη μπορεί να λειτουργήσει ένα τμήμα υπό αυτές τις συνθήκες? Διερωτάται σε ψήφισμα του ο Φοιτητικός Σύλλογος Παν/μίου Αιγαίου  αναφερόμενος στα πολλά προβλήματα του νεοσύστατου τμήματος.
‘’Από το 2009’’ επισημαίνουν οι φοιτητές’’, το έτος της ίδρυσης μας δηλαδή, έχουμε βιώσει, αλλά και ξεπεράσει, όλους τους «σκοπέλους» που μπορεί να βρει στον διάβα του ένα νεοσύστατο τμήμα σαν και αυτό του Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής. Τα προβλήματα μας αρκετά, έλλειψη εργαστηριακού εξοπλισμού, καθηγητών, σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές, κτιριακών υποδομών ως και φήμες περί συγχωνεύσεων και καταργήσεων καθώς και άλλα εμπόδια στην πορεία αυτή με όλα αυτά να διαδραματίζονται σε ένα ακριτικό νησί όπως είναι η Λήμνος Αναρωτιόμαστε ωστόσο αν , υφίσταται τμήμα χωρίς καθηγητές;’’ Τονίζει ο Φοιτητικός  Σύλλογος απευθύνοντας το ερώτημα στον αρμόδιο Υπουργό.
 
ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ  ΤΩΝ ΔΑΣΟΝΟΜΙΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Δ. ΓΑΚΗΣ
 
Την άμεση στελέχωση των Δασονομείων της Δωδεκανήσου ζητά από τη κυβέρνηση καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης. Ειδικότερα  ο κ. Γάκης ζητά  από τη κυβέρνηση να σεβαστεί το περιβάλλον, τις ειδικές γεωμορφολογικές συνθήκες της Δωδ/νήσου, καθώς και τη ρήτρα νησιωτικότητας, τα οποία επιβάλλουν την ενίσχυση των κρίσιμων δομών προστασίας της υπαίθρου και διαχείρισης του φυσικού πλούτου των νησιών, όπως είναι τα Δασονομεία.
 
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ‘’ΚΛΕΟΒΟΥΛΟ’’
 
Σημαντική βοήθεια στο έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προσέφερε το Τεκτονικό Ίδρυμα Ελλάδος, Φιλοσοφικό εργαστήριο Ρόδου «ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ».
Συγκεκριμένα δόθηκαν τρόφιμα και κοτόπουλα αξίας 2.436,00€ και άλλες προμήθειες για να καλυφθούν οι μηνιαίες ανάγκες συντήρησης αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας.
 
Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ..’’Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ’’
 
Με φορείς της ναυτιλίας συναντήθηκε χθες  το απόγευμα στη Βουλή η Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, παρουσία και του Γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 
’’Είναι δεδομένο’’ επεσήμανε η κ. Ιατρίδη, ‘’ότι κάθε φορά που νομοθετεί αυτή η συγκυβέρνηση επιτίθεται σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Το ίδιο συμβαίνει και με αυτό το νομοσχέδιο.
Εμείς, ως Ανεξάρτητοι Έλληνες,’’ πρόσθεσε ‘’όπως κάναμε και στη συζήτηση του ν.4150, σκοπεύουμε να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο επί της αρχής, όπως και τα άρθρα τα οποία στερούνται λογικής και δεν πρόκειται να δώσουν λύσεις. Λυπάμαι που το λέω, αλλά, για μια ακόμα φορά, το Υπουργείο δείχνει να αγνοεί ότι η ελληνική ναυτιλία και όλοι οι κλάδοι της, είναι ελληνική όταν συμμετέχουν έλληνες ναυτικοί και ελληνική εργοδοσία’’ υπογράμμισε η βουλευτής Δωδεκανήσου.
 
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΡΟΔΟΥ
 
Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την τουριστική περίοδο του 2014  προσέγγισε  χθες το απόγευμα το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου.
Πρόκειται για το Louis Olympia που μετέφερε συνολικά 439 Αμερικανούς, Γερμανούς, Τούρκους και Έλληνες τουρίστες.  οι οποίοι περιηγήθηκαν στο νησί συμμετέχοντας σε εκδρομές που είχαν οργανωθεί ειδικά γι αυτούς. 
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κρουαζιέρα περιλαμβάνει το δρομολόγιο Πειραιάς- Μύκονος- Σαντορίνη- Κουσάντασι- Πάτμος- Ρόδος- Ηράκλειο- Πειραιάς και θα προσεγγίζει το λιμάνι της Ρόδου κάθε Τετάρτη μέχρι τις 29 Οκτωβρίου. Η εταιρία σχεδιάζει να δρομολογήσει άλλα δύο κρουαζιερόπλοια. Το Crystal που θα έρθει για πρώτη φορά φέτος στη Ρόδο στις 30 Απριλίου 2014 και το Aora που θα πραγματοποιήσει προσεγγίσεις στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου τον ερχόμενο Αύγουστο. 
 
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
 
Στο νησί της Ρόδου θα περιοδεύσει σήμερα και αύριο  ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Χαράλαμπος Κόκκινος και επικεφαλής του Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου. 
Στις έξι το απόγευμα θα μιλήσει  με την ιδιότητα του Προέδρου της Δ.Ο.Ε. σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής Ρόδου στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου. 
Αύριο το πρωί στις 11. θα παραχωρήσει  συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ν.Α. και στις 12:μ.μ θα συμμετέχει  στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
 
ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Ν.Ε ΠΑΣΟΚ… ’’ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ’’
 
Όφειλαν να συνεργαστούν όλοι αυτοί οι οποίοι θέλουν να μας σώσουν. Ως τώρα έγιναν 22 πολιτικές κινήσεις. Δεν με απασχολούν τα πρόσωπα της κίνησης «Ελιά», αλλά η προσπάθεια. Το ΠΑΣΟΚ ούτε θα χρίσει ούτε θα στηρίξει υποψήφιο, πέρασαν οι εποχές που ορίζαμε δημάρχους..’’ τόνισε  ο  γραμματέας της  ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Τιμόθεος Παρασκευάς, μιλώντας στην ΕΡΑ Ρόδου και στη Ρένα Βενιανάκη.
‘’Αυτό που με στεναχωρεί‘’ πρόσθεσε ‘’είναι ότι τα βλέπω όλα άκρως απολίτικα. Πέρασαν 4 χρόνια στην τοπική πολιτική και περισσότερη πολιτική έκανε ο εισαγγελέας παρά οι πολιτικοί μας’’ είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τιμόθεος Παρασκευάς είπε πως θα ασχοληθεί  με τα κοινά, όταν τα πράγματα γίνουν πολιτικά. 
Για την ΕΡΑ Ρόδου, με την οποία τον συνδέουν και συγγενικοί δεσμοί ο κ. Παρασκευάς σημείωσε: «Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι σ΄αυτό το ιστορικό κτήριο. Η προσπάθεια σας με όλες σας τις δυνάμεις πρέπει να στραφεί στο να μείνει ανοιχτή η ραδιοφωνία της Ρόδου και αν το καταφέρετε θα είναι μεγάλη επιτυχία και κέρδος όχι μόνο για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, αλλά για όλη την Ελλάδα».
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ
 
ΚΑΛΕΣΜΑ Β! ΕΛΜΕ, ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
 
Να συμμετέχουν στις 10 το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση της Β ΕΛΜΕ  στο νοσοκομείο καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους  και νέους το Εργατικό κέντρο Β! Συγκ/τος. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση και θα παραδοθεί  κείμενο υπογραφών για τα ζητήματα Υγείας στη Κω.
‘’Κανείς δε μπορεί να μείνει αμέτοχος στην διαρκώς εντεινόμενη επίθεση της κυβέρνησης στις δημόσιες δομές της χώρας. Κανείς να μην αποδεχτεί τις  διαθεσιμότητες, τις μετατάξεις, τις  απολύσεις που κάνουν τη ζωή του λαού μαρτύριο και βοηθούν τους επιχειρηματικούς ομίλους  να στοιβάζουν κέρδη στα ταμεία τους. 
Κανείς δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι το Νοσοκομείο της Κω δεν έχει καρδιολόγο, δεν έχει παιδίατρο, ότι οι κλινικές λειτουργούν με τεράστια κενά, ότι το προσωπικό του, επιστημονικό και νοσηλευτικό είναι στα όρια κατάρρευσης‘’ τονίζει η διοίκηση του Εργατικού κέντρου, καλώντας σε ετοιμότητα  και αντίσταση τους πολίτες.
 
Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΠΡΟΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ… ’’ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ’’
 
Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στις κλινικές  του Νοσοκομείου Κω ζητά  με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας  ο βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας. Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καρδιολόγος στο νοσοκομείο ενός τόσο μεγάλου νησιού αλλά και την έλλειψη παιδιάτρου.
Τονίζει την καθυστέρηση στην ίδρυση σταθμού του ΕΚΑΒ στην Κω αλλά και την έλλειψη οδηγών και τραυματιοφορέων για τα ασθενοφόρα. Ιδιαίτερη αναφορά  γίνεται στην επιβάρυνση που δέχεται το μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου, αφού σε ολόκληρο το νησί δεν υπάρχει μικροβιολόγος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ ή με κάποιο ασφαλιστικό ταμείο. 
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου  σημειώνει  ακόμα ότι οι ελλείψεις αυτές λειτουργούν ανορθολογικά αυξάνοντας συνολικά το κόστος του κρατικού προϋπολογισμού, φέρνοντας ως παράδειγμα τις διακομιδές για περιστατικά που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν στο νοσοκομεία αν υπήρχε παιδίατρος, αλλά και το υψηλό κόστος των αντιδραστηρίων από τη δυσανάλογη επιβάρυνση που δέχεται το μικροβιολογικό-αιματολογικό. 
 
ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ  Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙΟΥ
 
Υπογράφεται σήμερα από τον Αντιδήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά και τον εργολάβο του έργου η σύμβαση εκτέλεσης του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του οικισμού Μαστιχαρίου της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας. Το έργο προϋπολογισμού διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ, είναι ενταγμένο στο μεγάλο έργο της Β’ φάσης των αστικών αναπλάσεων που αφορά στις Δημοτικές Κοινότητες του νησιού.και στοχεύει στην ουσιαστική αναβάθμιση της ανατολικής πλευράς του οικισμού. 
Προβλέπει  μεταξύ άλλων τη δημιουργία πεζοδρομίων και την τοποθέτηση του απαιτούμενου ηλεκτροφωτισμού δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα  ασφαλούς πρόσβασης στην περιοχή κατοίκων και επισκεπτών. Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 200 νοικοκυριά. Χαμός στην Κάλυμνο.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ
 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜ. ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ… ’’ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΑΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ 200 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ’’
 
«Θα φτάσουμε στα άκρα», προειδοποιεί με επιστολή του προς τη ΔΕΗ Ρόδου ο δήμαρχος Καλύμνου Δημ. Διακομιχάλης, μετά την απόφαση της να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε 200 νοικοκυριά στο νησί. 
Στην ίδια επιστολή, ο κ. Διακομιχάλης ζητάει την ανάκληση της απόφασης που έχει χαρακτήρα δίωξης,επισημαίνοντας ότι η Κάλυμνος μαστίζεται από ανεργία και φτώχεια, είναι αποδεδειγμένα το νησί με τους περισσότερους πολύτεκνους στην Ευρώπη. 
«Βιώνουμε τη μεγαλύτερη λαίλαπα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Καλύμνιοι χειμάζονται πραγματικά και όχι πλασματικά, 466 οικογένειες προσπαθούν να ζήσουν με επιδόματα της Πρόνοιας, ενώ πολύ περισσότερες παίρνουν φαγητό από τα συσσίτια» τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΣΥΡΟ
 
ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ
 
Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου πραγματοποιεί η Περιφέρεια μέσω της ‘’ΓΑΛΗΝΟΣ’ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.στην Νίσυρο από αύριο Παρασκευή μέχρι και τη Κυριακή 23 Μαρτίου. 
Οι κάτοικοι της Νισύρου θα έχουν την δυνατότητα να εξετασθούν από: 
Ορθοπεδικό
Παιδίατρο
Πνευμονολόγο
Ρευματολόγο
Οφθαλμίατρο
Καρδιολόγο
Τα ραντεβού για  το Σάββατο και την Κυριακή  θα κλείνονται, από τους πολίτες που ενδιαφέρονται, στο Αγροτικό Ιατρείο Νισύρου. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20/03/2014 - 11:48