Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμο για το πολυνομοσχέδιο

Κυβερνητική σύσκεψη έγινε το βράδυ της Παρασκευής, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, τα προαπαιτούμενα για την καταβολή των δόσεων από τους δανειστές της χώρας και η αντιμετώπιση της αναταραχής που έχει ξεσπάσει στους δήμους.

Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι δεν βλέπει καμία αντίδραση βουλευτών της συμπολίτευσης στο πολυνομοσχέδιο, ενώ για τις αντιδράσεις των δημάρχων παρέπεμψε στον Υπουργό Εσωτερικών.

Για τους δημοτικούς αστυνομικούς αποφασίστηκε ότι όσοι έχουν πραγματικά πιστοποιητικά σπουδών και εμπειρίας δεν θα μείνουν άνεργοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε συζήτηση και για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στις 8 Αυγούστου.

 

 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση για τις αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης στο πολυνομοσχέδιο απάντησε: «Δε βλέπω εγώ κάποια αντίδραση. Δεν έχω δει κάποια αντίδραση. Εγώ βέβαια σήμερα δεν ήμουν στη Βουλή. Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων χθες δεν είδα ισχυρές αντιδράσεις».

Σε άλλη ερώτηση για τις αντιδράσεις κι από την πλευρά των δημάρχων, ο κ. Στουρνάρας παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μιχελάκη.

Πάντως ειδικότερα για το θέμα των δημοτικών αστυνομικών αποφασίστηκε ότι όσοι έχουν πραγματικά πιστοποιητικά σπουδών και εμπειρίας δεν θα μείνουν άνεργοι. Η σύσκεψη εξελίχθηκε σε μία ευρύτερη συζήτηση για την πολιτική επικαιρότητα μέχρι και για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στις 8 Αυγούστου.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13/07/2013 - 19:08