Φωτογραφία REUTERS/YUYA SHINO

Ιαπωνία: Τρεις νεκροί λόγω χιονοθύελλας

Τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό 850 προκάλεσε χιονοθύελλα που έπληξε μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας από την Παρασκευή έως το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα NHK.

 

Εκατοντάδες αεροπορικά δρομολόγια ακυρώθηκαν και πολλά τρένα έχουν αναστείλει τα δρομολόγιά τους ειδικά στο δίκτυο υψηλής ταχύτητας. Εξ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών έχουν επηρεαστεί τουλάχιστον 17.000 νοικοκυριά τα οποία δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Το χιόνι έπεφτε ακατάπαυστα επί 24 ώρες μέχρι το Σάββατο από τα δυτικά προς τα ανατολικά,με επίκεντρο το βασικό νησί της χώρας, Χονσού. Στο Τόκιο το ύψος του «λευκού μανδύα» που κάλυψε πεζοδρόμια και δρόμους μετρήθηκε στα 20 εκατοστά. Στη γειτονική περιφέρεια της Σαϊτάμα το χιόνι έφτασε μέχρι και τα 58 εκατοστά. Στην πόλη της Φουκουσίμα το χιόνι ήταν στους 36 πόντους ενώ στην παράκτια περιοχή Σεντάι έφτασε στα 29 εκατοστά.

Οι χιονοπτώσεις σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε βροχοπτώσεις μερικές φορές συνοδευόμενες από πολύ ισχυρούς ανέμους- πάνω από 100 χιλιόμετρα ανά ώρα-, γεγονός που οδήγησε την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδώσει προειδοποιήσεις, όχι μόνο λόγω των κινδύνων που σχετίζονται με το χιόνι και τον πάγο, αλλά και εξ αιτίας πιθανών πλημμύρων. Πορτοκαλί προειδοποίηση έχει εκδοθεί για σαράντα νομούς, συμπεριλαμβανομένου του Τόκιο ενώ στο κόκκινο είναι άλλες 6 περιοχές.

Σύμφωνα με το NHK από τους 850 τραυματίες εξ αιτίας διάφορων ατυχημάτων κυρίως οδικών, τουλάχιστον ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση. Δύο από τους τρεις θανάτους προκλήθηκαν επίσης σε τροχαία δυστυχήματα, σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54