Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών το πολυνομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την φορολογία εισοδήματος και τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής των νόμων 4046/2012 και 4127/2013.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής μόνον από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε και έχει δηλώσει πως θα καταψηφίσει και το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

 

Εξάλλου, την εναντίωσή τους στις δρομολογούμενες απολύσεις δημοτικών αστυνομικών, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών τεχνικής εκπαίδευσης, εξέφρασαν σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων κοινωνικών φορέων, με τον πρόεδρο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να δηλώνει πως ο κλάδος του «θα προστατεύσει τη δουλειά του» και τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ να αφήνει βαριά υπονοούμενα για τον υπουργό Παιδείας.

Κατά της διάλυσης της δημοτικής αστυνομίας τάχθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Κώστας Καββαθάς, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στην πάταξη του παραεμπορίου και προειδοποιώντας πως «οι εμποροβιοτέχνες δεν θα ανταποκριθούν στον κοινωνικό αυτοματισμό που τους υποβάλλει η κυβέρνηση», την οποία κατηγόρησε πως δεν έχει δεχθεί ούτε μία από τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Θέμης Μπαλασόπουλος, τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, «αλλά πώς; να κόψουμε τις μονάδες και μετά να πούμε πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό;». Ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος, δήλωσε πως «όποιες περιπτώσεις έχουν παρανομήσει ή παραβιάσει το καθήκον τους, καθώς και περιπτώσεις με πλαστά παραστατικά, δεν έχουν καμία θέση στη δημόσια διοίκηση».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, παρατήρησε πως η τοπική αυτοδιοίκηση «είναι ο μόνος φορέας που έχει συνεισφέρει στη δημοσιονομική προσαρμογή».

Πηγή: ΑΠΕ