Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Αλεξανδρούπολη: Απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο 

Απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, στην Αλεξανδρούπολη, οργανώνει στις 11 η ώρα το νομαρχιακό τμήμα Έβρου της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στη 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο. «Οι κλαδικοί και συντεχνιακοί αγώνες τελείωσαν, η εργασιακή ασφάλεια που μπορεί να ένιωθε κάποιος για τον εαυτό του χάθηκε, ο ενωμένος αγώνας γεννάται», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, με την οποία απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία. «Το μόνο που θέλουν είναι να συνεχίσουν την πολιτική του κλεισίματος υπηρεσιών και των μαζικών απολύσεων εργαζομένων και να οδηγήσουν σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις 15.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο για το 2014», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

Ορεστιάδα: Απεργιακή συγκέντρωση της Β’ ΕΛΜΕ στο Εργατικό Κέντρο

Απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, οργανώνει σήμερα και η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που ξεκίνησε σήμερα. «Καθηγητές και δάσκαλοι δίνουμε συλλογικά τη μάχη ενάντια στις απολύσεις και στην υποβάθμιση των σχολείων μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Β’ ΕΛΜΕ, με την οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. 

 

ΑΜΘ: Συνεδριάζει το απόγευμα το περιφερειακό συμβούλιο

Την 3η τροποποίηση του προϋπολογισμού και του πίνακα στόχων των οικονομικών αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το οικονομικό έτος 2014, θα κληθούν να εγκρίνουν τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, στην προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα συνεδρίασή τους. Συνολικά θα συζητηθούν 26 θέματα. 

 

Οι θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ορεστιάδας για το Ζεόλιθο

Την ανάγκη ανάπτυξης ενός γόνιμου διαλόγου κατά την προεκλογική περίοδο, «για τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής, με συγκεκριμένες προτάσεις», επεσήμανε εχθές, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με θέμα τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο Ορεστιάδας για την αξιοποίηση του Ζεόλιθου και του ορυκτού πλούτου της περιοχής, ο επικεφαλής της παράταξης, Σταμάτης Γκατζίδης. Ο κ. Γκατζίδης υποστήριξε ότι η αξιοποίηση του κοιτάσματος που βρίσκεται στην περιοχή των Πετρωτών αλλά και των άλλων κοιτασμάτων Ζεόλιθου που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, θα πρέπει να γίνει με κρατικό σχεδιασμό για τη λαϊκή ευημερία, ενώ κατήγγειλε την προκλητικά χαμηλή τιμή που έχει συμφωνηθεί να αποδίδει στο δήμο Ορεστιάδας η εταιρεία GEOVETγια την  εκμετάλλευση του κοιτάσματος των Πετρωτών. «Όταν μιλάμε για 10 ευρώ ετησίως για κάθε στρέμμα, δήλαδή για 1.600 ευρώ το χρόνο, μιλάμε για παράδοση του πλούτου αυτού στους ομίλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκατζίδης. Ο ίδιος τόνισε ότι ο Ζεόλιθος δεν είναι ανανεώσιμος, «επομένως, ό, τι μας δώσει το ορυχείο μόνο μία φορά, θα πρέπει να το διαχειριστούμε με τρόπο που θα ωφελήσει τα λαϊκά στρώματα και όχι τους επενδυτικούς ομίλους», ενώ υπογράμμισε πως οι δυο επενδυτές που ανταγωνίζονται για την εκμετάλλευση του ορυκτού, ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για την εξόρυξή του και όχι για την επεξεργασία του, επομένως είναι αναληθής ο ισχυρισμός τους ότι θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

 

Ορεστιάδα: Τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ΑΜΘ παρουσίασε ο επικεφαλής της, Χ. Τρέλλης

Τους οκτώ υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους από τον βόρειο και κεντρικό Έβρο, που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, παρουσίασε εχθές ο επικεφαλής του συνδυασμού, Χρήστος Τρέλλης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Ορεστιάδα. Πρόκειται για τη Ζωή Αντωνιάδου από τον Πεντάλοφο, τον Γιάννη Μακρή από την Κορνοφωλιά, τον Γιάννη Μαργαριτίδη από τη Βύσσα, την Μαρία Μηδάλκου από το Διδυμότειχο, την Σάσα Μπάρμπα από το Αμόριο, τον Γιώργο Νικολαΐδη από το Ελληνοχώρι, την Άννα-Μαρία Σίσκου από τη Στέρνα και την Πελαγία Τσιτσάνη από το Διδυμότειχο. Ο κ. Τρέλλης έκανε και μία σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ΑΜΘ στο περιφερειακό συμβούλιο, τονίζοντας ότι  με κάθε παρέμβαση που έγινε από την παράταξη που εκπροσωπεί, καταγγέλθηκαν όλες οι αποφάσεις και εγκρίσεις που αφορούσαν το «ξεπούλημα δημόσιων υποδομών, έργων και εκτάσεων, του φυσικού και ορυκτού πλούτου, τις αλλαγές χρήσης γης, την ενέργεια, τη διαχείριση των απορριμμάτων και πολλών άλλων». Ο ίδιος σημείωσε ότι σε όλες αυτές τις αποφάσεις, «η στάση όλων των άλλων παρατάξεων ήταν συναινετική, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τα συμφέροντα των επιχειρηματιών».  

 

Αλεξανδρούπολη: Γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου

Προεδρείο γενικής συνέλευσης θα εκλέξουν σήμερα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου. Στη συνέλευση θα παρουσιαστεί και ο οικονομικός απολογισμός του προηγούμενου έτους, ενώ θα ζητηθεί και η έγκριση απαλλαγής του νυν διοικητικού συμβουλίου από κάθε διοικητική και οικονομική ευθύνη για το έτος 2013.

 

Ορεστιάδα: Επιμορφωτική εκδήλωση για τη σχολική βία

Επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα: «Γιατί να φοβάμαι το σχολείο μου; Σχολική επιθετικότητα και θυματοποίηση», διοργανώνει σήμερα το απόγευμα στην Ορεστιάδα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α. Μ. Θ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο και ομιλήτριες θα είναι, η ψυχολόγος του τμήματος κοινωνικής πολιτικής του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», Ματίνα Γαβριήλογλου και η ψυχολόγος του Κέντρου Πρόληψης ‘Εβρου «Η Ελπίδα», Ζωή Κασαπίδου. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54