Παρέμβαση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών ενημερώνει με δελτίο τύπου ότι πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, η παράσταση διαμαρτυρίας με την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στη Βουλή, εκδηλώνοντας την έντονη διαμαρτυρία και την απαίτηση για την απόσυρση του αντεργατικού - αντιλαϊκού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, για το Πυροσβεστικό Σώμα, το δίκτυο πυρασφάλειας και την Πολιτική Προστασία της χώρας.

Στο κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. ανταποκρίθηκαν δίνοντας το παρόν Πυροσβέστες από την Αττική, αλλά και από διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς και τα σωματεία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Χίου και της Ένωσης Αποστράτων Π.Σ. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, στον αγώνα τους.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κατατέθηκε προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, το εξασέλιδο ψήφισμα διαμαρτυρίας, όπως και οι προτάσεις της παράταξης για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος, του συστήματος πυρασφάλειας και της επαγγελματικής και εργασιακής υπόστασης του προσωπικού.

Επίσης κατατέθηκε ανάλογο ψήφισμα διαμαρτυρίας στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, ώστε να αναγνωσθεί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, αίτημα το οποίο αγνοήθηκε.

Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων της η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών θα συνεχίσει απερίσπαστα να αποκαλύπτει και να αντιστέκεται στις συνέπειες που προκύπτουν από τη γενικότερη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, με τη δράση της στα πλαίσια της ενότητας και της ανασύνταξης του εργατοϋπαλληλικού μετώπου.

Βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση της αγωνιστικής συσπείρωσης που εκπροσωπούν, είναι όπως ανέφεραν η ενεργή και μαζική συμμετοχή των συναδέλφων Πυροσβεστών, καθώς και η απομόνωση όλων αυτών που στηρίζουν την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική.

Ολόκληρο το ψήφισμα.

Πηγή: 902.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10/03/2014 - 15:14