Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

 

ΕΡΑ Ρόδου - Τοπικές Ειδήσεις για 21-02-2014
 
Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα της Ε.ΡΑ Ρόδου 08:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Περισσότερες ειδήσεις, με συνεχή ενημέρωση, στις σελίδες της ΕΡΑ Ρόδου erarodou.blogspot.gr   erarodos.blogspot.gr  και facebook.com/erarodos
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ. 
 
ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ..’’ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ’’.
 
Την πρώτη του συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου. Ο κ. Σπύρου ανέφερε ότι η παράταξη που εκπροσωπεί στηρίζεται από πολιτικά κόμματα και φέρει το όνομα "Νησιωτική Ανατροπή".
 Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στη Νότια Δωδεκάνησα Νεκτάριος Σαντορινιός, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο πρόεδρος της ΣΕ Μιχάλης Μπαλλάς, ο γραμματέας Νίκος Γιαννάς και ο ταμίας της τοπικής οργάνωσης , από τους Οικολόγους ο Δημήτρης Γρηγοριάδης και ο Μιχάλης Κουλούμπρης
Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση , που  μετατράπηκε σε διαχειριστή κεντρικών πολιτικών επιλογών της εκάστοτε κυβέρνησης νησιωτικότητα που παραμένει ουτοπία, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που οδεύουν και αυτοί προς κατάργηση, η μείωση των επιχορηγήσεων στις «άγονες», ακτοπλοϊκές γραμμές, η οποία έχει  οδηγήσει σε απομόνωση πολλά νησιά, η δημόσια υγεία που συνεχώς επιδεινώνεται, η περιβαλλοντική υποβάθμιση  και η κρίση του μοντέλου  του μαζικού τουρισμού ήταν τα βασικά σημεία της διακήρυξης της Περιφερειακής Παράταξης.
‘’Χρειάζονται σημαντικές αλλαγές, ρήξη με το παρελθόν και τις πρακτικές που μας έφεραν μέχρι εδώ, αλλά και ανατροπή - αποφυγή της ισοπέδωσης των πάντων μέσα στη λογική των «μνημονίων» και κυρίως  αποφυγή οριζόντιων μέτρων που δεν θα διαφοροποιούν την νησιωτική από την ηπειρωτική Ελλάδα.’’ τόνισε ο κ. Σπύρου  μιλώντας για ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 365 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΣ ΔΥΟ Η ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ. 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για 
*Εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης  και  ανακούφιση των πολιτών που υποφέρουν από την εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου.
*Ενεργοποίηση της κοινωνικής συμμετοχής 
*Το δικαίωμα όλων των παιδιών της Περιφέρειας  σε ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.
*Αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου της Περιφέρειας με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης 
*Απόκρουση του φασισμού, της ξενοφοβίας και τού ρατσισμού.
*Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και απόκρουση  πολιτικών  ξεπουλήματος των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας   και 
*Αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της περιφέρειας με αναπροσανατολισμό του τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό με τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα της οικονομίας.
 
ΕΛΕΝΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ… ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΚΟ.
 
"Σε λίγο θα ντρεπόμαστε να λέμε τη λέξη ΜΚΟ. Ξέρω περιπτώσεις ΜΚΟ που πήγαν για συγκεκριμένο σκοπό στην Αφρική και το έργο που έπρεπε να κάνουν δεν είχε καμιά σχέση με αυτό που έκαναν..’’ ανέφερε η εκπρόσωπος της ΜΚΟ ‘’Γιατροί Καρδιάς’’ Ελένη Σωτηρίου μιλώντας στην ΕΡΑ Ρόδου και στους δημοσιογράφους Ρένα Βενιανάκη και Διαμαντή Διαμαντή..και με αφορμή την υπόθεση των 9 εκατομ. Ευρώ στη ΜΚΟ για την αποναρκοθέτηση.
‘’Εμείς ως οργάνωση ‘’πρόσθεσε  η κ. Σωτηρίου ‘’ χρηματοδοτηθήκαμε δυο τρεις φορές για τρόφιμα στην Αφρική με ελάχιστα ποσά. Πήγαμε μαζί με τους πρέσβεις μας και κάναμε τη διανομή. Όλα αυτά καταγράφονται και οφείλεις στο τέλος να δίνεις λογαριασμό. Σε μια άλλη περίπτωση μας είχαν υποσχεθεί 30.000 ευρώ για να φτιάξουμε ένα χειρουργείο για το Μπουρούντι.  
Τα χρήματα αν και μας τα είχε υποσχεθεί ο κ. Μ.Βαρβιτσιώτης, δεν τα πήραμε ποτέ, τα βάλαμε από την τσέπη μας. Δυστυχώς με τα όσα έχουν γίνει δυσφημούνται οι ΜΚΟ ενώ θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά και σε χώρες που έχουν ανάγκη αλλά και στην ίδια της Ελλάδα" επεσήμανε η εκπρόσωπος των ‘’Γιατρών Καρδιάς’’, συμπληρώνοντας ότι είναι συνειδητή επιλογή των μελών της οργάνωσης  να στηρίζονται στις δικές τους οικονομικές δυνατότητες και να προσφέρουν όσα μπορούν σε περιοχές της Αφρικής, της Ασίας αλλά τώρα και της Ελλάδας. 
Η κ. Σωτηρίου μίλησε και για το ταξίδι της Οργάνωσης στην Κεφαλονιά με αφορμή τον μεγάλο σεισμό, όπου  προσφέρθηκαν κλινοσκεπάσματα, φάρμακα και τρόφιμα. Τα επόμενα ταξίδια είναι στη Γεωργία, Μολδαβία, Καμερούν και Σιέρα Λεόνε. Στις δύο πρώτες χώρες  η Οργάνωση θα δώσει  κουβέρτες και ρούχα σε παιδιά σχολείων και στις δύο τελευταίες, φάρμακα.
 
ΣΗΜΕΡΑ Η  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.
 
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω  από τα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου χαρακτηρίζοντας Πραξικοπηματικό το κλείσιμο του Οργανισμού, καταγγέλλοντας το σφράγισμα των μονάδων  υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ρόδου και  σε όλη τη χώρα, που οδηγεί σε διαθεσιμότητες-απολύσεις γιατρών, υγειονομικού  και διοικητικού προσωπικού και στην ταλαιπωρία χιλιάδες εργαζομένους και συνταξιούχους. 
‘’Η επόμενη μέρα θα βρει τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας να καταργείται και την επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας να δυναμώνει, καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι δεν θα δικαιούνται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Τα όποια δικαιώματα για δωρεάν περίθαλψη είχαν απομείνει κατεδαφίζονται και σπρώχνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στους ιδιώτες.’’ υπογραμμίζει η διοίκηση του Εργατικού κέντρου καλώντας
τους πολίτες της Ρόδου να παλέψουν για: 
• Να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στην Υγεία. 
• Να μην καταργηθεί - συγχωνευτεί καμία δημόσια μονάδα Υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας. 
 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
 
Ημερίδα με θέμα την ποιότητα στον τουρισμό, ώστε  να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να αναβαθμιστεί το τουριστικό  προϊόν. διοργανώνουν αύριο Σάββατο στο Ξενοδοχείο Mediterranean, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου.
Μιλώντας για την ημερίδα  ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Κακλιός έκανε λόγο για  αναγκαιότητα αλλαγής σκέψης νοοτροπίας στο τουριστικό προϊόν, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά απέναντι στους τουρίστες πρέπει να αλλάξει.
Αυτή η ημερίδα, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος στοχεύει στο να βελτιώσει, να αναβαθμίσει και να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν ώστε να επιμηκυνθεί και η τουριστική περίοδος. «Η ποιότητα είναι μονόδρομος» είπε χαρακτηριστικά και έκανε γνωστό ότι η διεξαγωγή της καθιερώνεται να πραγματοποιείται κάθε χρόνο πριν από  την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Δρακόπουλος ειδικός σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο Tιμ Ανανιάδης διευθυντής των Starwood hotels σε Ελλάδα Τουρκία και Κύπρο, ο Γιάννης Αφουκατούδης διευθυντής των Thomas Cook και Neckerman Αυστρίας, ο Γιώργος Πελεκανάκης πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων διευθυντών ξενοδοχείων Ελλάδας, και εκπρόσωποι μεγάλων οργανισμών όπως ο TUI.
 
60 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ..
 
Σε 60 προσλήψεις εποχιακών υπαλλήλων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πρόκειται να προχωρήσει  ο δήμος Ρόδου.
Πρόκειται για εργαζόμενους  δύο μηνών που αφορούν στις εξής ειδικότητες:
- 9 ΔΕ οδηγών απορριμματοφόρων
- 29 ΥΕ εργατών καθαριότητας
- 22 ΥΕ εργατών συνοδών απορριμματοφόρων.
Οι υποψήφιοι των παραπάνω ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών και να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συμπαράσταση). 
 
ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 15ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΟΡΩΝΗΣ.
 
Έτοιμο είναι  το 15o Καρναβάλι Σορωνής που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» με τη στήριξη μελών, φίλων, του ΔΟΠΑΡ, της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου και της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής ,όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές.
Θα συμμετέχουν πολλές καρναβαλικές ομάδες, με άρματα και πεζοπόρα τμήματα
Συγκεκριμένα   οι Δράσεις του 15ου Καρναβαλιού Σορωνής περιλαμβάνουν:  
-Σάββατο 22 Φεβ., στις4μ.μ: Κυνήγι θησαυρού, με σημείο έναρξης τη Στέγη του Συλλόγου.
-Κυριακή 23 Φεβ., στις9μ.μ: παραδοσιακές "Καμουζέλες", με σημείο έναρξης το Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής.
-Παρασκευή 28 Φεβ., στις8μ.μ: δίωρο "κλειστό" master-class Ζumba με τους Instructors Christian (Athens) και Salvadoria (Rhodes). 
-Κυριακή 2 Μαρτίου, στις 2:30:μ.μ Η 15η καρναβαλική παρέλαση, με παρουσιαστές τον Ματθαίο Χατζηγεωργίου και την Δέσποινα Κρητικού, με "Street Party", χορούς και πολλή μουσική από γνωστούς djs. Όλοι οι Καρναβαλιστές θα πάρουν τιμής ένεκεν βεβαιώσεις συμμετοχής.
 
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΛΥΣΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΠΑΔΩΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΙΑΛΥΣΟΥ. 
 
Πρωτόγνωρες καταστάσεις συνέβησαν χθες το απόγευμα στην Ιαλυσό! 
Πούλμαν που μετέφερε φιλάθλους του Διαγόρα από την Κρεμαστή (για το παιχνίδι με τον Φοίβο), έκανε στάση στην Ιαλυσό προκειμένου να κατέβουν κάποιοι που διαμένουν στην περιοχή. Ακολούθησε ένταση καθώς κατευθύνθηκαν στο «Οικονομίδειο» στο οποίο εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα τα παιδιά της ακαδημίας του Ιαλυσού αλλά και φίλαθλοι της ομάδας που περίμεναν την πρώτη προπόνηση του Αλέξη Αλεξανδρή.
 Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοί που εισήλθαν στο «Οικονομίδειο» άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να ακολουθήσει κυνηγητό στους δρόμους της Ιαλυσού! Προκλήθηκαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και στο πούλμαν που μετέφερε τους φιλάθλους του Διαγόρα. Η αστυνομία της Ιαλυσού κινητοποιήθηκε κάνοντας προσαγωγές δέκα περίπου ατόμων στο αστυνομικό τμήμα. Μεταξύ αυτών και του οδηγού του λεωφορείου του ΡΟΔΑ 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ.
ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΒΙΜΕΛ-ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ.
 
Στα άκρα εξωθήθηκαν οι μελισσοκόμοι – μέτοχοι της ΒΙΜΕΛ, όντας απαξιωμένοι από τη διοίκηση της επιχείρησης. Με δεδομένο ότι, από τις 18 Οκτωβρίου της περασμένης χρονιάς, που είχε οριστεί γενική συνέλευση και αναβλήθηκε, μέχρι σήμερα η διοίκησή της δεν έχει δώσει σημεία ζωής, οι μελισσοκόμοι – μέτοχοι της επιχείρησης, προχώρησαν στα δέοντα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας  ΣΤΑΘΜΟΣ της Κω , έχουν ήδη εκδοθεί επτά (7) διαταγές πληρωμής (πρόκειται για δικαστικές αποφάσεις) αξίας περίπου 60.000 ευρώ, οι οποίες στις 10 Ιανουαρίου 2014 κατατέθηκαν στην επιχείρηση.
Με δεδομένο ότι, οι δικαστικές αποφάσεις έχουν ήδη κοινοποιηθεί στη ΒΙΜΕΛ μέσω δικαστικού επιμελητή και έχει περάσει το από το νόμο χρονικό διάστημα (προβλέπονται τρεις ημέρες), οι διαταγές πληρωμής είναι τίτλοι εκτελεστοί. Δηλαδή, οι μελισσοκόμοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να κατάσχουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο της επιχείρησης, ακόμα και από όσους (τρίτους) οφείλουν σε αυτήν. Ήδη έχει γίνει κατάσχεση στους τραπεζικούς της λογαριασμούς (έχει επιδοθεί στις τράπεζες με εξώδικο η διαταγή πληρωμής που έχει εκδοθεί). Αυτό σημαίνει ότι, έχουν δεσμευτεί οι καταθέσεις της ΒΙΜΕΛ και οι τράπεζες έχουν υποχρέωση εντός οκτώ ημερών (η προθεσμία λήγει εντός της εβδομάδας που ήδη διανύουμε) να κοινοποιήσει στο Ειρηνοδικείο τα υπόλοιπα των λογαριασμών, τα οποία αποδίδονται απευθείας στους δικαιούχους της κατάσχεσης, δηλαδή, στους μελισσοκόμους.
Παράλληλα, οι μελισσοκόμοι – μέτοχοι της ΒΙΜΕΛ έχουν επιδώσει στη διοίκηση της επιχείρησης και εξώδικη δήλωση, όπου ζητούν τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης με προτεινόμενα θέματα: οικονομικό έλεγχο της εταιρείας, οικονομικό απολογισμό και εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.
 
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΥΣ.
 
Στο αποκεντρωμένο γραφείο εξυπηρέτησης του ΕΟΠΥΥ- που υπάγεται στη Περιφερειακή Δ/νση, Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας ( ΠΕΔΙ)- στο ισόγειο, δίπλα στο Ληξιαρχείο, χώρο που παραχώρησε ο δήμος Κω, από το Νοέμβριο και λειτουργεί από τον Αύγουστο, θα μεταφερθεί και  ψυγείο για να φυλάσσονται τα φάρμακα των ασφαλισμένων, για όσο διάστημα χρειάζεται όταν αποστέλλονται από τη κεντρική φαρμακαποθήκη στου Ρέντη. 
Η υπάλληλος της Περιφερειακής Δ/νσης ήδη εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους, μόνο όσον αφορά στις συνταγές υψηλού κόστους φαρμάκων καθώς δεν υπάρχει ελεγκτής, λόγω της διαθεσιμότητας του προσωπικού, για να δέχεται τα αιτήματα σχετικά με υγειονομικές επιτροπές, υλικό κλπ. ενώ άγνωστο παραμένει πότε και αν θα τοποθετηθεί ελεγκτής. 
Έξω από το συγκεκριμένο γραφείο στο δήμο Κω ,σε ανάλογους χώρους στα Δημαρχεία των νησιών Καλύμνου, Λέρου και στο ΙΚΑ Ρόδου, υπάρχει κατάσταση των ελάχιστων συμβεβλημένων γιατρών που δέχονται ασφαλισμένους του πρώην ΕΟΠΥΥ στα ιατρεία τους ( οι συμβάσεις προϋπήρχαν), ενώ για συνταγογράφηση αρμοδιότητα έχουν τα Κ.Υγείας στα Νοσοκομεία, έναντι του τιμήματος των 5 ε και φυσικά οι ιδιώτες γιατροί.
 
ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ  ΠΡΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.
 
Στις 11 Μαρτίου δημοπρατείται  το έργο του ηλεκτροφωτισμού ,με σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας, του οδικού δικτύου 9 χιλιομέτρων από Σταυρού Πέραμα έως Αεροδρόμιο προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ. Έργο που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής από Σταυρού Πέραμα έως το Αεροδρόμιο και αποτελεί την πρώτη φάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που προβλέπει την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού μέχρι την Κέφαλο. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εργάζονται τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ώστε να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να εξευρεθούν άμεσα οι απαιτούμενοι πόροι για την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης μέχρι την Κέφαλο.
 
ΝΕΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ   ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟ.
 
Σήμερα ξεκινά η υδροδότηση της Κεφάλου  από νέο εξωτερικό υδραγωγείο και παράλληλα καταργείται η παλιά δεξαμενή στη θέση «Παζάρι».
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΝ.
 
Με αφορμή την 71η επέτειο ίδρυσής της EΠΟΝ, η οργάνωση ΚΩ της ΚΝΕ διοργανώνει  τη Κυριακή στις 7 το απόγευμα  εκδήλωση στο Εργατικό κέντρο.
‘’Είναι ευκαιρία για τους νέους να γνωρίσουν τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, τις μάχες που έδωσε η νεολαία απέναντι στους ξένους κατακτητές και ντόπιους φασίστες, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, να γνωρίσουν την πάλη για μια κοινωνία απελευθερωμένη από τους εκμεταλλευτές του λαού.’’ αναφέρεται  στη σχετική πρόσκληση.
 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ.
 
Ο Ιππικός όμιλος Κω σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΒΣ διοργανώνει στις 22 Φλεβάρη στο Πολύκεντρο Θαλασσινού στις 5 το απόγευμα και στις 23 Φλεβάρη το πρωί στις 10:30 στον Ιππικό όμιλο.
Την 1η επιστημονική ημερίδα θεραπευτικής ιππασίας  διοργανώνει αύριο Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Θαλασσινού ο Ιππικός όμιλος Κω σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΒΣ, με ομιλητές τους Ιωάννη Νικολάου φυσικοθεραπευτή, Νικόλαο Νικολαίδη εργοθεραπευτή, Κωνσταντίνα Κοσσαρή φυσικοθεραπεύτρια και Ευαγγελία Χατζηθωμά Ψυχολόγο.
 
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΝΔ.
 
Χαιρετισμό θα απευθύνει στην εκδήλωση της κοπής της πίτας της ΤΟ Νέας Δημοκρατίας Κω ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Μάξιμος Χαρακόπουλος.
 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ.
 
Στο πλαίσιο των  Χειμερινών Πολιτιστικών Ιπποκρατείων, το Λύκειο Ελληνίδων- Παράρτημα Κω με την υποστήριξη του Δημοτικού  Οργανισμού  Πολιτισμού,  Αθλητισμού  και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, παρουσιάζει το  «Παραδοσιακό Γαϊτανάκι», στις 11 το πρωί της Κυριακής στην Πλατεία Ελευθερίας.
 
ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΡΟΔΟΥ   Ο ΑΙΘΩΝΑΣ
 
Το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο  Αρχαγγέλου «Ο ΑΙΘΩΝΑΣ» και υπό την αιγίδα του Δημοτικού  Οργανισμού  Πολιτισμού,  Αθλητισμού  και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, παρουσιάζουν μία «Μουσικοχορευτική Παράσταση», αύριο  Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 4.30 το απόγευμα  στο Χειμερινό κινηματοθέατρο «Ορφέας».
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ
 
ΔΕΣΜΕΥΣΗ Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ  ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.
 
Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στη Κάλυμνο, με αφορμή τη κοπή της πίτας της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μ. Κόνσολας και συναντήθηκε  με τοπικά στελέχη και πολίτες καθώς και με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων του νησιού. Παράλληλα επισκέφθηκε το  Δήμαρχο, κ. Διακομιχάλη, χαρακτηρίζοντας  θετική εξέλιξη την ίδρυση Πυροσβεστικού Σταθμού στην Κάλυμνο και δεσμευόμενος  να παρέμβει στο Υπουργείο αλλά και στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος για την ταχύτατη στελέχωση του.
Ο κ. Κόνσολας επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τον νέο διοικητή, Γ. Σοροκάκη, και γιατρούς, δηλώνοντας: ‘’Το πρώτο βήμα έχει γίνει, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ έχει ήδη αποφανθεί και εισηγηθεί θετικά για τη δημιουργία τριών νέων τομέων σε Κάλυμνο, Κω και Κάρπαθο’’.
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ
 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΟΠΛΙΤΗΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ.
 
Επαγγελματίας οπλίτης είναι ο 30χρονος που βρέθηκε χθες το βράδυ δολοφονημένος σε διαμέρισμα των Πηγαδίων της Καρπάθου. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία ενημερώθηκε λίγο πριν από τις 12 χθες το βράδυ. Όταν μετέβησαν αστυνομικοί στο διαμέρισμα βρήκαν γιατρό ο οποίος τους είπε ότι ήταν ήδη νεκρός από κτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο στον θώρακα. Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι πρόκειται για δολοφονία. Ήδη βρίσκεται στο νησί κλιμάκιο από Αστυνομικούς της Ρόδου μαζί με αστυνομικούς του Γραφείου Εγκληματικών Ερευνών. Η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη είναι σε εξέλιξη
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21/02/2014 - 11:52