Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΕΡΑ Ρόδου - Τοπικές Ειδήσεις για 06-03-2014
 
Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα της Ε.ΡΑ Ρόδου 08:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Περισσότερες ειδήσεις, με συνεχή ενημέρωση, στις σελίδες της ΕΡΑ Ρόδου  erarodou.blogspot.gr   erarodos.blogspot.gr  και facebook.com/erarodos
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ. 
 
ΣΗΜΕΡΑ, Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΡΟΔΟΥ. ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη σχεδιαζόμενη εκποίηση-παραχώρηση του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου διοργανώνει στις 10 το πρωί στο παλαιό αεροσταθμό, ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΥΠΑ, εν όψει και της επίσκεψης των υπολοίπων υποψηφίων αγοραστών.
Ήδη τον ΔΙΑΓΟΡΑ επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της FRAPORT (Γερμανικών συμφερόντων) και του ομίλου Κοπελούζου, καθώς και της κοινοπραξίας  CORPORATION- AMERIKA-METKA.
Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος, ο οποίος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.
‘’Επειδή το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον αερολιμένα αλλά επηρεάζει το οικονομικό και όχι μόνο μέλλον του Τόπου μας, η συμμετοχή όλων είναι άκρως αναγκαία’’, επισημαίνουν στο κάλεσμα διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου προσθέτοντας πως  αυτή η ευτελής παραχώρηση του εθνικού πλούτου, που σε διεθνές επίπεδο έχει παταγωδώς αποτύχει ως οικονομική πρακτική, είναι δυνατόν να δημιουργήσει και ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας και ασφάλειας.’’
 
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ -  ’’ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ’’
 
Την πλήρη αντίθεσή της στην πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόικας για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, εκφράζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου. 
‘’Η εκποίηση του Αεροδρομίου της Ρόδου‘’ προσθέτει ‘’αποτελεί το δεύτερο πλήγμα για το τόπο μας μετά το κλείσιμο της Ολυμπιακής.  Η ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων θα οδηγήσει στη  κατακόρυφη αύξηση των τελών χρήσης που θα επιφέρει αντίστοιχα μείωση της αεροπορικής κίνησης και αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων. 
Το υψηλό κόστος λειτουργίας των υποδομών, του εξοπλισμού και της συντήρησης των αεροδρομίων σημαίνει μετακύλιση του κόστους στους επιβάτες.  ‘’Μια τέτοια εξέλιξη’’ συμπληρώνει ‘’θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στο τουρισμό της περιοχής μας ο οποίο κατά 85% διακινείται μέσω του Αεροδρομίου.’’ 
Καλεί  τους  τοπικούς φορείς να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου καθώς και τα Σωματεία της δύναμης του και τους εργαζόμενους  να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο τοπικός Σύλλογος ΥΠΑ στις 10 το πρωί, στο Αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ. 
 
ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ - ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ‘’ΔΙΑΓΟΡΑ’’
 
‘’Τυχόν πώληση του αεροδρομίου της Ρόδου θα είναι εγκληματική για το σύνολο των νησιών μας.’’ είχε δηλώσει σε επίκαιρη ερώτηση της για τις πωλήσεις των μικρών αεροδρομίων των Δωδεκανήσων, τον Οκτώβριο του 2013 η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη.
Η κ. Ιατρίδη υπενθυμίζει ότι  τότε ο αρμόδιος Υπουργός είχε διαψεύσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να πωληθούν ή να κλείσουν τα μικρά αεροδρόμια, αλλά είχε παραδεχτεί ότι το αεροδρόμιο της Ρόδου θα ιδιωτικοποιηθεί. Βέβαια, πρόκειται, σημειώνει, για τον ίδιο Υπουργό που πριν λίγο καιρό είχε πει ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια. 
‘’Σε κάθε περίπτωση’’, υπογραμμίζει η βουλευτής των ΑΝΕΛ’’ η κυβέρνηση ακολουθεί πειθήνια τις εντολές των δανειστών. Πουλά, έναντι εξευτελιστικών τιμημάτων, την περιουσία του ελληνικού λαού, τις πανάκριβες υποδομές στα λιμάνια και τα αεροδρόμια που έχει πληρώσει με τους φόρους του. 
Η πώληση του αεροδρομίου της Ρόδου θα εξυπηρετήσει μόνο τον κερδοσκόπο - επενδυτή που θα το αγοράσει. Ξεκάθαρα πράγματα. Το παράδειγμα του «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο είναι ένα από τα ακριβότερα αεροδρόμια της Ευρώπης και το οποίο δεν καταβάλλει τους φόρους του στο ελληνικό δημόσιο, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα’’ συμπληρώνει  απευθύνοντας παράλληλα το εξής ερώτημα: ‘’Ποιος κυβερνητικός βουλευτής, πρώην ένοικος της Ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά, «πανηγυρίζει» ότι κατάφερε με τις ενέργειες του να απεμπλακεί το αεροδρόμιο του νησιού του από το ΤΑΙΠΕΔ, και άρα δεν θα ξεπουληθεί, αντίθετα η όποια ανάπτυξη του θα γίνει ως δημόσιο έργο, από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Αεροδρομίων’’.
 
ΕΠΑΜ ΡΟΔΟΥ .. ‘’ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ’’
 
Το μεθοδευμένο και διακριτικό ξεπούλημα του αεροδρομίου  της Ρόδου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”, καταγγέλει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Ρόδου.
Χαρακτηρίζει  το  κ Ευστάθιο Κουσουρνά, ‘’ως υποτακτικό βουλευτή που υπέγραψε το πρώτο μνημονίο και  συνδράμει με το αξίωμα του Δημάρχου τις διαδικασίες εκποίησης της περιουσίας μας μέσω του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ, προβάλοντας τις ανερυθρίαστα ως επενδύσεις.
“Επενδύσεις” όπως η Ροδιακή Έπαυλη, οι Πηγές Καλλιθέας, ο Προφήτης Ηλίας και περιοχές Natura, Αρχαιολογικοί χώροι και ακίνητα της Μεσαιωνικής Πόλης, μαρίνες και λιμάνια, ΔΕΥΑΡ, οδικό δίκτυο Γκόλφ Αφάντου και ότι άλλο μας κληροδοτήθηκε αποκτημένο με αίμα γενεών, ξεπουλιούνται μέσω του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. με τις πιο αδιαφανείς, σκοτεινές και εκβιαστικές διαδικασίες που γνώρισε ποτέ ο τόπος.’’ υπογραμμίζει το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο ‘’χαρακτηρίζοντας ως απεχθείς τις διαδικασίες δημόσιου διαλόγου για τον δήμαρχο  χρεώνοντας του πρακτικές που καταδεικνύουν το τραγικό έλλειμμα δημοκρατίας και ήθους  της πολιτικής τάξης σε κάθε βαθμό διοίκησης. 
‘’Η ανάπτυξη της πατρίδας‘’ καταλήγει το ΕΠΑΜ Ρόδου, ‘’δεν θα έρθει με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από τους κάθε λογής υποτελείς ευρωλιγούρηδες και ξεπουλητάδες. Η ανάπτυξη θα έρθει όταν ο λαός ξεφορτωθεί την συμμορία των πρόθυμων και πορευθεί με ένα πραγματικό σχέδιο ανάπτυξης φτιαγμένο από τον ίδιο με το βλέμμα στο μέλλον‘’.
 
ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ - ΔΥΠΕ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΠΕΝΕΤΟ ΣΠΥΡΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ‘’ΜΠΑΧΑΛΟ ‘’ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 
 
Μήνυση κατά του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και της ΔΥΠΕ  θα καταθέσει στις 11 το πρωί στο Πρωτοδικείο Κω ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μπενέτος Σπύρου για το ‘’Μπάχαλο’’ όπως χαρακτηριστικά είπε που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της Υγείας στα νησιά και ειδικά στο θεραπευτήριο Λέρου.
‘’Αυτό το κράτος πρέπει να το αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο που αυτό σε αντιμετωπίζει’’, τόνισε ο κ. Σπύρου στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Κω. 
Μίλησε για νησιωτικότητα που υπάρχει μόνο στα χαρτιά, για στραγγαλισμένες και εποπτευόμενες μορφές αυτοδιοίκησης, για πλήρη  αποδόμηση σε Υγεία Παιδεία, ΔΟΥ, Ακτοπλοΐα, λόγω των μνημονιακών πολιτικών. Αναφέρθηκε στις διαχρονικές παρεμβάσεις του στα κέντρα λήψης των αποφάσεων κεντρικά και περιφερειακά καθώς και  στις προτάσεις του, υπενθυμίζοντας τη πρόταση του, από το 88, διεκδίκησης μιας Περιφέρειας για όλο το Αιγαίο. 
‘’Αυτό το κράτος’’ υπογράμμισε ο επί 28 χρόνια δήμαρχος των Λειψών ‘’είναι ανίκανο, ανήμπορο, αδύναμο και δεν εγγυάται καμία προοπτική για τον τόπο. Η περιφερειακή ανάπτυξη, είναι η μόνη ελπίδα. Η αυτοδιοίκηση θα φέρει την ανάπτυξη‘’.
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στο χωροταξικό. Δήλωσε κάθετα αντίθετος στη «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού, ο οποίος πλέον πρέπει να στηριχθεί στην ιστορία της παραγωγής του τόπου. ‘’Κάποιοι ανακάλυψαν ξαφνικά  και την ‘’μονοκαλλιέργεια’’ του τουρισμού. Όταν τους τα λέγαμε από την δεκαετία του ’80, μας αντιμετώπιζαν ειρωνικά», τόνισε, προσθέτοντας πως, ‘’η κρίση στον τουρισμό δεν είναι οικονομική αλλά δομικού χαρακτήρα. Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγνώμη, να κάνουν την αυτοκριτική τους. Δεν μπορούν να λένε ότι, παρουσιάζουν το νέο. Δεν είναι το νέο, είναι το πολύ παλιό και επειδή στοιχειώδεις κανόνες ηθικής και δεοντολογίας λένε ότι, αυτός που έσφαλε μία, δύο, τρεις φορές δεν μπορεί να εγγυηθεί την ανατροπή και το νέο, κάποιοι πρέπει να το καταλάβουν και σιωπηλά να τραβηχτούν στην πάντα’’. 
Χρέωσε ευθύνες  σε Περιφέρεια πρώην Νομαρχία αλλά και ΕΒΕΔ για τρία ’’αυτοκτονικά’’ όπως είπε χτυπήματα. Το χάσιμο της ΔΑΝΕ, τον εκφυλισμό του ΔΗΦΟΔΩ και το κλείσιμο της Τράπεζας Δωδεκανήσου. ‘’Δεν άνοιξε ρουθούνι. Ποια ήταν η αντίδραση του Επιμελητηρίου; Ποιος είναι ο ρόλος των Επιμελητηρίων» αναρωτήθηκε «Δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Είναι οι εν δυνάμει σύμβουλοι της πολιτείας απέναντι στις πολιτικές που πρέπει να χαραχτούν σε μία χώρα» συμπλήρωσε.
Χαρακτήρισε κρατιστή τον   Περιφερειάρχη  Γ. Μαχαιρίδη, ενώ επέκρινε και τον κ. Χατζημάρκο για την θητεία του στο Επιμελητήριο, επισημαίνοντας ότι και οι 2 είχαν  θέση, ρόλο και ευθύνη για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Τέλος δήλωσε αποφασισμένος να συγκρουστεί όπως έκανε μέχρι τώρα, με όρους πολιτικούς για να μην εκποιηθεί η δημόσια περιουσία και τα αεροδρόμια του Νομού.
 
Δ. ΓΑΚΗΣ - ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ Η ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΑΥΛΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ 
 
«Φτάνει πια. Η κοροϊδία του ροδιακού λαού πρέπει να σταματήσει. Η απληστία της κυβερνήσεως δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό. Είναι ανήκουστο, η Ροδιακή Έπαυλη, κομμάτι της περιουσίας του Ροδιακού λαού, να πρέπει να πληρώνει το ενοίκιο της ντροπής που ζητάει το Υπουργείο Οικονομικών.’’ δηλώνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου.
Δ. Γάκης με αφορμή τις εξελίξεις όσον αφορά στη Ροδιακή Έπαυλη και το μίσθωμα που φέρεται να ζήτησε  το Υπουργείο Οικονομικών. ‘’Ο Δήμος Ρόδου έχει αναλάβει τη συντήρηση του χώρου εδώ και δεκαετίες, χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε σήμερα η Ροδιακή Έπαυλη.’’ αναφέρει ο κ. Γάκης ζητώντας, η Ροδιακή Έπαυλη να αντιμετωπιστεί ως έχει, δηλαδή ως δημόσια περιουσία που ανήκει σε όλους τους κατοίκους του νησιού, και όχι ως εμπόρευμα. 
‘’Αν δεν μπορεί να παραχωρηθεί δωρεάν προς χρήση,’’ προσθέτει ‘’τότε το απαραίτητο μίσθωμα θα πρέπει να είναι καθαρά συμβολικό, και όχι ληστρικό όπως είναι η πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, δεσμευόμενος για συνέχιση της προσπάθειας, κοινοβουλευτικά αλλά και κομματικά. 
 
ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ:  ''H ETAΔ  ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΑΥΛΗ’’
 
‘’H αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, πρέπει να εδράζεται στον ορθολογισμό, στην περίπτωση της Ροδιακής Έπαυλης, αυτό όμως δεν συμβαίνει.’’ δηλώνει ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας αναφορικά με τη Ροδιακή Έπαυλη. 
Ο κ. Κόνσολας εκφράζει την έκπληξη του  όταν πληροφορήθηκε τις απαιτήσεις της ΕΤΑΔ ΑΕ, που ζητά μηνιαίο ενοίκιο 8.770 ευρώ από το Δήμο, προκειμένου να συναινέσουν στην παραχώρηση της διαχείρισης του ακινήτου.
‘’Κάποιοι’’ υπογραμμίζει ‘’δεν ξέρουν τι είναι, που βρίσκεται αλλά και την κατάσταση της Ροδιακής Έπαυλης. Βλέπουν μόνο τους αριθμούς που αποτελούν την ταυτότητα του ακινήτου. 
Αγνοούν ότι η αποκατάσταση της Ροδιακής Έπαυλης, που σήμερα καταρρέει από τη φθορά του χρόνου, είναι ενταγμένη ως έργο στο ΕΣΠΑ. Αν δεν προχωρήσει τα χρήματα θα χαθούν και θα απενταχθεί.’’ Ο βουλευτής της ΝΔ  καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να παρέμβει στο ζήτημα καταθέτοντας ταυτόχρονα επίκαιρη ερώτηση. 
 
Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ …’’ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ Η ΝΔ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ’’
 
«Αποδεικνύεται ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και κυβερνά και απλά, η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί. Παρά το γεγονός ότι ως αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία, είχε καταγγείλει ότι ο νόμος Ραγκούση και το δόγμα «ένα νησί, ένας δήμος», θα ήταν καταστροφικό. Γεγονός που έχει αποδειχθεί και στην πράξη.’’.. Τονίζει σε δήλωση της  η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με την απόφαση του ΠΑΣΟΚ  να διατηρηθεί ο ένας δήμος στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου. 
Η κ. Ιατρίδη σημειώνει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εκτιμούν  πως  τέτοια ζητήματα θα πρέπει να τα λύνει η ίδια η τοπική κοινωνία, με δημοψηφίσματα. Οποιαδήποτε άλλη λύση, εντάσσεται απλώς στον σχεδιασμό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και τα οποία έχουν χάσει κάθε επαφή τους με την κοινωνία. 
 
ΣΤΕΦΑΝΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΠΑΛΟΝΑΚΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
 
Ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα είναι ιστορική στιγμή για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα γιατί πρώτη φορά στο Νοσοκομείο μας άρχισαν να γίνονται στεφανιογραφίες και από τη Δευτέρα και αγγειοπλαστικές (μπαλονάκι). Έτσι κατά τον καλύτερο τρόπο θα αντιμετωπίζονται τα εμφράγματα, με προοπτική η διαδικασία του εμφράγματος να σταματά και να αποφεύγεται η νέκρωση της καρδιάς. Με συνεχή εποπτεία της πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ θα επιχειρηθεί και αντικατάσταση βαλβίδων της καρδιάς χωρίς εγχείρηση. Όμως το μεγάλο επίτευγμα είναι ότι αν ένας άρρωστος προσέλθει στο νοσοκομείο σε προεμφραγματική κατάσταση ή λίγη ώρα μετά από την έναρξη του εμφράγματος, θα μπορεί τελικά να αποφύγει την εγκατάσταση του εμφράγματος.
 Η Ρόδος διευκολύνει αυτές τις περιπτώσεις γιατί οι αποστάσεις μέσα στην πόλη είναι μικρές και μέσα σε λίγα λεπτά, αυτός που αισθάνεται έναν πόνο στην καρδιά, θα μπορεί να διακομίζεται στο Νοσοκομείο μας και να τυχαίνει της ανάλογης φροντίδας. 
Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είδα να πραγματοποιείται αυτή η αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας και θα είμαι ακόμα πιο ευτυχής όταν αρχίσει να λειτουργεί και το Ογκολογικό Κέντρο, που φαίνεται να είναι και αυτό πολύ κοντά, για την αντιμετώπιση του καρκίνου, με ακτινοθεραπείες.
 Θεωρώ ότι η αναβάθμιση αυτή του Νοσοκομείου μας θα του εξασφαλίσει κάλυψη των κλινών του 100% γιατί σήμερα η πληρότητά του κυμαίνεται στο 50%, αφού οι συμπατριώτες μας καταφεύγουν στα μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καρδιοπάθειες και τους καρκίνους, που είναι οι πρώτες αιτίες θανάτου στη χώρα μας και φυσικά στη Δωδεκάνησο.»
 
ΧΑΤΖΗΣ ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ: ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ 
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Χατζής Χατζηευθυμίου ήταν προσκεκλημένος σήμερα στην ΕΡΑ Ρόδου φιλοξενούμενος της Ρένας Βενιανάκη και του Διαμαντή Διαμαντή. 
Ο κ. Χατζηευθυμίου είπε πως «θέλησα να ασχοληθώ με τα κοινά γιατί αυτό επέβαλε η αγάπη μου και οι εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έγιναν πολλά λάθη που δεν αφορούν το δήμαρχο αλλά το θεσμικό πλαίσιο.
 Φταίνε εκείνοι που δεν έλυσαν τα προβλήματα πριν ξεκινήσει η λειτουργία του ενιαίου Δήμου. Ήταν δουλειά του Υπουργείου Εσωτερικών που έπρεπε να παραδώσει έτοιμα τα στοιχεία στον κ. Κουσουρνά. 
Αν χωριστεί ο Δήμος και είμαι δήμαρχος θα ζητήσω παρέμβαση ορκωτών λογιστών, είπε. 
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Χατζηευθυμίου είπε το θέμα της λειτουργίας του Δήμου ήταν λάθος του κ. Κουσουρνά να συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες στο κέντρο. Απέδωσε σε λάθος κάποιων πρώην συνεργατών του να στηρίξουν πριν 4 χρόνια άλλες παρατάξεις και που σήμερα επανέρχονται σε εκείνον. Τη ζημιά όμως την είχαν κάνει. Δεν έχω λόγους να μην πιστέψω αυτούς τους ανθρώπους κρατώντας όμως πάντα τις επιφυλάξεις μου.
Ο κ. Χατζηευθυμίου επανέλαβε την πρότασή του να υπάρξει μόνο μια παράταξη, στις δημοτικές εκλογές, να ενωθούν δηλαδή όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στην πρόοδο, στις ριζοσπαστικές αλλαγές αλλά και στους τρεις πυλώνες που κατέθεσε‘’. Η Ρόδος ‘’υπογράμμισε ο κ. Χατζηευθυμίου ’’βρίσκεται σε οριακό σημείο, την ώρα που η αυτοδιοίκηση έχει χάσει όχι μόνο τον προσανατολισμό της, αλλά και την αληθινή επαφή και επικοινωνία με τον πολίτη. Την μεταρρύθμιση και τις αλλαγές που δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν αυτοί, να τις κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Να αλλάξουμε αυτό το αποτυχημένο και χρεοκοπημένο μοντέλο. Με βαθιές και ριζοσπαστικές αλλαγές για έναν ισχυρό δήμο, με 10 δημοτικές ενότητες που θα είναι κυρίαρχες εντός των ορίων τους και με τις τοπικές κοινότητες να αποκτούν ρόλο, αρμοδιότητες, πόρους. ’Όταν καθίσουμε μαζί όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων μπορούμε να κατεβούμε ενιαία. Με δημοσκόπηση όπου θα ακολουθήσουν όλοι θα βρούμε και τον επικεφαλής’’ είπε.
Η φιλοσοφία της πρότασής μου είναι «ξεχάστε τα κόμματα και τις πολιτικές τοποθετήσεις σας», υπογράμμισε φέρνοντας ως παράδειγμα την πολυσύνθετη κυβέρνηση του Ισραήλ….
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι τόσον η παράταξη του όσο και του Καρίκη αντλούν τη δύναμη τους από τον ίδιο πολιτικό χώρο είπε πως είναι ανοικτός σε κάθε συζήτηση. Δεν μπορεί να στερήσει κανείς τη φιλοδοξία κανενός. Φαίνεται ότι οι παρατάξεις θα είναι δύο εκτός αν συμβεί κάτι που να δρομολογεί κοινή συγκρότηση ψηφοδελτίου. «Προσπαθώ» να συζητήσω το θέμα με τον κ. Καρίκη είπε. Επίσης είπε ότι συζητά με τη Ν.Δ αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Επικοινώνησα με τον κ. Καμένο και συζητήσαμε θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως ο Καλλικράτης οι προτεινόμενες αλλαγές και άλλα.» Στο Δήμο θέλω να υπάρχει ανεξαρτησία, τόνισε. Από τη θητεία μου κρατώ ως θετικό το έργο που έχει παραχθεί και τα σχέδια που είχαμε και αυτό θα συνεχίσουμε. Αυτό που αποβάλλω είναι η μεγάλη ελευθερία και η ανεξαρτησία που πρέπει να δίνει κανείς σε συνεργάτες. Όλοι οι άνθρωποι δεν λειτουργούν το ίδιο και πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος.
 
ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ
 
Από το Δήμο Ρόδου έγινε γνωστό πως στο σημείο της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου που διέρχεται από τον ποταμό «Σκατουλιάρη» θα εκτελούνται εργασίες οδοποιίας στα πλαίσια της υλοποίησης των εργασιών του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ». Για τον λόγο αυτό το τμήμα της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου από το ύψος της πρώτης διασταύρωσης προς Αρχάγγελο έως τη διασταύρωση προς Αρχάγγελο-Μαλώνα θα κλείσει.
Τα διερχόμενα οχήματα και για τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας θα κατευθύνονται με την κατάλληλη σήμανση μέσω του οικισμού του Αρχαγγέλου.
Οι κάθετοι δημοτικοί δρόμοι επί της Εθνικής Οδού που συμβάλουν στο περιφραγμένο τμήμα εκτέλεσης των εργασιών, θα παραμείνουν κλειστοί σε όλο το πλάτος τους επί της Εθνικής Οδού.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι (πεζοί ή με οχήματα) από την περιοχή εκτέλεσης των εργασιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Επίσης οι διερχόμενοι οδηγοί οφείλουν να επιδεικνύουν την πρέπουσα προσοχή και να υπακούουν στις σηματοδοτήσεις, καθώς και στις υποδείξεις της Τροχαίας και του προσωπικού ασφαλείας.
Πιθανές αλλαγές στις παραπάνω ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ανακοινωθούν εγκαίρως από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΡΟΔΟΥ.
 
Ξεκίνησε η τοποθέτηση συσκευών ραντάρ στο κέντρο καθώς και πέριξ της πόλης. Οι  ειδικές αυτές συσκευές διαχείρισης κυκλοφορίας οχημάτων συλλέγουν δεδομένα δηλαδή ποσά οχήματα περνάνε από ένα σημείο και μετά από επεξεργασία θα δίδονται χρήσιμες πληροφορίες, μέσα από οθόνες led, στους οδηγούς που θέλουν να πάνε στο κέντρο της πόλης μας. Δεν συλλέγουν ούτε αποθηκεύουν εικόνα και ήχο, επομένως δεν υπάρχει θέμα προσωπικών δεδομένων και δεν θα είναι συνδεμένες με την τροχαία. Σε όλη την πόλη θα τοποθετηθούν περίπου 20 από αυτές τις συσκευές τις επόμενες μέρες.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ
 
ΠΑΜΕ…’’Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ’’ 
 
Για άθλια απόφαση του υπουργού υγείας και της κυβέρνησης που γίνεται στο όνομα των ανασφάλιστων, κάνει λόγο το ΠΑΜΕ, με αφορμή το χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ οι πολίτες. ‘’Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ανασφάλιστοι είναι θύματα της ίδιας πολιτικής, των συνεχόμενων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Η φοροληστεία, η ακρίβεια και τα χαράτσια δεν αφήνουν κανέναν έξω. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Η κυβέρνηση θέλει και με αυτό το νέο χαράτσι να μεταφέρει τα βάρη στη τσέπη του εργαζόμενου λαού, των λαϊκών στρωμάτων. Για άλλη μια φορά κερδισμένοι βγαίνουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι στο χώρο της υγείας’’, αναφέρει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλώντας τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, να μην αποδεχτούν και αυτή τη ληστεία, το εμπόδιο για να έχουν πρόσβαση στην υγεία και στα φάρμακα.
Καλεί επίσης και τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς των γυναικών, της νεολαίας, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων, να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης για να μην περάσει το αντιλαϊκό αυτό μέτρο. 
 
Κ. ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ…ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ 
 
Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του θα είναι υποψήφιοι και σ’ αυτές τις εκλογές διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Κω Κώστας Καίσερλης, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη τύπου για τη συνεταιριστική επιχείρηση στο  Κέντρο Υγείας και το Κτηματολόγιο. 
Επεσήμανε ότι «δεν έχει βρει (όσο και αν έχει ψάξει) καμία καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου εις βάρος του», απαντώντας στο πρωτοσέλιδο του ‘’ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΩ’’ περί αργίας και εξέφρασε την απορία του, για το γεγονός ότι κάποιοι πολιτικοί του αντίπαλοι, θεωρούν ότι αυτή η Δημ. Αρχή έχει διχάσει τους πολίτες και έχει διαρραγεί η ενότητα της κοινωνίας. 
Όσον φορά  στο Κ.Υ. Αντιμάχειας ενημέρωσε ότι η Κοιν. Συνεταιριστική Επιχείρηση για το ΚΥ έχει πάρει το ΑΜΚΑ, την άλλη εβδομάδα θα πάρει και ΑΦΜ και στο επόμενο Δημ. Σ/λιο θα έρθει προς ψήφιση η Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου με την ΚοινΣΕπ ύψους 380.000 ευρώ. ‘’Για πρώτη φορά στην Κω’’ πρόσθεσε ‘’δημιουργείται ένας οργανωμένος και θεσμικά κατοχυρωμένος  πυρήνας εθελοντών πολιτών που σταδιακά θα συμπεριλάβει όλους όσους το επιθυμούν με σκοπό την ανάπτυξη κοινωνικών συνεταιριστικών δράσεων που δεν αποσκοπούν στο κέρδος στον τομέα της υγείας’’.  
Σχετικά με  τη προετοιμασία για την μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης στο Κτηματολόγιο  ο κ. Καίσερλης είπε   ότι σήμερα η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου με την ευθύνη των μηχανικών της, παραδίδουν την εργασία τους και την επόμενη εβδομάδα την αποστέλλουν με τα σχετικά έγγραφα και δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προς θεώρηση και έγκριση με σκοπό εντός του δεκαημέρου να κατατεθούν στο Κτηματολογικό γραφείο Κω – Λέρου. 
 
Ν. ΜΥΛΩΝΑΣ..’’ΣΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Ο ΧΥΤΑ’’ 
 
‘’O XYTA Kω συμπλήρωσε τα 5,1 έτη της προβλεπόμενης ζωής του! Η λειτουργία του μας απάλλαξε από την ύπαρξη των 6 χωματερών που μόλυναν ανεξέλεγκτα την γη, το νερό και τον αέρα του νησιού μας. Τα 2 κύτταρα-σκάμματα του όμως έχουν γεμίσει και η εναπόθεση των απορριμμάτων τώρα γίνεται υπό κλίση. Πολύ αμφιβάλλουμε αν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τις ανάγκες υγειονομικής ταφής όλο το 2014!‘’ επισημαίνει  ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Ελπίδας Νίκος Μυλωνάς. 
Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στην απουσία ελέγχου από κρατικές και περιφερειακές υπηρεσίες ,για τη ποιότητα της διαχείρισης , στις απαλλοτριώσεις που δεν έγιναν, στη προχειρότητα. Κάνει λόγο  για  πολιτική σκοπιμότητα των δημοτικών αρχών και πολιτική ανευθυνότητα που έβαλε τις βάσεις για την εκτός προδιαγραφών λειτουργία του ΧΥΤΑ μετατρέποντας την επιχείρηση σε εργαλείο πελατειακών επιλογών. 
 
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ
 
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και  οι  προοπτικές ανάπτυξης του αγροτικού τομέα καθώς και το θέμα της λειτουργίας λαϊκών αγορών, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Αγροτικού Συλλόγου και μελών της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.
Ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γ. Κυρίτσης, αναφέρθηκε σε τέσσερις δεσμεύσεις της παράταξης για το πρωτογενή τομέα εφόσον εκλεγεί δημοτική αρχή 
*Λειτουργία γραφείου μέσα στο Δήμο Κω  για συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες 
* Ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα ανά περιοχή.
*Δημιουργία μονάδων μεταποίησης στον αγροτικό τομέα μέσα από τον επενδυτικό νόμο.
* Νέο και σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών στην Κω, με τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και χωροταξικό σχεδιασμό.
Αναζήτηση χώρου για την ίδρυση ενός δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στο νησί.  Και 
*Τοπική συμφωνία για την σύνδεση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα στην Κω με τον τριτογενή τομέα και τον τουρισμό. 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ
 
Κοσμήματα και δυο ηλεκτρονικούς υπολογιστές αφής (tablet), αφαίρεσαν άγνωστοι μπαίνοντας από μπαλκονόπορτα σε κατοικία ημεδαπών που απουσίαζαν, στη Κάρπαθο. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό τμήμα, το οποίο και διενεργεί έρευνα. Για τον εντοπισμό των δραστών.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06/03/2014 - 11:00