Εξουθενωμένο προσωπικό λόγω υποστελέχωσης στο "Αμαλία Φλέμιγκ"

Στο  blog του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγκ", περιγράφεται τόσο η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι/ες σε αυτό, όσο και τα περιεχόμενα των επαφών τους με τη διοίκηση του νοσοκομείου:


"Μετά από απαίτηση του Σωματείου έγινε, την Πέμπτη, συνάντηση με την υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου. Το κύριο ζήτημα που θέσαμε ήταν βέβαια η έλλειψη προσωπικού.
  Κυρίως η έλλειψη τραπεζοκόμων  και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και όλων των άλλων ειδικοτήτων που έχει  χτυπήσει κόκκινο εδώ και καιρό. Τονίσαμε ότι το προσωπικό είναι εξουθενωμένο, στα όρια του κινδύνου και ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση τρόμου. Ζητήσαμε να σταματήσουν οι δικαιολογίες της "αναμονής" του νέου οργανισμού που θα τακτοποιεί το προσωπικό και να προχωρήσει άμεσα η διοίκηση σε στελέχωση, τοποθέτηση και γενικότερα οργάνωση των υπηρεσιών με αιχμή τη νοσηλευτική υπηρεσία. Η διαδικασία αυτή πρέπει να είναι διαφανής αντικειμενική, δίκαιη και σύνομη και βεβαίως να έχει αναδρομική ισχύ ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


 Θέσαμε επίσης την άποψη ότι δεν πρέπει να στερήσουμε από το λαό όλων των Βορείων περιοχών της Αττικής, στον οποίο κυρίως προσφέρουμε υπηρεσίες περίθαλψης, τη δυνατότητα να υπάρχει εφημερεύον νοσοκομείο μια ακόμη ημέρα της εβδομάδας. Συνεπώς το νοσοκομείο μας πρέπει να στελεχωθεί, να αναπτυχθεί,  και να λειτουργήσει εφημερεύοντας αυτοτελώς, όπως γίνεται σήμερα.


   Τέλος ζητήσαμε πληροφόρηση για το κλείσιμο της Πτ. Μπόμπολα και απαιτήσαμε να εγκαταληφθεί κάθε σχέδιο οριστικού κλεισίματος και να λειτουργήσει άμμεσα γιατί ανάγκες υπάρχουν πολλές και η πτέρυγα αυτή διαθέτει και την υποδομή και τους χώρους για να τις καλύψει.


   Η γενική τοποθέτηση της διοίκησης ήταν πως η πολιτική απόφαση που άλλαξε (!!!) πρόσφατα είναι να κρατηθεί το νοσοκομείο ανοιχτό (Βέβαια είναι ζήτημα τι ενοεί καθένας με το "ανοιχτό") και γι' αυτό το λόγο αναμένεται η υποβολή των αναγκών μας στη διοικητική και πολιτική ηγεσία ώστε να υπάρξει στελέχωση με προσωπικό.


   Για το θέμα των τραπεζοκόμων ορίστηκε νέα συνάντηση για αύριο για να βρεθεί ένας άμεσος τρόπος να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον προσωρινά το πρόβλημα.


   Για το ζήτημα της στελέχωσης και της οργάνωσης, λάβαμε την απάντηση πως θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αμέσως μόλις οροκληρωθεί η καταγραφή προσωπικού και αντικειμένων που έχουν ανατεθεί στους εργαζόμενους. Αν και πήραμε την υπόσχεση ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, αναρωτιόμαστε τι σχέση έχει η καταγραφή αφού η διοίκηση ξέρει ποιός είναι τοποθετημένος που και τι καθήκοντα εκτελεί, έστω και "δια λόγου" τις περισσότερες φορές - κατά παράβαση κάθε νομιμότητας.
   Για το ζήτημα του τρόπου εφημερίας, υπήρξε συμφωνία, έτσι όπως θέσαμε το ζήτημα.

 Για την ουσία της υπόθεσης, να πούμε πως δεν είμαστε εμείς που θα αμφισβητήσουμε ή θα επιβεβαιώσουμε προθέσεις. Το ζήτημα είναι πως όσο ο καιρός περνάει και τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται, αλλά χειρότερεύουν μέρα με τη μέρα, καθώς η δουλειά πολλαπλασιάζεται, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αναμονής και οι πραγματικές προθέσεις αποκαλύπτωνται στην πράξη.
Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να αφήσουμε το νοσοκομείο να ρημάξει. Όσο για το κεντρικό ζήτημα, αν μείνει ανοιχτό το Φλέμιγκ, τι θα γίνει μετά τις εκλογές και αν έχει αλλάξει η πολιτική απόφαση (Δηλαδή αν έφερε αποτέλεσμα ο αγώνας μας μαζί με το λαό της περιοχής ) Κοντός ψαλμός αλληλούϊα!".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54