4.200 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του Ιουλίου

Μέχρι το τέλος του μήνα θα τεθούν σε κινητικότητα συνολικά 4.200 υπάλληλοι, σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού μετά τη συμφωνία με την τρόικα. Το δεύτερο κύμα της κινητικότητας με άλλους 8.300 υπαλλήλους θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο χρόνος της διαθεσιμότητας μειώνεται από 12 σε 8 μήνες, ενώ για τις απολύσεις ισχύουν οι δεσμεύσεις για 4.000 μέχρι το τέλος του χρόνου και άλλες 11.000 μέχρι το τέλος του 2014. Το υπουργείο δεσμεύεται για την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε ένα μεγάλο μέρος των απολύσεων να προκύψει από τους πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους.
 

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Μega σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των υπαλλήλων που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, ώστε να επιλεγούν όσοι θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, θα είναι η πρόσληψή τους μέσω ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άφησε επίσης, αιχμές για τους χειρισμούς των προκατόχων του,

«Oταν εγώ πήγα στο υπουργείο από τους 12.500 υπαλλήλους που έπρεπε να βρεθούν στις δεξαμενές της κινητικότητας βρήκα ακριβώς μηδέν. Είχε γίνει μία προεργασία, αλλά όχι στο βαθμό που έπρεπε. Αυτή είναι η κατάσταση την οποία παρέλαβα. Και τρεις μέρες μετά ήρθε η τρόικα», είπε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι εφόσον «κάποιος μπει στη δεξαμενή της κινητικότητας ή θα πάει στη θέση που του προσφέρεται ή θα φύγει».

Πάντως, το θέμα της κινητικότητας, οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, στην οποία συμμετέχει και η δημοτική αστυνομία, ενώ προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη προς τη Βουλή.

Παράλληλα, στη Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ χαρακτηρίζει αιτία πολέμου την απόφαση της κυβέρνησης, για τη διαθεσιμότητα των 2.200 σχολικών φυλάκων και των 3.500 δημοτικών αστυνομικών.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/07/2013 - 15:10